| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 30/06/2019 |
| שעה: | 15:54:47 |
|
רק במקרה הבא אתה יכול לבטל את העסקה. לא בשום מקרה אחר כפי שכתבו לך. מחוק הגנת הצרכן:
4ג. (א) עוסק המציע, המציג, או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם; במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה, אופן וסוג ההחזר שיקבל הצרכן (בחוק זה – מדיניות החזרת טובין); צוין במודעה כי לא ניתן להחזיר טובין, הן בדרך כלל והן במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2).
(ב) ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין; לענין זה, פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין, אלא אם כן השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע אחרת לגבי טובין או סוגי טובין.
(ג) לא הציג עוסק מודעה כאמור בסעיף קטן (א), חזקה כי מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם היא מתן אפשרות לצרכן להחזיר לו את הטובין, וההוראות לפי סעיף קטן (ב) יחולו לענין זה, בשינויים המחויבים.
והקפצות לא יעזרו לך הרבה. |
|
|
| 27/6/2019 15:05 |
דוד |
ביטול עיסקה | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 15:05:38 |
| קניתי חלילית מתצוגה, בעל החנות נתן לכל אחד לנגן בה לצורך בדיקת התאמה. החלילית שקניתי נוסתה על ידי קליינטים נוספים, שחיללו בה בחנות.
מיד שהגעתי הביתה הבחנתי שהצלילים לא נעימים כלל לאזני, וכשבאתי לבטל את העסקה בעל החנות אמר שחלילית אי אפשר להחזיר כי חיללתי בה בבית, אך זו חלילית שעוד הרבה קליינים חיללו בה בחנות.
האם יש לי זכות לבטל את העיסקה? | |
|
|
|
| 27/6/2019 18:00 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול עיסקה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:00:34 |
| שלום רב דוד,
במקרה זה, עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 27/6/2019 18:22 |
דוד |
re:re:ביטול עיסקה | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:22:34 |
| | אני לא מבין מה אני צריך לעשות בדיוק. הם מתנגדים לביטול העיסקה בטענה שפתחתי את אריזת המוצר, אך המוצר שקניתי לא היה באריזה אלא בנרתיק עם רוכסן, האם פתיחת הרוכסן נקרא שפתחתי את האריזה? החלילית עלתה לי 500 ש"ח והם לא הסכימו אפילו לתת לי זיכוי. אנא הדריכו אותי בדיוק מה לעשות כדי לבטל את העיסקה. | |
|
|
|
| 30/6/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול עיסקה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 09:25:38 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, אולם, במקרה המתואר, לכאורה המוצר המדובר אינו מופיע בתקנות.
לפיכך, עליך לעיין במדיניות של בית העסק על מנת לבדוק מה באפשרותך לעשות, היה ואתה לא עומד בתנאים הקבועים במדיניות של בית העסק, הרי שיהיה עליך אולי לנסות לפנות אל בית העסק לפנים משורת הדין. | |
|
|
|
| 30/6/2019 12:59 |
דוד |
re:re:re:ביטול עיסקה | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:59:24 |
| במה אני לא עומד בתקנות חוק ביטול עיסקה?
המוכר טוען שרק בגלל שפתחתי את האריזה כלומר נרתיק עם רוכסן.
הוא טוען שבחנותו לא ניתן לבטל עיסקה בשום מקרה, ובשום כלי נגינה.
האם מה שהוא עושה זה חוקי? | |
|
|
|
| 30/6/2019 13:10 |
דוד |
re:re:re:ביטול עיסקה | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 13:10:26 |
| כלי נגינה נמצא ברשימת המוצרים בתקנות של החוק שאפשר לבטל עיסקא, לא נעשה שימוש ופתחנו רוכסן שגם בחנות המוכר פותח וסוגר לפני כל קליינט,
במה אנחנו לא בתקנות בטול עיסקא?? | |
|
|
|
|
|
|
|
| 30/6/2019 15:54 |
משה |
re:ביטול עיסקה | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 15:54:47 |
| רק במקרה הבא אתה יכול לבטל את העסקה. לא בשום מקרה אחר כפי שכתבו לך. מחוק הגנת הצרכן:
4ג. (א) עוסק המציע, המציג, או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם; במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה, אופן וסוג ההחזר שיקבל הצרכן (בחוק זה – מדיניות החזרת טובין); צוין במודעה כי לא ניתן להחזיר טובין, הן בדרך כלל והן במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2).
(ב) ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין; לענין זה, פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין, אלא אם כן השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע אחרת לגבי טובין או סוגי טובין.
(ג) לא הציג עוסק מודעה כאמור בסעיף קטן (א), חזקה כי מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם היא מתן אפשרות לצרכן להחזיר לו את הטובין, וההוראות לפי סעיף קטן (ב) יחולו לענין זה, בשינויים המחויבים.
והקפצות לא יעזרו לך הרבה. | |
|
|
|
|
|
|
|