חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

קניית רכב חדש - סיאט איביזה מהיבואן
מחבר:שגיא (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:30/06/2019
שעה:11:43:36

הנדון: ביזיון בסניף סיאט, ראשון לציון.

דגם הרכב: סיאט איביזיה סטייל 2019.
אולם תצוגה: סיאט, ראשון לציון.

בעלי התפקידים:
יעקב – מנהל מחלקת שירות.
רוני – מנהל המוסך.
עידו – מנהל מחלקת מכירות.

אחרי התלבטויות רבות החלטתי לקנות סיאט איביזה חדשה, חתמתי על המסמכים ונאמר לי על ידי עידו שהרכב יגיע עד סוף החודש.
נקבע לי תאריך מסירה ליום רביעי (26/06/19) בשעה 11:00.
הגעתי בשעה שקבענו, הלכתי למשרד המכירות שם הפנו אותי לאולם המסירה ושם קידמה אותי נציגה של סיאט שהסבירה לי היכן נמצא הרכב ושנציג יגיע לתת לי הסבר כולל.
הגענו לרכב, נציג החברה החל בהסבר על הרכב. תוך כדי ההסבר נדלקה נורת אזהרה שהראתה שמשהו אינו תקין עם הרדאר שמותקן ברכב.
הנציג שליווה אותי ביקש ממני לחכות באולם בזמן שהוא בודק את הבעיה, לאחר חצי שעה של המתנה, הגיע הנציג והסביר לי שהרדאר שהותקן ברכב אינו תקין והוא כבר הזמין רדאר חדש שיגיע בצהריים ובאחר הצהריים הרכב יהיה מוכן.
אמרתי לנציג שאני לא יכול לחכות פה שלוש שעות ואני גם לא יכול לבטל את כל יום העבודה ולכן קבענו מסירה למחרת.
הלכתי למשרד המכירות, דיברתי עם עידו על מה שקרה ושם טענתי שזה לא הגיוני שרכב חדש מגיע עם פגם כזה, זה דבר שעליהם לבדוק טרם הגעתו של הלקוח ולא אחרי.
עידו הסביר לי שזה קורה. דיברתי עימו גם על העובדה שהוא אמר לי טרם הקנייה שחברות הביטוח מחייבות התקנת איתוראן ברכב, דבר אשר לאחר מכן התברר כלא נכון (בשיחות שנעשו עם שלוש חברות ביטוח שונות). מנהל המשרד אמר לי שאין הדבר הגיוני ורק לאחר שהעליתי נציג של חברת הביטוח על הקו הבין והסביר לי שזה קצת יותר מורכב ויש כמה אופציות שחברות הביטוח דורשות וכו'. ביקשתי ממנו שבשביל לקוח ששם מאה אלף ₪ על הרכב, מן הראוי לעדכן בכל הפרטים לפני שהוא "דוחף" לי משהו לעסקה.
לאחר מכן קבענו שאגיע למחרת אחרי שאקבל את הרכב ונדון בפיצוי על העיכוב במסירה וההתנהלות.
הגעתי ביום חמישי (27/06/19) בשעה 09:00. שם חיכה לי הרכב באולם המסירה עם נציג שירות שלא נתן לי את ההסבר הראוי לרכב בטענה ש"כבר הייתי שם אתמול" (למרות שההסבר של אתמול נקטע לאחר גילוי התקלה). לא רק שלא קיבלתי הסבר מספק אלא גם הנציג הזדרז כי הייתה עוד לקוחה שחיכתה ואמר לנציגה אחרת "טוב, האו גם רוצה הסבר". כל התהליך היה חובבני בלשון המעטה ונתן תחושה ענקית של זלזול.
לאחר קבלת הרכב, הלכתי למשרד המכירות כמו שסיכמנו יום לפני כן כדי לדבר על הפיצוי, אך לא היו שם נציגי מכירות שיכלו לסייע בדבר. נציג המכירות שכן היה נוכח באולם אמר לי "אני, אין לי איך לעזור לך" וכשאמרתי לו שאני רוצה שמישהו ייתן לי תשובה או הסבר, דיבר בזלזול אף הוא ולא נתן שום מענה. רק אחרי שאמרתי לו שאני לא מתכוון ללכת לפני שאני מדבר עם מישהו הוא שלח הודעה לעידו(אשר היה במקרה חירום אישי ועל כך כמובן שאין לי כל תלונה ורק איחולי החלמה) אשר החזיר לו בהודעה שהם ייתנו לי טיפול ראשון חינם וכך נגמרה השיחה.
לא קיבלתי מהנציג שום הבטחה כתובה ושום יחס אנושי בסיסי.
אמרתי לנציג שזו לא הדרך להתנהל עם לקוחות ושאני רוצה שמישהו יחזור אליי עם פיצוי וקצת יחס רציני והלכתי מאולם התצוגה.
נכנסתי לרכב ונסעתי לעבודה.
לאחר העבודה נסעתי לתדלק את הרכב שכמובן היה עם פחות משמינית מיכל. בדרך אמא שלי הצטרפה לנסיעה, לאחר שתדלקנו את הרכב, אמא שלי שמה לב שחלק הפלסיק של הידית של הדלת (מתוך הרכב) בצד הימני לא מחובר!!!
נסענו באותו הרגע שוב לאולם המסירה ושם ביקשנו כבר לראות מנהל.
