| ![]() |
| נפגעי באליגם- כישלון תמורה חברת לאומי מקס+ נושא נוסף- קבלת כרטיסים ויצירת מחוייבות | ||
| מחבר: | הדס ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 26/06/2019 | |
| שעה: | 13:12:33 | |
| למועצה לצרכנות שלום,
לידי: עו"ד דליה. ברצוני להעלות 2 נושאים מאוד חשובים ובקשה לעזרתכם: בתאריך 28.5.2019 קניתי להוריי קופונים מחברת באליגם לטיול אשר הם היו אמורים לצאת בתאריך 24.6-30.6 ( מועד שחלף לפני כיומיים). בגין שובר זה שילמנו 8,480 ש"ח אשר שולמו בכרטיס אשראי לאומי מקס בשלושה תשלומים. תשלום ראשון- 2,826 כובד וירד כבר ביום 2.6.2019 ואילו שני התשלומים האחרים אמורים לרדת בתאריך 2.7.2019 וכן 2.8.2019. נושא ראשון- לאומי מקס וכישלון תמורה: בכישלון תמורה ידוע שתשלומים שירדו לא ניתן להשיבם ומדובר רק על תשלומים קדימה. פניתי ללאומי מקס ואכן 2 נהתשלומים שלי נעצרו אבל! עצירת התשלומים ואישור של כישלון התמורה מותנה בכך שלאומי מקס צריכה לפנות לבית העסק ולבדוק אם אכן לא התקבלה התמורה. אך מה שקורה החברה נמצאת אצל כונס נכסים שכרגע מנסה להבריא את החברה ע"י חלון הזדמנויות שניתן לו למשך 30 ( בהתאם לפס"ד מיום 23.6.2019) ובחלון ההזדמנויות הזה מנסה הכונס להגיע להסדר עם הספקים לגבי הטיסות קדימה והחופשות שטרם יצאו וכמו כן לגבי מכירת החברה מול משקיע עם מונטין גבוה. שפניתי ללאומי מקס ביום 25.6.2019 ( יום אחרי שהתמורה בוודאות נכשלה כי הרי הטיול יצא בתאריך 24.6.2019 והזמנתי בוטלה ולא כובדה מכיון שבאליגם לא העבירה את הכסף לאשת טורס על אף ששילמתי לבלאיגם) לאומי מקס הגיבו כי הם מבינים שמועד הטיול של הוריי חלף והוריי לא קיבלו את התמורה שעליה הם שילמו אך יחד עם זה עדין התעקשו שהם צריכים לפנות לבאליגם בנושא ולקבל את אישורים= הכונס ואני שואלת אתכם רבותיי הנכבידים המועצה לצרכנות עם ניסיון כה רב, איזה אישור צריך? אם שילמנו על על טיול שתמורתו לא התקבלה ואף מועדו חלף!! חלון ההזדמנויות שניתן לכונס ל-30 ימים לא יכול להיות תקף לבעיה שלנו, הרי זה ברור שאת תמורתי אני לא אקבל! אי לכך אני פונה אליכם לעזור לי ולכתוב מכתב ללאומי מקס אודות המקרה הזה אשר הוא קאט אנד קליר והוא מאוד ברור ואין מה לדון בו - כישלון התמורה הוא ברור ומובהק! אודה לעזרתכם בנושא. נושא שני- יצירת מחוייבות של חברת הנסיעות אשת טורס כלפיי הוריי ברצוני לקבל את דעתכם בנושא, יש לי מישהו שדיבר עם עופר מנכל המועצה בנושא אשר עופר הבטיח לו שאם במידה והוא ישמע מישהו שאכן שלחו לו כרטיסי טיסה ובוטלה לו החופשה הוא יעמוד על הרגליים האחרויות בנושא בכל הכח: אני הזמנתי להוריי חופשה בתאריך 28.5.209 ע"י שוברים של באליגם אשר קודדו אצל אשת טורס,כל שכן אשת טורס פתחו לי מספר הזמנה ואף שלחו לי כרטיסי טיסה בשעה 13:57 בתאריך 16.6.2019 3 שעות לפני ההודעה הדרמתית בחדשות שבאליגם הולכת לכינוס. בשעה 17:30 מתקשר אליי נציג מחברת אשת טורס ומודיע לי שההזמנה שלי לא תכובד והוא מתנצל אבל באליגם לא העבירה לה תשלום אודות השוברים שרכשתי ושהם לא מתכוונים לממש את ההזמנה ואם אני רוצה שהוריי יצאו לטיול עליי לשלם עבור אותה הזמנה בשנית! תגובתי הייתה למה אני צריכה להיות אשמה אם באליגם לא העבירה לכם את הכסף - אמרו לי אם היית עושה הזמנה ישירה מולנו כל זה לא היה קורה ואת לא לקוחה שלי ומבחינתי הבאת שובר