חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הפסקת תשלום מתמשך
מחבר:יעל (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:28/04/2019
שעה:11:46:30

שלום,
יש לי שאלה, סליחה על אורך המלל..
במשך כשנה אני משלמת בהוראת קבע באשראי לוטרינר עבור הכלב שלי 120ש"ח כ"ביטוח פלטינום"- תשלום מתמשך ללא תאריך סיום. גיליתי כי הביטוח לא משתלם לטיפולים לכלב ובנוסף הוטרינר "דוחף" תשלומים נוספים. לדוגמה:

יש לי חתול שקיבל דלקת בשתן, הוטרינר נתן שילוב של כדור תילוע וכדורי אנטיביוטיקה. הכדורים ניתנו לפי ההוראות אך החתול הקיא לאחר כמה שעות. הוטרינר קבע כי החתול בוודאי הקיא את התילוע בגלל האנטיביוטיקה, וקבע לחתול אנטיביוטיקה בזריקה. חויבתי על שני התילועים וכששאלתי "למה? הוא הקיא בגלל השילוב בין שתי התרופות, שאתה היית צריך לדעת על כך קודם?", קיבלתי צירוף של גמגומים וחויבתי למרות הכל על שני התילועים.

דוגמה נוספת:

לפני כל טיפול אני שואלת אילו תשלומים אני צריכה לשלם לאחר הטיפול, כך עשיתי לפני הסירוס של הכלב. נאמר לי כי אין צורך לשלם שום דבר (למרות שידעתי שנדרשת השתתפות עצמית ע"ס 250ש"ח). הוסבר לי על תהליך הניתוח והוחתמתי על כך. כשבן זוגי בא לאסוף את הכלב מהתאוששות הוא חויב ע"ס 310ש"ח בכרטיס האשראי שלו על ההשתתפות (250) וכן על קונוס לכלב (60) ונאמר לו שהוא חייב חייב את הקונוס הזה ושהדבר הוסבר בהליכי הניתוח ושחתמתי על כך (אמנם חתמתי על כך אך לא היה ולא נברא). בן זוגי ראה שהקונוס גדול והתריע על כך לוטרינר אך הוא אמר שהוא מדבר שטויות והקונוס טוב.
בלילה שמעתי את הכלב צורח, ומצאתי אותו בתנוחה מסוכנת מאוד בה הקונוס תקוע וחותך את הכלב בפה וירד לו דם הרבה דם מהחניכיים. קניתי לו במהירות מחנות חיות עוד קונוס שיהיה מהודק כמו שצריך על הצוואר של הכלב בעלות 30 ש"ח. כשהודעתי על כך במרפאה פשוט לא התייחסו אלי!

כשהודעתי שאני רוצה להפסיק את התשלום והטיפול, נאמר לי כי *חתמתי* על כך שמרגע בקשת הפסקת התשלום, הטיפול בכלב מפסיק אך אני צריכה להמשיך לשלם עוד 3 חודשים קדימה ללא כל תמורה..ניסו להחתים אותי על טופס בו אני מאשרת שאני רוצה להפסיק את טיפולי המרפאה ומאשרת חיוב קדימה של 3 חודשים. לקחתי אלי את הדף אך לא חתמתי עליו.

אציין כי שמרתי את החוזה, ולא רואה כל עדות לכך.
האם זה חוקי? האם להפסיק את התשלום דרך הבנק? האם זה רגיל ואני זו שטועה?
אשמח לתשובה
תודה ושבוע טוב
28/4/2019 11:46 יעל הפסקת תשלום מתמשך
28/4/2019 13:04 המועצה לצרכנות    re:הפסקת תשלום מתמשך
28/4/2019 13:22 יעל       re:re:הפסקת תשלום מתמשך
28/4/2019 13:23 יעל       re:הפסקת תשלום מתמשך
28/4/2019 13:34 המועצה לצרכנות          re:re:הפסקת תשלום מתמשך
28/4/2019 13:42 יעל             re:re:הפסקת תשלום מתמשך