| מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 13/05/2019 |
| שעה: | 11:22:28 |
|
בוקר טוב
אני מניחה שאתם בודקים את העניין?
האם יש מצב לדבר טלפונית?
הנושא ממש ממש דחוף
תודה רבה
והמשך יום טוב
מלי |
|
|
| 12/5/2019 11:26 |
מלי |
קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2019 | | שעה: | 11:26:38 |
| שלום
השאלה היא אם יש סעיף בחוק שמפרט כמה יש לשלם עמלה עבור נותן שירות או תווך?
כוונתי היא לדוגמא
במסעדה כשמקבלים חשבון שאומר לא כולל שירות - האם העסק יכול לדרוש דמי שירות כמה שהוא רוצה או כמה שמתחשק לו?
נכון שמקובל לשלם אחוז מסויים אבל יש הבדל בין מה שמקובל לבין הרצון של בעל העסק.
אם לחדד את המקרה נניח ואכלתי במסעדה והיה תפריט אבל לא היו נקובים בו מחירים ולצורך ההמחשה הזמנתי מרק. בסוף קיבלתי חשבון 100 שקל שכוללים דמי שירות. רק שאני לא יכולה לדעת כמה למעשה עלה לי המרק וכמה שילמתי דמי שירות. (אל תענו לי בבקשה כי בעל העסק חייב לפרט בתפריט את המחיר ומלכתחילה אסור לו להגיש תפריט ללא מחיר) מה שאני מנסה להבין האם לעסק שגובה שרות או עמלה חייב לפרט כמה תעלה לי העמלה מתוך העסקה.
מה שאני מנסה להבין אם החוק מחייב את נותן השירות להגיד לצרכן כמה עולה לו בדיוק השירות/עמלה ולא לקבוע לצרכן עובדה מוגמרת.
תודה על תשובתכם
יום טוב
מלי | |
|
|
|
| 13/5/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
re:קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 10:06:40 |
| מלי שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, כל בית עסק מחויב להציג לצרכן את המחיר הכולל של העסקה.
כלומר, כולל כל סכום שהצרכן אינו יכול להמנע ממנו.
היה ובית עסק מציין כי המחיר אינו כולל שירות, רשאי הצרכן, לבחירתו האם להשאיר תשר או לא, ואז אין צורך לציין או לשכלל את עלות השירות בתמחור, אך היה ובית העסק גובה סכום כלשהו על שירות, הרי שהמחיר בגין השירות צרכך להיות מוצר לצרכן כבר בעת הרכישה על מנת למנוע הטעיה לגבי מחיר העסקה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 11:48 |
מלי |
re:re:קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 11:48:52 |
| מצטערת אבל לא ראיתי את תשובתכם,וכשראיתי לצערי אני לא מצליחה לקבל תשובה פשוטה.
השאלה שלי היתה אם נותן השירות או המתווך חייב להגיד כמה העמלה שעל הצרכן לשלם ...נושא הטיפ במסעדה היה רק דוגמא.
האם יש משהו בחוק שקובע כי על נותן השירות להודיע כמה הוא גובה עמלה על שרותיו. וזאת לפני שאני עושה עסקה.
למשל במקרה של בנק אם אני פותחת חשבון בבנק אז הבנק מחוייב על פי החוק להמציא לי תעריף עמלות שהוא גובה תמורת שרותיו.
השאלה אם חברה פרטית מחוייבת לעדכן את הצרכן במחיר העמלה שהיא גובה.
בתיאוריה אם אני למשל פותחת אתר באינטרנט ובאתר אני כמתווכחת מוכרת דירות מקבלנים והמחיר הסופי לבית כולל כבר את עמלת התיווך. האם הצרכן לא רשאי לדעת כמה למעשה יעלה הבית נטו וכמה מהמחיר הסופי הוא עמלת התווך?
עכשיו תמיד תוכלו לענות לי שהצרכן יכול לפנות ישירות לקבלן ולשאול אותו למעשה כמה רק הבית עולה. ונניח שעל בית מסויים כתבתי באתר שהמחיר הסופי לקניית הבית הוא 1.300.000 שקל ונניח שהצרכן גילה שהקבלן מוכר את הבית ישירות ב-.1.000.000 שקל...בפועל גביתי עבור העמלה שלי 30 אחוז עבור התיווך - השאלה היא אם זה חוקי??? ובמיוחד שאם יש צרכן שלא טרח לבדוק כמה עולה הבית ללא עמלת התיווך כי הוא לא הצליח להגיע ישירות לקבלן אבל הוא יוצא מנקודת הנחה שהתיווך בדרך כלל הוא מקסימום 2%.
האם הצלחתי להסביר את עצמי?
תודה על תשובתכם
המשך יום טוב
מלי | |
|
|
|
|
|
| 13/5/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
re:re:קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 14:03:42 |
| מלי שלום רב,
היה ואכן מדובר בתיווך דירות, ישנן הוראות פרטניות המחייבות ציון גובה דמי התיווך ביחס למחיר הדירה, ואי ציון דמי התיווך או גביית דמי תיווך גבוהים משמעותית מהנהוג בשוק יכול בהחלט להוות הטעיה.
