| מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 19/06/2019 |
| שעה: | 17:38:01 |
|
קניתי דרך חנות באינטרנט (שיושבת בפתח תקווה) את האוזניות samsung galaxy buds החדשות. (הם תחת אחריות יבואן רשמי של suny)
הגיעו אלי לירושלים יום אחרי הקניה.
כבר לאחר כמה שעות שימוש הסאונד באוזן ימין הפסיק לעבוד לחלוטין אך הטאצ' המשיך לעבוד (לעצור שירים, להעביר וכו).
אחרי כמה שעות נוספות הסאונד חזר לאוזן ימין.
החלטתי להיות איתם במהלך הסופש (כל זה היה יום רביעי) ולראות מה קורה. במהלך הסופ"ש הסאונד באוזן ימין היה תקין אך התחילו ניתוקים מהbluetooth
יום ראשון ניגשתי לחנות של סאני והפקדתי את האוזניות לבדיקה. שלחו אותם למעבדה מרכזית והיום הודיעו לי שתיקנו את האוזניות.
העניין שעכשיו אני לא רוצה מוצר מתוקן, אני רוצה מוצר חדש. אין שום סיבה שאוזניות של 500 שקל יגיעו לתיקון אחרי שלושה ימים של שימוש.
אין שום סיבה או הצדקה שמוצר ככ יקר, מחברה מוכרת שנותנת שירות בארץ יהיה פגום כבר מההוצאה מהאריזה והאחריות תיפול על הלקוח.
השאלה אם יש חוק מסויים (הגנת הצרכן) שמקנה לי אפשרות להתווכח ולקבל את אותן אוזניות אבל חדשות.
תודה חברים! |
|
|
| 19/6/2019 17:38 |
תומר |
אוזניות חדשות שהפסיקו לעבוד אחרי שעות בודדות | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:38:01 |
| קניתי דרך חנות באינטרנט (שיושבת בפתח תקווה) את האוזניות samsung galaxy buds החדשות. (הם תחת אחריות יבואן רשמי של suny)
הגיעו אלי לירושלים יום אחרי הקניה.
כבר לאחר כמה שעות שימוש הסאונד באוזן ימין הפסיק לעבוד לחלוטין אך הטאצ' המשיך לעבוד (לעצור שירים, להעביר וכו).
אחרי כמה שעות נוספות הסאונד חזר לאוזן ימין.
החלטתי להיות איתם במהלך הסופש (כל זה היה יום רביעי) ולראות מה קורה. במהלך הסופ"ש הסאונד באוזן ימין היה תקין אך התחילו ניתוקים מהbluetooth
יום ראשון ניגשתי לחנות של סאני והפקדתי את האוזניות לבדיקה. שלחו אותם למעבדה מרכזית והיום הודיעו לי שתיקנו את האוזניות.
העניין שעכשיו אני לא רוצה מוצר מתוקן, אני רוצה מוצר חדש. אין שום סיבה שאוזניות של 500 שקל יגיעו לתיקון אחרי שלושה ימים של שימוש.
אין שום סיבה או הצדקה שמוצר ככ יקר, מחברה מוכרת שנותנת שירות בארץ יהיה פגום כבר מההוצאה מהאריזה והאחריות תיפול על הלקוח.
השאלה אם יש חוק מסויים (הגנת הצרכן) שמקנה לי אפשרות להתווכח ולקבל את אותן אוזניות אבל חדשות.
תודה חברים! | |
|
|
|
| 20/6/2019 10:17 |
המועצה לצרכנות |
re:אוזניות חדשות שהפסיקו לעבוד אחרי שעות בודדות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 10:17:43 |
| שלום רב תומר,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא מצליח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כמתחייב בסעיף 6 בתקנות, כדלקמן:
"6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לפיכך, אין בהתנהלות היבואן/יצרן מנוגדת לדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 20/6/2019 13:55 |
תומר |
re:re:אוזניות חדשות שהפסיקו לעבוד אחרי שעות בודדות | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 13:55:56 |
| תודה רבה על המענה המהיר,
לפי הבנתי מאתר "כל זכות", בעקבות העובדה שרכשתי את המוצר דרך הטלפון העסקה נחשבת לעסקת מכר מרחוק.
ולכן, ביטול עסקת מכר מרחוק אומר ש: "במקרה של ביטול עקב פגם או אי התאמה בין המוצר או השירות לפרטים שנמסרו לצרכן, יחזיר העוסק לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת הודעת הביטול, והצרכן יחזיר את המוצר לרשות העוסק במקום שבו קיבל אותו."
כך שאם אני מבין נכון, במידה והחברה (סאני, סמסונג) לא ירצו לספק לי מוצר חדש, יש ברשותי הזכות לפנות לחנות ממנה רכשתי ולהחזיר את המוצר (במסגרת 14 יום הללו)
האם אני צודק?
*אני מודע לעובדה כי לחנות עומדת הזכות לגבות ממני 5% / 100ש"ח (הנמוך מבינהם) על ביטול העסקה.
תודה ! | |
|
|
|
| 20/6/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
re:re:אוזניות חדשות שהפסיקו לעבוד אחרי שעות בודדות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 14:14:07 |
| שלום רב תומר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה, במועד הקבוע בדין, קמה לצרכן זכות לבטל ללא דמי ביטול.
עם זאת, במקרה המתואר, לאחר שגילתה שהמוצר לא תקין, העברת את המוצר לתיקון ולא דרשת לבטל את העסקה, על כן, הדבר עלול להתפרש כאילו וויתרת על זכות לבטל את העסקה.
| |
|
|
|
| 24/6/2019 13:26 |
תומר |
re:re:re:אוזניות חדשות שהפסיקו לעבוד אחרי שעות בודדות | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:26:37 |
| יצרתי קשר עם החנות, הם טענו שבגלל שהשתמשתי במוצר החוק הזה לא חל עליי ושהחוק הזה חל רק על מוצרים סגורים.
אין בזה ככ היגיון שכן איך אני אמור לדעת אם המוצר תקין ועובד אם לא אשתמש בו?
אפשר לקבל הבהרה בנושא? האם החוק מחייב אותם במסגרת ה14 יום לקבל את המוצר בחזרה? (כמובן שלמוצר לא נגרמו בעיות על ידי, שריטות והוא חוזר באותו מצב שבו התקבל, אך לאחר שימוש מינימלי).
תודה | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:אוזניות חדשות שהפסיקו לעבוד אחרי שעות בודדות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:04:09 |
| תומר שלום רב,
כאשר הרכישה מתבצעת אינטרנטית אאו טלפונית, ניתן לבטל את העסקה גם לאחר שימוש (זאת בניגוד לרכישה בחנות פיזית שם הצרכן מתרשם מהמוצר טרם הרכישה ואז לא תינתן אפשרות ביטול לאחר שימוש בהתאם לתקנות ביטול עסקה).
על כן, בית העסק טועה ומטעה, אתה רשאי לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, גם אם נעשה שימוש במוצר. | |
|
|
|
|
|
|
|