חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

שינוי
מחבר:מישל (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:17/05/2019
שעה:09:27:16

שלום רב,
בתאריך 27.08.18 הצטרפתי לתכנית "מכבי שלי" של קופ"ח מכבי (לפני כן הייתי מבוטחת מכבי זהב). עשיתי זאת כיוון שידעתי שאני מתכננת להקים בקרוב משפחה וב'מכבי שלי' הובטח ליולדת צ'ק כיסוי בסל ההריון המאפשר קבלת החזרים על בדיקות וייעוצים שונים להריון עד לסכום של 8000 ש"ח במצטבר (זהו סכום ההחזר עבור כל ההריונות, לא מחובתי לנצל הכל במהלך ההריון הראשון). ע"מ לממש את זכויותי בתכנית זו היה עלי להמתין תקופת המתנה של 6 חודשים כמקובל. מאז עבר משך תקופת ההמתנה ונכון להיום אני זכאית לזכויות כפי שהוצג לי בתכנית של 'מכבי שלי'. כיום אני בהריון ובבואי לממש את זכויות ולקבל החזרים נודע לי כי חברת מכבי שינתה את נוסח ההתחייבות וכך כתוב באתר שלהם: "חבילת הריון ולידה כפופה לכללי זכאות "צ'ק כיסוי". על כל שירות המופיע ברשימה ניתן לקבל החזר בגובה 75%, עד תקרה של 2,000 ₪ לכל הריון ועד 4 הריונות". ז"א שהם פיצלו את ההחזר שהובטח בתחילה (של 8000 ש"ח) וחילקו אותו ל4 הריונות. כשאני לא יכולה אפילו לצבור את היתרה שתיוותר לי כביכול מכל הריון להמשך. ומי אמר שאני מעוניינת להיכנס להריון 4 פעמים? הרי הובטח לי מלכתחילה שאוכל להשתש בהחזר עד תקרה של 8000 ש"ח לסך כל ההריונות שלי ואני זו שיכולה לקבל את ההחלטה כיצד לנצלו. הדבר הזה מרתיח אותי כיוון שזו היתה הסיבה העיקרית בגללה החלטתי לעבור לתכנית 'מכבי שלי'. התשלום החודשי עבור מכבי זהב הוא 66.85 ש"ח ועל מנת להיות חברת מכבי שלי עלי לשלם 111.78 ש"ח בחודש. הפרש לא מבוטל של 44.93 ש"ח בחודש ששילמתי כבר במשך שנה כמעט. מכבי שינתה את חוזה ההתקשרות מבלי לעדכן אותי כלקוחה (בעבר כשהצטרפתי שלחו לי למייל את פרטי התכנית כקישור לאתר שלהם, וכשנכנסתי שוב ראיתי ששינו את הניסוח באתר שלהם. גם כשהתקשרתי למוקד מכבי לשאול על פשר השינוי הנציג אישר לי שהנוסח שונה לאחרונה ואופן ההחזר השתנה). אשמח לשמוע את חוות דעתכם בעניין.
תודה רבה, מישל.
17/5/2019 09:27 מישל שינוי
17/5/2019 09:29 מישל    re:שינוי
17/5/2019 09:30 מישל    re:שינוי
19/5/2019 09:52 המועצה לצרכנות       re:re:שינוי