| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 04/06/2019 |
| שעה: | 09:45:34 |
|
שלום רב שרית,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי על מוצרי חשמל שמחירו עולה על 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם.
השירות ניתן על ידי היבואן/יצרן לשנה אחת, שבמסגרתה על היבואן/יצרן לבדוק את המוצר ואם יש צורך לתקנו ואם התיקון לא מצליח יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
על כן, היה ויש ברשותך תעודת אחריות, יש לפנות אל היבואן/יצרן בהתאם למופיע בתעודת האחריות. |
|
|
| 3/6/2019 17:45 |
שרית |
פגם במוצר התגלה לאחר 20 יום - מי אחראי, המוכר או נותן האחריות? | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 17:45:32 |
| הורי (קשישים) קנו מכשיר חשמלי והשתמשו בו. לאחר 20 יום מיום הקנייה, גיליתי שבתוך המכשיר יש מדף פנימי שמחובר עם ציר (המיועד כדי שיפתחו ויסגרו אותו). המדף הזה לא נסגר לגמרי עד הסוף, ובגללו המכשיר חייב להשאר מחובר לחשמל כל הזמן. לא צפינו מראש שיכולה להיות בעיה תפעולית, ולכן זה התגלה בשלב מאוחר יחסית, רק אחרי 20 יום מהקנייה.
הבנתי שעל פי חוק המכר, על המוכר לתקן/להחליף את המוצר אם נתגלה פגם.
יצרתי קשר עם החנות, ונאמר לי שבגלל שעברו 14 יום הם מפנים אותי ליצרן נותן האחריות, מה שאומר שבמקום לאסוף ממני את המוצר, אני אצטרך לנסוע לתת ולאסוף את המוצר מתיקון.
מול מי אני אמורה להתנהל כדי לא לפגוע בזכויותיי?
תודה | |
|
|
|
| 4/6/2019 09:45 |
המועצה לצרכנות |
re:פגם במוצר התגלה לאחר 20 יום - מי אחראי, המוכר או נותן האחריות? | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 09:45:34 |
| שלום רב שרית,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי על מוצרי חשמל שמחירו עולה על 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם.
השירות ניתן על ידי היבואן/יצרן לשנה אחת, שבמסגרתה על היבואן/יצרן לבדוק את המוצר ואם יש צורך לתקנו ואם התיקון לא מצליח יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
על כן, היה ויש ברשותך תעודת אחריות, יש לפנות אל היבואן/יצרן בהתאם למופיע בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:17 |
שרית |
עוד כמה שאלות | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:17:30 |
| 1. למיטב זכרוני יש התייחסות למוצר פגום בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) או בחוק המכר - לפי הנ"ל יש לבדוק את המוצר עם קבלתו, אך אם הפגם נתגלה רק בשלב מאוחר יותר מסיבות סבירות, החנות אחראית על תיקון/החלפת המוצר. מה נכון?
2.מדוע תקנות הגנת הצרכן (אחריות) גוברות על חוק המכר/ביטול עסקה במקרה שלי?
3. האם החובה לתקן/להחליף מוצר חשמלי שיש בו פגם מבני (כמו במקרה של מדף שלא נסגר עד הסוף) קשורה אך ורק ליצרן/יבואן, או שיש מסגרת זמן כלשהי שבה החנות אחראית על תיקון/החלפת המוצר על חשבונה?
4. האם יש קשר לכך שנעשה שימוש במוצר? | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:18 |
שרית |
re:פגם במוצר התגלה לאחר 20 יום - מי אחראי, המוכר או נותן האחריות? | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:18:28 |
| 1. למיטב זכרוני יש התייחסות למוצר פגום בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) או בחוק המכר - לפי הנ"ל יש לבדוק את המוצר עם קבלתו, אך אם הפגם נתגלה רק בשלב מאוחר יותר מסיבות סבירות, החנות אחראית על תיקון/החלפת המוצר. מה נכון?
2.מדוע תקנות הגנת הצרכן (אחריות) גוברות על חוק המכר/ביטול עסקה במקרה שלי?
3. האם החובה לתקן/להחליף מוצר חשמלי שיש בו פגם מבני (כמו במקרה של מדף שלא נסגר עד הסוף) קשורה אך ורק ליצרן/יבואן, או שיש מסגרת זמן כלשהי שבה החנות אחראית על תיקון/החלפת המוצר על חשבונה?
4. האם יש קשר לכך שנעשה שימוש במוצר? | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
re:re:פגם במוצר התגלה לאחר 20 יום - מי אחראי, המוכר או נותן האחריות? | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:30:20 |
| שלום וברכה שרית,
קשה ליתן מענה לגופו של מקרה במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר אפשרות להביא את מכלול הנסיבות. נשוב ונציין כי "דרך המלך" במכשיר חשמלי אשר מתגלה בו פגם או ליקוי הינו תיקונו מכוח תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). ברם, בהחלט יתכנו מקרים בהם נרכש מכשיר חשמלי, איכותי ויקר יחסית, אשר למן היום הראשון נזקק למעבדות ולתיקונים, אשר בגינן נחייב את המוכר להעמיד מוצר חלופי חדש ותקין, בין היתר מכוח חוק המכר. נסו לפנות בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה הנסיבות הטענות והדרישות לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:58 |
שרית |
תיקון טעות | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:58:16 |
| טעיתי בחישוב הימים. המוצר התקבל לפני 12 יום ולכן עדיין עומד במסגרת של 14 יום לביטול עסקה.
במידה ותוך פחות מ14 יום התגלה פגם מבני במכשיר חשמלי שנעשה בו שימוש, האם החנות אחראית לבטל/להחליף/לתקן על חשבונה? | |
|
|
|
| 5/6/2019 08:20 |
המועצה לצרכנות |
re:תיקון טעות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 08:20:23 |
| שרית שלום רב,
אין משמעות למניין הימים כאשר מדובר בתקלה במוצר.
בכל מקרה בו הצרכן חיבר מוצר חשמלי לחשמל והפעיל אותו, למעשה לא יחולו תקנות ביטול עסקה, אלא תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
על כן, אין משמעות למניין הימים במקרה זה. | |
|
|
|