חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הזמנת גופי תאורה
מחבר:לואיז ללוש (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:13/05/2019
שעה:17:27:46

שלום רב,

הזמנתי גופי תאורה מבחור בעל סטודיו עצמאי לעיצוב גופי תאורה, על פניו במפגש ראשוני עם הבחור הבנתי כי מדובר במישהו שהוא קצת מוזר אך הנחתי שמכיוון שמדובר באיש העוסק ביצירה אז ניתן להבליג על זה.
הגעתי עם חברה מעצבת פנים והראתי למעצב תמונות של גופי תאורה שאני מעוניינת שייצר עבורי והוא הכין סקיצה ורשם גודל צבע וכדומה.
ציינתי עוד מספר נתונים לדוגמא שאני מעוניינת שהאלמנט שבצבע פליז לא יהיה צבוע אלא יראה טבעי, ששני חצאי הכדורים משני חלקים שונים יראו מחוברים ולא אחד בתוך השני וכדומה, הוא הסביר לי שהיתרון שאני מזמינה את גוף התאורה ממנו הוא שתמיד הוא יכול לשנות ולתקן במקום ולעבד את גוף הפליז (מתכת בזהב) לשביעות רצוני.
למחרת התקשרתי אליו וביקשתי ממנו שימתין כי אני מתלבטת לגבי גודל אחד מגופי התאורה. ביקרתי ביקור שני בסטודיו וביקשתי שינויים מסוימים שהוא לא רשם ואני לא תיעדתי.
לקח לו חודש ימים לספק לי את גופי התאורה (3 במספר), לא היה בהזמנה התחייבות מצידו על זמן אספקה. הבנתי שהייתה לו תקלה והמפעל שהיה אמור ליצר את הכדור עשה זה בצבע כסף ולא צבע פליז ולכן זה מתעכב... כאשר כבר התבשרתי כי גופי התאורה מוכנים. הגעתי לאסוף את גופי התאורה הבחור פתח לי את דלת הסטודיו שהייתה נעולה ובא לנשק אותי על הלחי, לא ממש זרמתי עם זה והוא נעל אחרי את הדלת, כאשר שאלתי למה הוא נועל את הדלת, הוא נימק זאת בכך שהוא חושש שיכנסו לסטודיו ויגנבו לו ציוד...
בתחילה גופי התאורה היו עטופים בניילון נצמד והוא ממש עשה טובה שהוא פותח אותם כדי להראות לי, הוא ביקש שאני אעשה את זה באזור התצוגה של הסטודיו ושאני לא אפריע לו לעבוד.
גוף תאורה 1 שהוזמן – זה שבטעות עשו לו בצבע כסף ולא זהב (פליז) המתכת הייתה נראית צבועה, הוא הכין לי 2 בזהב ו-1 בשחור למרות שביקשתי בטלפון שישנה את ההזמנה ושהכל יהיה בזהב. ברגע שירדתי למטה להזיז את רכבי בחניה, תוך 5 דק' הוא הפך אותו לזהב, הוא אמר שקילף את הצבע, ולא ריסס אותו בצבע זהב שרציתי לגעת בגוף התאורה לבדוק אם זה צבע זהב שרוסס, הוא צרח עליי בתוקפנות ואמר שאני יהרוס את זה, בעיקרון הוא לא נתן לי להשחיל מילה ופשוט השתלח בי.
האלמנט של הכדור היה נראה אחד בתוך השני ולא מחובר.
גוף תאורה 2 - מצידי הטלוויזיה לא היה בפרופורציות שביקשתי, חלק מסויים של המוט לפי התרשים אמור היה להיות באורך 12 מ"מ, הוא חישב את המוט + בית המנורה ביחד 12 מ"מ – ולא ולא את המוט בלבד. הוא אמר שהוא חושב שאלא הפרופורציות הנכונות ועם נורה זה אמור להיראות יותר פרופורציונאלי אך לא הסכים לשים נורה כדי שאתרשם (למרות שהזמנתי ממנו נורה), הוא רצה שאשלם ויעוף לו מהסטודיו.
הבחור פשוט נקט בגישה תוקפנית ואגרסיבית, הייתי איתו לבד בסטודיו וממש חששתי, התקשרתי לחברה שבאה איתי לפגישה הראשונה וביקשתי שתהיה איתי על הקו, היא שמעה אותו צועק עליי שאני נוגעת לו בדברים בסטודיו, שאני מבזבזת לו את הזמן ושאני לא מבינה. באיזשהו שלב הוא לקח לי את הטלפון ודיבר איתה (זאת הבחורה שהגיעה איתי לפגישה הראשונה) והיא אמרה לו בצורה נחרצת את דעתה על ההתנהלות שלו ועל הגישה שלו שהייתה משפילה ואלימה.
גוף תאורה 3 -
בכלל לא היה מה שהזמנתי, והוא גם לא רשם אותו בהזמנה וציין עלות, כך שאמרתי לו שאני ממש לא מתכוונת לקחת אותו.

ובעקבות כך הוא מאיים לא לספק לי את גופי התאורה במידה ולא אקח את הכל כך ללא תיקונים ושהוא לא יחזיר לי את המקדמה ששולמה על סך 1500 שקלים ומצידו שאתבע אותו.
אשמח לייעוץ, מה עליי לעשות.

13/5/2019 17:27 לואיז ללוש הזמנת גופי תאורה
14/5/2019 13:49 המועצה לצרכנות    re:הזמנת גופי תאורה