חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הוזמנה קרמיקה ממנכ"ל חברה בהסתמך על הצהרתו כי קיימת במלאי . שולמה במלואה ולא סופקה
מחבר:משה וידל (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:13/05/2019
שעה:23:11:09

בתאריך 6.2.2019 הזמנו אני ואישתי קרמיקה לריצוף מחברה בע"מ לאספקת אריחי ריצוף .ההזמנה בוצעה מול מנכ"ל החברה שהצהיר כי המוצר קיים במלאי ובהסכמה כי הוא יאוחסן במחסני החברה עד לאספקתו כעבור כשלושה חודשים . עם ההזמנה שולמו 10,000 ש"ח בהעברה בנקאית לחשבון החברה . למחרת טילפן אלי מנכ"ל החברה וטען כי מחיר העיסקה הוא נמוך ובנוסף הוא צורך מקום איחסון לזמן ארוך . כפיצוי ביקש מנכ"ל החברה שאשלים לו את התשלום ל - 100% מההזמנה בצ'ק לפקודת החברה .לאחר שהסכמתי לך , הגיע אלי הביתה מנכ"ל החברה וקיבל ממני צ'ק לפקודת החברה כשהסכום הנקוב בו הוא 6,164.8 ש"ח ומשלים ל -100% את התשלום עבור ההזמנה . צ'ק זה נפרע בו ביום ב - 7.2.2019 .
כבטחון על התשלום נתן לי מנכ"ל החברה ב - 7.2.2019 צ'ק בטחון של החברה עליו הוא חתום וזמן פרעונו הוא 15.4.2019. בדיעבד התברר כי החברה היא חברה מוגבלת החל מתאריך 9.3.2019 וצ'ק הבטחון שנתן לי חסר כל ערך . ב - 21.4.2019 דרשתי ממנכ"ל החברה לספק את האריחים אשר עפ"י ההזמנה היו אמורים להיות במלאי . במשך שבועיים נדחיתי בלך ושוב ובסיפורי סבתא מבלי שהסחורה תסופק . כל התשובות שניתנו על ידי מנכ"ל החברה וציוותו היו מעורפלות ,לא מחייבות וחסרות ודאות . לשיא זה הגיע כאשר ניקבע מועד הובלה ב - 6.5.2019 .למרות שהמתנתי יום שלם עם צוות משפצים באתר, המרצפות לא סופקו מבלי שינתן כל הסבר מדוע. לאחר שהתברר כי המרצפות לא תסופקנה ביום שהובטח , נסעתי לחנות חדר התצוגה של החברה ויצאתי משם עם מסמך כתוב וחתום בו מצויין כי הספק מתחייב לספק את המרצפות המוזמנות למחרת ב - 7.5.2019 .למחרת החל המנכ"ל לספר שוב ושוב סיפורי מעשיות ותירוצים מדוע הסחורה לא סופקה עם כל מיני הבטחות לבדוק כיצד לספק את הסחורה . מאחר ושבעתי הבטחות וסיפורים ואיבדתי את האמון במנכ"ל החברה , ומאחר והייתי חייב למצוא פתרון מהיר וודאי לאספקת מרצפות למשפצים , הודעתי לו כי לא אסכים לקבל סחורה לאחר היום בו התחייב בכתב לספק .כמו כן הצעתי לו להחזיר לי את הסכום ששילמתי ולסיים את הפרשה בדרכי נועם . המנכ"ל הסכים לכך והעברתי לו בכתב לבקשתו את פרטי הבנק שלי לצורך ביצוע העברה בנקאית . עד לרגע זה כחמישה ימים לאחר שהעברתי לו את פרטי הבנק הכסף לא הוחזר וכל שנותרתי הוא עם צ'ק בטחון חסר כיסוי של חברה מוגבלת .
שאלתי היא : האם אני יכול לתבוע אישית את מנכ"ל החברה לאחר שהציג בפני בנכלוליות מצגי שווא ונתן לי צ'ק בטחון חסר כיסוי כאשר קיימת סבירות גבוהה כי היה אמור לדעת שהחברה תהיה מוגבלת כחודש לאחר שמסר לי את הצ'ק , כי הרי הבנק שולח התראה לבעלי חשבון שחוזרים 5 להם צ'קים .ראוי לציין ולהדגיש כי המנכ"ל טען בפני בעת שניסה להתחמק מהאחריות כי הוא לא בעל החברה והוא רק שכיר בעוד שהוא בעל 25% ממניות החברה והחברה נקראת על שמו .
13/5/2019 23:11 משה וידל הוזמנה קרמיקה ממנכ"ל חברה בהסתמך על הצהרתו כי קיימת במלאי . שולמה במלואה ולא סופקה
14/5/2019 14:13 המועצה לצרכנות    re:הוזמנה קרמיקה ממנכ''ל חברה בהסתמך על הצהרתו כי קיימת במלאי . שולמה במלואה ולא סופקה