| מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 14/04/2019 |
| שעה: | 12:57:27 |
|
העסקה בוצעה בתאריך 4/2/19, עבור חופשה שתיערך ב12/7/19. לאחר 18 ימי עסקים מהרכישה הם הקדימו את שעת הטיסה חזור מ19:40 ל16:30, כלומר הם עומדים בחוק התעופה (במסגרת ה8 שעות שמותרות להם לפי חוק).
ב4/2 כאשר רכשנו כרטיסים לטיסת ת"א-בנגקוק, גם רכשנו כרטיסי טיסת המשך.
עקב ההקדמה של שעת הטיסה וכדי להגיע בזמן לשעה החדשה שנקבעה, אנו ניאלץ לפספס את אחת מטיסות ההמשך שעלתה לנו כ-1000 ש"ח ולקנות כרטיס חדש שיתאים- כך שיש נזק כספי.
האם חברת התעופה צריכה לקחת אחריות על הנזק עקב השינוי שערכה בטיסות?
|
|
|
| 11/4/2019 12:36 |
שלי |
ייעוץ לגבי חברת תעופה | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2019 | | שעה: | 12:36:43 |
| שלום רב,
אשמח להתייעץ לגבי התנהלות שלפי דעתי לקויה של חברת תעופה אשר רכשתי ממנה כרטיסי טיסה (ישראלית).
נרכשו כרטיסי טיסה בטיסת שכר, לאחר שלושה שבועות (לאחר שכבר עבר חוק ביטול עסקה) חברת התעופה החליטה לשנות את שעות הטיסות מטעמיה (הלוך יוצא ב40 דק' איחור, חזור הוקדם ב3 שעות), כך שנגרם מצב שפוגע במספר מישורים:
1. הטיסה הוקדמה ממוצאי שבת לשעות שבת.
2. השהות ביעד התקצרה משמעותית.
3. נרכשו כרטיסי טיסות פנים+ שהות במלונות שאין אפשרות לשנות או לבטל שמתנגשים עם הקדמת טיסת חזור.
מלבד הנזק הכלכלי שנגרם, ישנה פגיעה בחופש הדת. אנו משפחה מסורתית וטיסה בשבת לא באה בחשבון.
חברת התעופה לא מוכנה לקחת אחריות על הפגיעה בנו ולא מוכנה לבוא לקראתינו בשום אופן שיכול לסייע, גם לא לשנות את הטיסה לאחרת שיוצאת יומיים לאחר מכן, גם אם אנו מוכנים לשלם את ההפרש בעבור הלינה הנוספת ביעד.
חברת התעופה טוענת שכיוון שרכשנו את הכרטיס "הזול ביותר" אין אנו זכאים לשום התגמשות מצידם.
חברת התעופה אטומה מאוד ולא מפגינה רגישות וחמלה כלפי הסיטואציה.
האם יש מה לעשות בנושא?
תודה,
שלי
| |
|
|
|
|
|
|
|
| 14/4/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ייעוץ לגבי חברת תעופה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:10:21 |
| שלום רב שלי,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה? מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, סעיף 7 (א) בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 קובע כי טיסה שיוצאת באיחור של שעתיים רשאי הצרכן לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן מזון ומשקאות ושירותי תקשורת.
ואילו סעיף 8 (א) בחוק שירותי תעופה קובע כי נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירות סוכנות הנסיעות פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו.
לפיכך, מתיאור בפנייתך, לכאורה לא קמה לכם זכות לתבוע פיצוי כלשהו מכח חוק שירותי תעופה.
עם זאת, אני, מציעה לך כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
היה ואת נתקלת בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
|
|
| 14/4/2019 10:18 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ייעוץ לגבי חברת תעופה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 10:18:40 |
| שלום רב שלי,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה? מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, סעיף 7 (א) בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 קובע כי טיסה שיוצאת באיחור של שעתיים רשאי הצרכן לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן מזון ומשקאות ושירותי תקשורת.
ואילו סעיף 8 (א) בחוק שירותי תעופה קובע כי נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירות סוכנות הנסיעות פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו.
לפיכך, מתיאור בפנייתך, לכאורה לא קמה לכם זכות לתבוע פיצוי כלשהו מכח חוק שירותי תעופה.
עם זאת, אני, מציעה לך כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
היה ואת נתקלת בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 14/4/2019 12:57 |
שלי |
re:re:ייעוץ לגבי חברת תעופה | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 12:57:27 |
| העסקה בוצעה בתאריך 4/2/19, עבור חופשה שתיערך ב12/7/19. לאחר 18 ימי עסקים מהרכישה הם הקדימו את שעת הטיסה חזור מ19:40 ל16:30, כלומר הם עומדים בחוק התעופה (במסגרת ה8 שעות שמותרות להם לפי חוק).
ב4/2 כאשר רכשנו כרטיסים לטיסת ת"א-בנגקוק, גם רכשנו כרטיסי טיסת המשך.
עקב ההקדמה של שעת הטיסה וכדי להגיע בזמן לשעה החדשה שנקבעה, אנו ניאלץ לפספס את אחת מטיסות ההמשך שעלתה לנו כ-1000 ש"ח ולקנות כרטיס חדש שיתאים- כך שיש נזק כספי.
האם חברת התעופה צריכה לקחת אחריות על הנזק עקב השינוי שערכה בטיסות?
| |
|
|
|
| 14/4/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:ייעוץ לגבי חברת תעופה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 13:33:18 |
| | ראשית, מומלץ לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו, יש לפנות אל בית העסק עמו ביצעת את העסקה, תוך פירוט השתלשלות העניינים . | |
|
|
|