במקום מנהל הגיע אלינו עוד נציג של מחלקת המסירות שהסתכל על הרכב ומייד זיהה שיש בעיה בידית ולקח את הרכב למוסך החברה.
במוסך החברה החליפו את החלק ולאחר הסיום הסתכלתי על הידית מצד ימין והידית שהייתה תקינה מראש מצד שמאל ושמתי לב כי עדיין קיים הבדל והידית הימנית עדיין אינה תקינה במאת האחוזים כמצופה מרכב חדש מחברה כמו "סיאט".
הסברתי לאחראי במוסך שהידית אינה תקינה והוא טען ש"אתה לא רואה טוב, זה בדיוק אותו הדבר". אמרתי לו שזה לא מקובל עליי וישר הלכנו לראות מנהל במחלקת השירות כי הבנו שהדבר לא ייפתר בקצב הזה, הלכנו למנהל יעקב אשר ניסה להפנות אותנו לנציגים אחרים (לא שהיה בשיחה עם לקוח אחר, אלא פשוט העדיף להעביר אותנו לעוד נציגים) כשראה שאנו לא מוכנים לוותר – הסכים שנבוא למשרד שלו.
כשנכנסנו למשרד התקשר אליי עידו שכבר שמע שהגעתי בפעם השנייה ואינני מרוצה (בלשון המעטה) וניסה להרגיע אותי ולומר לי שהכול תקין, הסברתי לו שאני כעת בשיחה עם מנהל מחלקת השירות יעקב וניתקנו.
כאשר ניתקתי את השיחה, יעקב דיבר כלפיי בהתנשאות עילאית תוך כדי שהוא אומר "אני המתנתי לך פה בעוד שאתה מנהל שיחת טלפון" – אפס ביחסי אנוש.
הסברנו לו את הבעיה והלכנו לראות את הרכב, הוא טען שאין שום הבדל כמובן ושהדבר נראה אותו הדבר בדיוק, שזה הכול אצלי בראש ושאני סתם מגזים. עובר אורח ואחד הנציגים (!) של החברה הודו שהידיות אינן דומות במאה אחוז אך יעקב מיידית השתיק אותם באומרו "אל תתערב".
הדברים התחממו ואמא שלי התחילה לשאול אותו בקול רם אם זה נראה לו הגיוני שרכב חדש יגיע עם חלקים כאלו ועם שתי בעיות בפחות מ24 שעות ושהוא עוד ישקר מול העיניים שלנו ויגיד שהידיות דומות.
יעקב שמראש לא הפנה כלפינו תשומת לב רצינית אמר בקול רם שאינו מדבר עם אנשים שמרימים את קולם ופשוט הלך. (למרות שהוא גרם לאנשים להרים את קולם אחרי ששיקר להם, דיבר בהתנשאות והביע זלזול מהרגע הראשון ובשום שלב לא ניסה לפתור את הבעיה).
אציין פה שקיבלנו יחס מעולה מנציגה שהייתה אמונה על המסירות אשר תיאמה עמנו את המסירה, אך היחס שקיבלנו מיעקב, היה היחס הכי משפיל/לא מקצועי/לא אנושי/מזלזל שאי פעם קיבלתי מבעל תפקיד כלשהו.
לבסוף ישבנו אצל רוני שטען שאנו צודקים והידיות אמנם באמת "אינן שוות, אך המוצר מבחינתנו תקין", אמירה לא הגיונית לקנייה של רכב חדש.
יצאנו מתוסכלים ממשרדי החברה.
איך ייתכן שקניית הרכב הראשון שלי, מורה בן 28, תהפוך מחוויה שאמורה להיות נעימה ומשמחת למסע מעייף, מתנשא ומזלזל שכזה?
איך יכול להיות שחוץ מנציגה אחת(ענבל) ממחלקת המסירות, כל שאר העוסקים במלאכה גרמו לי לתחושה שאין הם יודעים את העבודה ומתנהלים בצורה רשלנית ובנוסף – מפגינים בוז וזלזול כזה עצום כלפי לקוח שקנה הרגע מהחברה רכב בשווי מאה אלף שקלים?
נכון לרגע הזה הרכב יושב בחנייה שמתחת לביתי, כל ההתרגשות מהרכב החדש ומהתחושה הטובה שבקניית רכב חדש – נעלמה כלא הייתה.
הגעתי לקניית הרכב מאושר, מאוד אהבתי את הרכב לפני הקנייה ואת הרכבים של סיאט בכללי, הייתי בטוח שאצא עם רכב חדש שאהנה מחוויית הנהיגה ואף היה לי ברור שאמליץ עליו לכל מי שרק ישאל על הרכב.
בסך הכל רציתי לקנות רכב חדש ולקבל אותו ללא תקלות, לקבל יחס אנושי ובסיסי ללקוח מבלי להרגיש פגוע ומושפל.
עד האירוע הזה הייתי מעריץ מושבע של החברה, רכביה והטכנולוגיה שלה, חיכיתי ליום שאקנה רכב חדש מכם.
לא האמנתי שחברת "סיאט" מתייחסת ככה ללקוחותיה.

באם לא אקבל מענה לכל האמור לעיל, אעבור להליכים משפטיים, לערוצי התקשורת והמדיה החברתית.
מצורף העתק של המכתב ל:
1. המועצה הישראלית לצרכנות.
2. צ'מפיון מוטורס

שגיא גלעד,
054-8139913

30/6/2019 11:43 שגיא קניית רכב חדש - סיאט איביזה מהיבואן