| מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 24/05/2019 |
| שעה: | 12:37:56 |
|
שלום,
תהיתי מה הדין לגבי ספה שנשברה לאחר 7 חודשי שימוש (במסגרת האחריות) לאחר שימוש סביר.
לאחר שפניתי לחברה, הוסבר לי שלשבר בספה האחריות לא תופסת, ושאם אני רוצה לבדוק את הספה אני אצטרך להביא אותה בעצמי לספק או לשלם 100 שקל הובלה לכל כיוון.
מצ״ב את ההתכבות שלי עם החברה ממנה רכשתי את הספה:
ספק: שלום יובל,
חשוב מאוד להקפיד לא לשבת על משענות היד כיוון שלא מותאמות למשקל אדם אלא רק לצורך הנחת היד.
שבר אינו מבוטח באחריות אך בכל נשמח לבדוק אם ניתן לסייע לכם בנושא.
תגיעו עם המשענת למחסן שלנו (משק 89, עזריאל) ושם המחסנאי יראה אם ניתן לטיפול במקום.
במידה ולא, הוא יוכל לקבל החלטה כיצד לנהוג בהמשך.
המשך יום טוב,
אני :מעולם לא ישבנו על משענת היד.
השבר הוא בחיבור שבין משענת היד למרכז הספה והתרחש לאחר ישיבה רגילה בקצה השמאלי שלה (הורגשה הרגשת נפילה, ונשמעה שבירה של עץ).
לצורך העניין, ומבחנתי, מדובר במוצר לקוי שכן שבירה כזו, שכאמור נוצרה מישיבה רגילה על הספה (לא מ״היזרקות״ עם מלוא משקל הגוף - כאמור בתעודת האחריות) לא אמורה להתרחש במסגרת שנת השימוש הראשונה.
כך או כך אין לי (ומעולם לא סיפקתם לי) את הוראות ההרכבה והפירוק, וסביר שאם ארצה להעביר את הספה או חלקה אליכם לתיקון אזיק לה עוד יותר.
יש לשלוח מומחה מתעמכם.
אודה לתגובתכם,
ספק:שלום,
שבר נוצר כתוצאה משימוש בלתי סביר. המוצר לא שבור ועל כך גם חתמת למוביל שלנו.
אתה מוזמן להתקשר למחסן שלנו ושם ינחו אותך טלפונית כדי לפרק את הספה על מנת להביא את החלק השבור
בטלפון ____ שלוחה 4 למחסן.
במידה ותרצה שנשלח מוביל לאסוף את המוצר מביתך לצורך תיקון עלות השינוע היא 100 ₪ לכל כיוון.
אני: אני לא מבין מדוע את/ה מתעקש/ת הרי כבר אמרתי שהשימוש בספה היה סביר.
שבר עשוי להיגרם משימוש בלתי סביר, מפגם חבוי בספה או מהרכבה לא ראויה של חברת ההובלה שלכם וכאמור שימוש בלתי סביר לא התרחש במקרה זה.
המינמום המצופה מכם הוא לשלוח בודק איכות מטעמכם. הספה עדיין במסגרת האחריות, אם היינו חורגים ממנה הרי שלא היה לי כל טענה כלפיכם.
מצ״ב תלונה שהוגשה במקרה דומה למועצה הישראלית לצרכנות http://www.consumers.org.il/category/unusable-couch
ממתין לתוגבתכם,
ספק:אין לנו עניין ל"התעקש" איתך, זה לא דבר אישי אנחנו הרי לא מכירים.
אנחנו עובדים לפי מדיניות חברה.
אנו מסכימים איתך שאכן לא מן הנמנע שספות אכן מגיעות אם פגמי ייצור, אך אלו דברים
שרואים ומגלים לאחר שימוש קצר בספה (על פי החוק זה עד 14 ימים מרגע קבלת המוצר).
המוצר ברשותך כבר מחודש אוקטובר, כלומר אצלכם כבר 7 חודשים.
לכן, לא הטענה לא תואמת את המקרה הזה שלך, ולכן שבר אינו באחריות כיוון שבוודאות לא סופק לך שבור.
האם יש צורך להגיש תלונה ? האם יש על מה להגיש תלונה? שווי הספה 2900 שקל.
מה הזכויות שלי ? האם הם מחוייבים לשלוח בודק מטעמם?
תודה,
יובל
|
|
|