| ![]() |
| ביטול עסקה | ||
| מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 14/05/2019 | |
| שעה: | 22:39:28 | |
| שלום, רציתי להתייעץ לפני הגשת תלונה על אי ביטול עסקה.
ב3.5.19 קניתי זוג נעליים מחנות מסויימת, לא היו נעליים כאלו בחנות, אך מדדתי את המידה ולפי זה הזמינו לי את הנעל שרציתי - אציין שאמרו לי שמכינים במיוחד את הנעל וליד הקופה היה רשום שאין החזרת על הזמנות. הנעל הגיעה אתמול בתאריך 13.5 וניגשתי לקחת אותה, מדדתי בחנות בחטף וכשחזרתי הביתה מדדתי שוב, בבית הנעל לא הייתה נוחה, היא לחצה מאוד וגם לא אהבתי את הנראות. ניגשתי היום ה14.5 לחנות בבקשה לביטול עסקה. משעה 14:30 ניסיתי להשיג את מנהל החנות אך ללא הצלחה- הוא סרב לדבר איתי, דיברו איתי המוכרות, הן היו ממש בסדר וניסו לעזור, בשעה 17:45 הגעתי לחנות כדי שאוכל לקבל מענה, אך המנהל עדיין סרב לדבר איתי, ושלח את המוכרות שלו להגיד לי שאני לא אקבל זיכוי כספי שזה לא משהו שהרשת עושה. הצגתי בפניו את חוק הצרכן שאומר שניתן לקבל ביטול עסקה עד 2 ימי עסקים מרגע הקניה, למרות שזו הייתה הזמנה והנעל לא הייתה אצלי בפועל ברגע הקניה. היו תחושות לא נעימות ושיח שהתחיל להיות ווכחני ולא שקט, והמנהל הזמין לי משטרה בבקשה שאעזוב את המקום. כל אותו הזמן שבו הוא מסרב לתת לי זיכוי כספי - הוא מציע כן להחליף את הנעל בנעל כזו בצבע אחר שנמצא בחנות - זאת למרות שלא מצאתי עוד אופציה של צבע שאותה רציתי לקנות. בשעה 19:00 בערך השוטרים הגיעו בפעם השניה לבקש שאלך כיוון שלאחר הפעם הראשונה ביקשתי לקבל זיכוי לחנות כדי שלא אצא עם הנעליים מהחנות כי אין לי מה לעשות איתן, אז רציתי לקבל את הזיכוי (לא כספי) כשובר לחנות כפי שהוצע לי קודם לכן וכפי שמצויין בקבלה שקיבלתי - שאת הזיכוי כשובר ניתן לקבל עד 14 ימי עסקים מרגע הקניה, וכי אני עדיין במסגרת הימים הללו. המנהל סוף סוף הסכים לדבר בטלפון והחל לצעוק עליי שאני הברחתי לקוחות ועשיתי פרובוקציות בחנות, למרות שזה לא נכון כי לא ניסיתי לעורר מהומה בחנות. ואמר שגם את השובר זיכוי הוא לא מוכן לתת לי. המשטרה ביקשה שאלך מהחנות, ובשלב זה יצאתי מהחנות יחד עם הנעלים. אני לא יודעת אם אני יכולה להגיש תביעה, האם זה תקין? תקף? האם למנהל מותר להתנהג בצורה כזו, ולי כרגע אין מה לעשות עם הנעל שנמדדה בפעם הראשונה אתמול ולא הייתה לי נוחה. תודה מראש על תגובה. | ||
| 14/5/2019 22:39 | מורן |
ביטול עסקה |
| 15/5/2019 11:42 | המועצה לצרכנות |
re:ביטול עסקה |