חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

אי ביטול עסקה
מחבר:גיא (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:15/05/2019
שעה:13:00:30

שלום, ברצוני להתייעץ לפני הגשת כתב תביעה.

רכשתי מנוי שנתי אשר מתחדש באופן אוטומטי. עליו שילמתי באמצעות כרטיס אשראי לתקופה של כשנתיים או יותר. החלטתי לבטל את כרטיס האשראי שבאמצעותו שילמתי את המנוי וכתוצאה מכך נוצר חוב לבית העסק. בעקבות חוב זה נודע לי מאחת העובדות בבית העסק שהמנוי שלי מבוטל ועליי לשלם את החוב שהצטבר. חוב זה שולם באמצעות כרטיס אשראי חדש ומטרת התשלום הייתה לגביי החוב בלבד. לאחר תשלום החוב ניגש אלי אחד מסוכני המכירות של העסק ושאל אותי אם ברצוני לחדש את המנוי, אך אצטרך לשלם באופן חודשי יותר מאשר הסכום ששילמתי במנוי המבוטל. סירבתי לחידוש המנוי ועזבתי את המקום כאשר לא חתמתי על ביטול חוזה בהבנה כי יש בכוח בית העסק לבטל לי את המנוי על בסיס חוב שלא שולם יתרה מכך, עובדת בית העסק הודיעה לי שהמנוי מבוטל כאשר רציתי לעשות שימוש בו (לפני תשלום החוב) . לאחר חמישה חודשים שכף רגלי לא דרכה בבית העסק נוכחתי לגלות שישנו חיוב מזה חמישה חודשים על אותו מנוי מבוטל. כאשר בדקתי מדוע החיוב מתבצע אמרו לי כי אני תחת מנוי מתחדש כלומר לאחר תשלום החוב חידשו לי את המנוי ללא ידיעתי יתרה מכך, אמצעי התשלום שבאמצעותו חייבו אותי מידי חודש למשך חמישה חודשים הוא אותו כרטיס שחויב בתשלום החוב ללא שום אישור שלי או איזושהי הודעה שכעת התשלום יתבצע באמצעות כרטיס זה כלומר בית העסק החליט על דעת עצמו לקחת את פרטי אשראי זה ולחייב באופן קבוע. כעת ברצוני לדעת האם ישנו בסיס לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות כאשר לא הגעתי לבית העסק בכל התקופה שכוללת חמישה חודשים.
לא יידעו אותי לגבי לקיחת אמצעי תשלום. והטעו אותי כאשר הודיעו לי שהמנוי מבוטל לכן גם לא חתמתי על ביטול חוזה.
15/5/2019 13:00 גיא אי ביטול עסקה
16/5/2019 09:11 המועצה לצרכנות    re:אי ביטול עסקה