חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול "עסקה חכמה" בחו"ל מול בית עסק שרימה אותי
מחבר:בועז (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:12/06/2019
שעה:07:55:09

שלום,
השבוע נסעתי לטיול במוסקבה. בשדה התעופה לקחתי מונית. איש שהציג עצמו כמנהל הראה לי מחיר של 1250 רובל על מסופון חיוב נייד, ולאחר שהסכמתי למחיר העביר את המכשיר לאדם שהתעסק עם החיוב בפועל. האדם השני לקח את האשראי שלי, ביקש ממני להקיש קוד סודי והגיש לי קבלה. כמה דקות לאחר שנכנסתי למונית ונסענו, הגיעה הודעה מחברת האשראי שחוייבתי בסכום חריג של 12,500 רובל. כלומר האדם השני שינה את המספר ואני לא ידעתי מכך, אך כשמופיע במסופון שלב הכנסת הקוד לא מופיע סכום החיוב עד לאחר סיום העסקה.
במונית עצמה לא היה עם מי לדבר מכיוון שהנהג לא דיבר אנגלית.
מחמת הספק הנחתי שמדובר בטעות הקלדה, ולמחרת בבוקר יצרתי קשר באמצעות המלון עם חברת המוניות שהשם שלה מופיע על הקבלה.
חברת המוניות הדיעה לי שזהו לא השם שלה, אלא שם כמעט זהה של חברה מתחזה וכי אין על הקבלה פרטים מזהים כמו מספר רשיון, מספר רכב וכדומה.
הם המליצו על הגשת תלונה במשטרה וכך עשיתי במשטרת מוסקבה.

כשחזרתי לארץ פניתי לחברת האשראי לצורך ביטול העסקה, והם סרבו לעזור בטענה שזו "עסקה חכמה", כלומר כי הקשתי קוד סודי. הם שלחו אותי להתמודד לבד מול בית העסק, ולא עזר שהסברתי שאין בית עסק מאחורי העסקה וכי נעקצתי והגשתי על כך תלונה.
בשיחה עם מכר, הסתבר לי שזו שיטה ידועה ברוסיה מכיוון שברגע שמשתמשים במסופון עם הקוד הסודי, הם יודעים שאי אפשר לבטל את העסקה והתייר התמים יאלץ לשלם את המחיר המלא.

מה הכלים שלי להתמודד עם הנושא? אין בית עסק לפעול מולו, זה קרה בארץ אחרת בשפה זרה, חברת האשראי הסירה מעצמה אחריות. הלך הכסף?
תודה
12/6/2019 07:55 בועז ביטול "עסקה חכמה" בחו"ל מול בית עסק שרימה אותי