| ![]() |
| הטעיה בדבר תשלום לטיפול שיניים | ||
| מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 16/05/2019 | |
| שעה: | 12:39:41 | |
| שלום וברכה,
בעלי עשה לי ביטוח שיניים של חברת הראה מטעם העבודה שלו בתעשיה האוירית. בעקבות זאת הלכתי לבצע סתימה אצל רופאת שיניים שהיא בהסדר עם חברת ביטוח זו. הרופאה אמרה לי שעליי גם לעשות טיפול שירש. כאשר ניגשתי לפקידה לברר את הפרטים לגבי הסכום של טיפול השורש היא אמרה לי שכל הטיפולים של טופול השורש לא יעלו לי כסף משום שהביטוח שלי משלם על הטיפול הזה. היא אמרה שתגיש בקשה לחברת הביטוח עבור הטיפול ושאחר כך נוכל להתחיל בו. היא רק ציינה בפניי שאצטרך לשלם 200 שח עבור המומחה שעושה את טיפול השורש וששאר הטיפולים לא יעלו כסף. לאור זאת החלטתי לעשות את הטיפול במרפאה זו. בטיפול זה ישנם ארבעה טיפולים. לאחר הטיפול השני כשיצאתי מן החדר של רופאת השיניים בבקשה לקבוע תאריך נוסף לטיפול אמרה לי הפקידה שבפעם הבאה עליי לשלם 1700 שח. שאלתי אותה לפשר הדבר והסברתי לה שהטיפול שלי הוא דרך ביטוח הראה ושהיא אמרה לי עוד לפני הטיפול הראשון שאצטרך לשלם 200 שח בלבד ושהטיפול לא יעלה לי שום סכום מעבר לכך. בתחילה הפקידה אמרה שלא מדובר באותו טיפול, אך אחרי שהתווכחתי איתה ואמרתי לה שהיא לא יכולה באמצע טיפול פתאום להגיד לי לשלם על טיפול שמראש סיכמנו שהוא לא עולה לי מלבד 200 שח. הפקידה הודתה בפניי בסוף שהיא טעתה ולא שמה לב לשורה במכתב שענה לה הביטוח. לפני המכתב שהשיב הביטוח לפקידה שני הטיפולים הראשונים הם דרך חברת הביטוח ואילו את השניים האחרונים הם אינם מאשרים דרכם. אני נמצאת כרגע באמצע טיפול השורש והרופאה דורשת מממני את המשך הסכום, אך אני מרגישה שהוטעתי כאן משום שהפקידה אמרה לי במפורש שלא אצטרך לשלם כלום מלבד 200 השקלים. לעניות דעתי, היה על הפקידה ליידע אותוי שלא כל הטיפול מכוסה על ידי חברת הביטוח. היא אמרה שהיא תגיש את הבקשה ושהבקשה אושרה לה ובעקבות זאת החלטתי לבצע שם את טיפול השניים. לו הייתי יודעת טרם תחילת הטיפול שעליי לשלם על המשך הטיפול הייתי מפעילה שיקול דעת ואולי שוקלת לבצע את כל הטיפול במקום אחר, זול יותר. האם ייתכן שבאמצע טיפול אחרי שסיכמנו על המחיר רוצים לגבות ממני תשלום שלא דיברנו עליו? דיברתי עם הרופאה על כך - היא אמרה שאני בהחלט צודקת ושהם ילמדו לשים לב לתשובת הביטוח בפעם הבא כדי לא להטעות את הלקוחות, אבלאמרה שאני צריכה לשלם לה עבור המשך הטיפול. היא מוכנה להוריד לי רק 200 שח מתוך 1700 שח שהיא דורשת פתאום עכשיו. מאוד מצער אותי המקרה. חוסר אמינות ויושרה. הציגו בפניי תמונה שאינה נכונה ואמרו לי שמשתלם לי לעשות שם את הטיפול כי לא אשלם להם. האם הצדק עמי מבחינת החוק? והאם יש משהו שניתן לעשות? האם אני צריכה לשלם את המשך הטיפול ולספוג את הטעות של המרפאה או שעל הרופאה לספוג זאת? אודה מאוד לתשובתכם ולעזרתכם בברכה, רינה לוי | ||
| 16/5/2019 12:39 | רינה |
הטעיה בדבר תשלום לטיפול שיניים |
| 19/5/2019 08:48 | המועצה לצרכנות |
re:הטעיה בדבר תשלום לטיפול שיניים |