חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

קניית מוצר באמצעות חבר מועדון של אדם זר שעומד בתור בקופה
מחבר:דנה (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:25/06/2019
שעה:19:29:47

שלום
היום הגעתי לסניף מרשת חנויות נעליים גדולה מאוד ורציתי לרכוש נעל.
על הנעל היה כתוב מחיר-80 ש״ח. מדדתי את הנעל וניגשתי לקופה לשלם. הקופאית (שמסתבר שהיא מנהלת הסניף) אמרה שהנעל נמכרת ב-80 ש״ח לחברי מועדון בלבד. מבדיקה שביצעתי אכן כתוב באותיות קטנות מאוד שהמחירים הם לחבר מועדון בלבד, שאלתי את המנהלת איפה כתוב המחיר לאנשים שאינם חברי מועדון (המחיר לאנשים שאינם חברי מועדון לא היה כתוב על השלט) והיא אמרה שהמחיר מצויין על הסולייה של הנעל. יש לציין שעל הסולייה של הנעל היה כתוב 150₪ בלי הסבר או לציין שמדובר במחיר לאנשים שאינם חברי מועדון.
כשהבנתי שעדיף לקנות את הנעל דרך חבר מועדון, ביקשתי מאישה שעמדה בתור בקופה אם היא תוכל לקנות עבורי את הנעליים ואחזיר לה כסף מזומן, המנהלת אמרה שהיא לא מסכימה לדבר כזה, ושהיא לא מתכוונת למכור לאישה את הנעל הזו, ושאם אני מעוניינת בנעל במחיר המוזל אני צריכה לעשות חבר מועדון ולשלם מכספי האישי. ניסיתי שוב להבין מה הבעיה שאדם עם חבר מועדון יקנה עבורי את הנעל ואני אחזור לו כסף מזומן, והיא אמרה בתקיפות שהיא לא מוכנה למכור לו את הנעל.
אני מעוניינת לדעת אם כל ההתנהלות שתיארתי היא חוקית, האם ניתן לרשום באותיות קטנות מאוד על שלט קטן שהמחיר המוזל הוא לחברי מועדון בלבד? האם זה חוקי לעשות שלט על מבצע כלשהו מבלי לציין עליו את המחירים לאנשים ללא חבר מועדון? והכי חשוב- האם יש לה זכות להתערב בין 2 אנשים ולהחליט שהיא לא מוכרת את הנעל לבן אדם עם החבר מועדון, כך שהיא בעצם כופה עליי לעשות חבר מועדון כדי לקבל את הנעל במחיר המוזל?

תודה מראש!
25/6/2019 19:29 דנה קניית מוצר באמצעות חבר מועדון של אדם זר שעומד בתור בקופה
25/6/2019 22:55 אביב - אדם פרטי    לגבי ה"קטן מאוד" יש הגדרה של גודל יחסי וגודל אבסולוטי במילימטרים
26/6/2019 09:48 המועצה לצרכנות       re:לגבי ה''קטן מאוד'' יש הגדרה של גודל יחסי וגודל אבסולוטי במילימטרים