חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

אי מתן החזר כספי על מוצר כחוק
מחבר:דני (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:14/05/2019
שעה:18:48:26

ביום שישי האחרון נכנסתי לחנות בעיר העתיקה בבאר שבע בשם צומת חשמל - מוצרי וחומרי חשמל במטרה לרכוש קוצץ שיערות לאף. המוכר המליץ לי על מוצר עם מדבקה שרשום עליה 118 (בדיעבד לא מחיר אלא קוד כלשהו) והציע לי "הנחה מפנקת" ל-60 שקלים. כשהגעתי הביתה נכנסתי לZAP וגיליתי שאותו מוצר נמכר במחיר של 20 שקלים בחנויות שונות ולא מומלץ בכלל (יש לציין שפתחתי את האריזה אך לא עשיתי שום שימוש במוצר). חזרתי לחנות במטרה לקבל החזר כספי (4 ימים אחרי הרכישה) עם המוצר, האריזה והקבלה. המוכר אמר לי שהחוק מחריג מוצרי הגיינה ולכן לא מגיע לי החזר ונתן לי זיכוי לרכישה בחנות. כאשר יצאתי מהחנות נכנסתי לאינטרנט לברר מה החוק והתברר לי שאין החרגה כזאת והייתי זכאי לקבל החזר מלא. חזרתי לחנות (כ-2 דקות אחרי שיצאתי ממנה) וביקשתי לקבל החזר כחוק. בתגובה המוכר ביקש ממני את הזיכוי ואמר לי "קח את המוצר אני לא נותן לך שום החזר מצידי תפנה לבית משפט". כאשר ביקשתי ממנו לראות את הסעיף בחוק שמחריג את המוצר הוא פתאום התחיל לדבר איתי מצב האריזה (טען שאני אמור לסדר את המוצר בתוך האריזה בדיוק בצורה שהוא נרכש, מה שכמובן לא נכון, פתיחת אריזה אינה שימוש בהתאם לנוסח החוק). כאשר ניסיתי להמשיך לדבר איתו בהיגיון סילק אותי מהחנות בטענה שהוא חייב לסגור ואני מעכב אותו. נכנסתי לעמוד הפייסבוק של החנות וגיליתי שם שמתוך 5 ביקורות שקיימות בעמוד 2 מספרות בדיוק את אותו סיפור - אי הסכמה של המוכר למתן החזר כחוק
14/5/2019 18:48 דני אי מתן החזר כספי על מוצר כחוק
15/5/2019 11:37 המועצה לצרכנות    re:אי מתן החזר כספי על מוצר כחוק
15/5/2019 11:44 דני       re:re:אי מתן החזר כספי על מוצר כחוק
15/5/2019 14:35 המועצה לצרכנות          re:re:אי מתן החזר כספי על מוצר כחוק