חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

re:re:re:re:מכשיר חדש, מטען לא מקורי
מחבר:משה (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:14/06/2019
שעה:09:01:22

לא נראה לי שחיפשת תשובה ממני אבל בכל זאת יש לי מה לכתוב כי גם אותי נושא פתיחת האריזות מרתיח.

לשאלותיך, כפי שכתבה נציגת המועצה, נראה לי שמותר לכל עוסק למכור מה שהוא רוצה ויחליט הצרכן מה הוא רוצה לרכוש. לא ירכשו הישראלים אריזות שנפתחו, עסקים לא ימכרו סחורה כזו. אבל ממתי יודעים ישראלים לעשות חרם? מה אסור לעוסק אכתוב בהמשך. מי קובע מה "תואם למקור" ומי נתן להם את הסמכות? הם נתנו לעצמם את הסמכות והם קובעים מה תואם. ברוכים הבאים למזרח התיכון.

מה שהחוק אוסר הוא להטעות את הצרכן (ראי סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן) ובהטעיה ניתן לבטל את העסקה (סעיף 32 לחוק). נראה לי שצרכן יכול להוכיח זאת ע"י הצגת המדבקה שאוטמת את האריזה, אם היא בכלל קיימת, ושל מי היא, של היצרן (איכותית בד"כ) או של היבואן (פשוטה בד"כ עם/בלי לוגו שלו). קריעה של המדבקה המקורית מראה על פתיחת האריזה והתעסקות עם תוכנה. לדעתי, צריך להשקיע קצת זמן באיך להוכיח התעסקות עם מוצר.

באופן כללי, אני מציע לך לא לקנות בכל מקום. העדיפות שלי היא לרכוש אצל מי שהיבואן הרשמי מפרסם באתר שלו אבל עדיין אני לא סומך בעיניים עצומות על המוכר.

את יכולה לפנות גם לרשות להגנת הצרכן שהיא גוף עם יותר "שיניים" מאשר המועצה וביכולתה להטיל קנסות על עסקים. נשמח לראות כאן את תשובתם.

אשמח לראות את הקישורים שנוגעים ל-UNBOXING.
14/6/2019 02:24 נוי re:re:re:מכשיר חדש, מטען לא מקורי
14/6/2019 09:01 משה    re:re:re:re:מכשיר חדש, מטען לא מקורי
14/6/2019 12:50 נוי       re:re:re:re:מכשיר חדש, מטען לא מקורי
23/6/2019 08:33 נוי          re:re:re:re:re:מכשיר חדש, מטען לא מקורי