ניתן לעיין בפסק דין תא"מ 7277-12-16, אשר מפרט מקרה דומה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 22:43 |
מלי |
re:re:קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 22:43:27 |
| מועצה יקרה
ברור שלא מדובר בדירות..זאת היתה רק דוגמא...ולצערי אני לא יכולה לפרט בפורום למה אני מתכוונת. אני בסך הכל מנסה להבין אם מדובר בחברה פרטית ואו אדם פרטי (לא בנק או מתווך) ויש לו אתר שמהווה פלטפורמה למכירות והוא זה שמציג את המוצרים (כפלטפורמה) וגם אפילו בתקנון שלו הוא טוען שאם תקנה ממנו (כפלטפורמה) אתה תשלם עמלה...העניין הוא שהוא לא מציין מה גובה העמלה. ואם הצרכן חושב בתום לב שהעמלה היא למשל 5% או 10% ואז מסתבר שאותו אדם גובה עמלה גם 50% שהרי שהוא לא מפרט כמה היא העמלה מהסך הכל..האם אין חוק שמחייב אותו להגיד לי כמה אני אשלם עמלה בגין אותה קניה..ולכן אני שואלת אם מבחינה חוקית זה בסדר? אני לעולם לא יודעת מה הנתח של העמלה..על מוצר אחד הוא גובה 10% ועל מוצר אחר הוא גובה עמלה 400% (כן כן לא טעיתי שכתבתי 400%). ופעם זה 15% ופעם זה 50% בקיצור האם מותר לו מבחינה חוקית לעשות את זה? זה כל מה שאני צריכה לדעת... אחרי שגיליתי את המצב הזה אני רוצה לתבוע אותם השאלה היא אם יש לי קייס לתבוע אותם על העמלות המנופחות שהם הסתירו ממני ומכלל הצרכנים. מה אומר החוק בעניין זה? או אם יש לכם פסק דין תקדימי בעניין שכזה?
אם מחר אני רוצה להתלונן אצלכם נגדו - האם תקבלו את התלונה למרות שאולי מבחינה חוקית הוא לא עבר עבירה?
האם אני ברורה יותר עכשיו?
הבעיה שאני עדיין נזהרת לעשות לו שיימינג. כי אולי מותר לו לגבות עמלות מבחינה חוקית? למרות שאין ספק שהוא גוזר עמלות שמנות ומסתיר אותם מהצרכנים.
תודה
מלי | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:04:43 |
| מלי שלום רב,
אין התייחסות פרטנית בחוק לעניין עמלות, אך כל עוסק מחויב לפרט לצרכן את מחיר העסקה ואת מרכיביה.
היה ומדובר במכירה באמצעות האינטרנט, אזי חובת הגילוי היא מוגברת ועליו לפרט את כל הפרטים הרלוונטיים לעסקה, ובין השאר, גם את העמלה הנגבית על ידו, לכאורה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 10:57 |
מלי |
re:re:re:קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 10:57:48 |
| בוקר טוב
קודם כל תודה על תשובתכם, אבל אם החוק לא מפרט בצורה פרטנית אז איך המוכר מחוייב לפרט את מחיר העיסקה ואת מרכיביה? כאילו אם החוק לא כתב את זה ומצד שני המוכר מחוייב, אז האם יש לי עילה להגיש תביעה בעניין זה? או האם אני יכולה להגיש תלונה אצלכם? כי המוכר פשוט יגיד אני לא חייב לפרט לקונה את מרכיבי העסקה.
אתם חייבים להבין שאם אגיש תביעה , ואם הנתבעים יטענו שהם לא מחוייבים על פי חוק, אז התביעה תיפול.
האם אני יכולה לקבל מסמך מטעמכם שלמרות שהחוק לא מגדיר את העמלה של המוכרים הם עדיין מחוייבים לפרט ולגלות את מרכיבי העסקה?
תודה
ויום טוב
מלי | |
|
|
|
| 14/5/2019 20:16 |
מלי |
re:re:re:re:קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 20:16:54 |
| האם יש מצב לדבר איתכם טלפונית ואו להגיע אליכם עם הלפ-טופ שלי על מנת להוכיח לכם איך מטעים את כל הצרכנים וגוזלים מהם עמלות במאות אחוזים?
ולא מדובר באתר שמוכר פריטים (כי אם הוא היה מוכר אז זכותו למכור בכמה שהוא רוצה) מי שירצה יקנה ומי שלא לא...אלא מדובר באתר שגורם לצרכנים להבין שהוא רק פלטפורמה מקשרת ומה שהוא מרוויח זה עמלה שהוא כמובן לא טורח לציין כמה והעמלה משתנה ממוצר למוצר.
ויש כמובן עוד דברים.
תודה
מלי | |
|
|
|
| 15/5/2019 08:31 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 08:31:41 |
| מלי שלום רב,
המוכר בהחלט חייב לגלות את כל המידע הרלוונטי לעסקה.
בסעיף 2 לחוק הגנת הצרכן מצוין בתת סעיף 13 כי בית השאר חל איסור להטעות את הצרכן בכל הנוגע ל:
"(13) המחיר הרגיל או המקובל או המחיר שנדרש בעבר, לרבות תנאי האשראי ושיעור הריבית;"
מכאן, שהיה וניתן לרכוש את המוצר ללא תשלום עמלה, על המוכר לציין את גובה העמלה. | |
|
|
|
| 15/5/2019 13:20 |
מלי |
re:re:re:re:re:קביעת גובה עמלה בגין שרות או תיווך | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 13:20:04 |
| תודה רבה על תשובתכם.
למרות הכל נראה לי שממש תופתעו לראות הוכחות איך עוקצים מעל מליון לקוחות, ואף אחד אפילו לא טורח לבדוק את התנהלות המכירות.
אם תרצו אבוא פיזית להראות לכם (לא בפורום) ונראה מה יהיה לכם להגיד על זה
שיהיה יום טוב
מלי
| |
|
|
|