ריק שלא שווה דבר ואני שואלת אתכם: 1. איך אני קשורה למערכת ההסכמים הכושלת ותנאי האשראי 60 הימים שנתנה חברת הנסיעות לבאליגם. הם עשו איתה הסכם כושל ונתנו לה אשראי מופרז שמעמיד אותם בסיכון- הסיבה: בימים טובים אם לא היו מודיעים הודעה דרמתית בחדשות על באליגם הוריי היו יוצאים לטיול ואף היו חוזרים ועדין הזמנתם לא הייתה מושלמת כי הכספים מבאליגם עוברים באשראי של 60 ימים לחברת הנסיעות. למה הקטנת הסיכון של חברת אשת טורס בימים רעים נופלים על הוריי אם מערכת ההסכמים שהם חתמו עליה מול באליגם כושלת מלכתחילה וגורמת לחברת הנסיעות להוציא טיול מבלי שיהיה תשלום BACK TO BACK בניכוי עמלת הסוכן. 2.כל שכן, בשובר של באליגם נאמר בפירוש להתקשר לאשת טורס תוך 24 שעות ולא היה רשום שום תנאי מתלה הן בתקנון חברת באליגם, הן בתקנון חברת אשת טורס והן בשובר : " שההזמנה לא תכובד במידה ובאליגם לא תעביר את הכספים" 3.בעיניי אשת טורס ברגע ששלחה לי כרטיסי טיסה יצרה לי סוג של מחויבות כלפיי והיא מפרה אותו על מנת להקטין את נזקיה על חשבוני מבלי לראות את לקוח הקצה שיש לה מחוייבות משתמעת מולו- מה שהייתי מצפה מהם שהזמנות שהיו בתהליך ונשלחו כרטיסי טיסה עליהם לכבד ולהכניס את אותו חוב למצבת החובות שלה מול באליגם. כל שכן בדיון שנערך בתאריך 23.5.2019 בו השתתפתי השופט הרים גבה ששמע שיש לי כרטיסים ונמנע מלהגיב מעבר ונאמר לי לפנות אלכים בדחיפות. 4.למותר לציין שאשת טורס נתנה לבאליגם את הרשות לפרסם את תכניה ושירותיה בפלטפורמת המסחר של באליגם על מנת שתוכל להחשף לכמה שיותר אנשים- אז פתאום שמערכת ההסכמים שלהם לא מסתדרת אומרים לי: " אם היית מזמינה ממני ישירות הייתי מחויב לך" ואני פונה אליכם מועצה יקרה- מה זה שוק אין סדר במדינה אין הסכמים שאתם יכולים לבדוק ולקבל על מנת לנתח אותם על מנת להבין מה המחוייבות שלהם במקרה כזה והאם לקוח הקצה הוא הנושה של באליגם או שמא הספק הוא הנושה של באליגם ואז החוב של לקוח הקצה הוא בעיה של הספק עצמו וכך חייב הספק לכבד את ההתחייבות שנוצרה על אחת וכמה שנשלחו כרטיסי טיסה. אודה לבדיקתכם וכמו כן לגבי נושא מספר 1 לעיל אודה למכתב תומך בנושא לבעיה ספציפית זו- התמורה כבר לא ניתנה ואף לא תינתן- מועדה חלף! ואף הזמנתי בוטלה באופ חד צדדי אי לכל יש כאן כשל תמורה מלא ואני לא מבינה מה יש לבדוק - המקרה ברור. אודה לעזרתכם בנושא ולקבל מכתב שיש כח נוסף מול לאומי מקס. כל שכן לגבי נושא מספר 2- אודה לניתוח המעמיק במיוחד שהשופט הרים גבה לגבי מי שנשלחו אליו כבר כרטיסים. אני זמינה לכל הבהרה למייל תודה רבה, הדס ברנס נייד 052-3164242 | ||
| 26/6/2019 13:12 | הדס ברנס |
נפגעי באליגם- כישלון תמורה חברת לאומי מקס+ נושא נוסף- קבלת כרטיסים ויצירת מחוייבות |
| 27/6/2019 11:10 | המועצה לצרכנות |
re:נפגעי באליגם- כישלון תמורה חברת לאומי מקס+ נושא נוסף- קבלת כרטיסים ויצירת מחוייבות |
| 27/6/2019 12:02 | אסתר הדס ברנס |
re:re:נפגעי באליגם- כישלון תמורה חברת לאומי מקס+ נושא נוסף- קבלת כרטיסים ויצירת מחוייבות |
| 27/6/2019 12:03 | אסתר הדס ברנס |
re:נפגעי באליגם- כישלון תמורה חברת לאומי מקס+ נושא נוסף- קבלת כרטיסים ויצירת מחוייבות |
re:re:נפגעי באליגם- כישלון תמורה חברת לאומי מקס+ נושא נוסף- קבלת כרטיסים ויצירת מחוייבות |
| 27/6/2019 12:23 | המועצה לצרכנות |