| ![]() |
| ביטול עסקת מקרר,בשל פגם,ושלא היה בשימוש. | ||
| מחבר: | אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 13/04/2019 | |
| שעה: | 17:36:49 | |
| לכבוד: המועצה הישראלית לצרכנות
א.ג.נ, בתאריך 13.2.19רכשתי מקרר מדגם סמסונג ברשת א.ל.מ סניף גבעתיים המקרר סופק לביתי ביום 15.2.19, מיד כשיצא המוביל מפתח הבית הבחנתי בפגם בתוך המקרר, עיוות בצורת מכתש בציפוי הפנימי התחתון. מיד טלפנתי למוביל מר עופר שעשה דרכו עדיין במעלית לעבר מכוניתו ומסרתי לו על הפגם. וביקשתי שיעלה לראות במה המדובר, המוביל מר עופר, השיב שכך זה צריך להיות והציע שאשוב לאולם התצוגה של בית העסק לוודא שכל המקררים הם כך. שיחה מתועדת מאחר והמקרר נמסר בצהרי יום שישי, מיד ביום ראשון 17.2.19 ניגשתי לאולם התצוגה שבסניף גבעתיים והבאתי לידיעת אנשי המכירות במקום על הפגם, ואת דבריו של המוביל שבכל המקררים זה קיים, אך בבדיקה שנערכה עם אנשי המכירות במקרר זהה באולם התצוגה, לא נתגלה עיוות דומה. רשת אלמ הציעה לשלוח טכנאי לבדוק ולתעד את הפגם, ביום 20.2.19 הגיע טכנאי מר רונן שבחן צילם ותיעד ואמר לי "אין בעיה יחליפו לך את המקרר תוך יומיים תהיה זמין בטלפון". שיחה מתועדת. חלפו ימים ללא מענה וביום 24.2.19 פניתי שוב לחנות ממנה נרכש המקרר, בשיחה עם נציגת המכירות הגב' מזי הבעתי באוזניה את אכזבתי מאופן הטיפול ומהסחבת בנושא והצגתי את רצוני לבטל את העסקה בשל כך. מנהל החנות מר אנדרי הצטרף לשיחה ומסר שהעניין נמצא בטיפול והוא בקשר עם נציגי היבואן ושאמתין בסובלנות לתשובה. ביום 24.2.19 בשעות אחה"צ נשלח אלי מסרון לטלפון מטעם נציגת שירות לקוחות של היבואן "סימליין" ,שבו היא מודיעה שהנהלת היבואן מעוניינים לשלוח טכנאי נוסף לבדיקת הפגם במקרר. ביום 26.2.19 הגיע טכנאי מר גולן שבחן צילם ותיעד את הפגם ושאל אותי מה אני מבקש? השבתי שאני מבקש שיחליפו לי את המקרר לאותו דגם וללא עיוות כפי שמופיע בחנות התצוגה. והטכנאי מר גולן השיב שהוא מעביר את בקשתי להנהלת היבואן ושאמתין לתשובה. לאחר שחלפו יומיים ללא מענה מצד אף גורם, טלפנתי לשירות הלקוחות של היבואן חברת "סימליין" לבירור, נציגת השירות מסרה שהעניין בטיפול ושעדיין לא התקבלה החלטה בענייני. ביום ה-13 של העסקה 28.2.19 ראיתי שהטיפול בעניין אינו מתקדם לשום מקום, ניגשתי לחנות אלמ גבעתיים וביקשתי הסברים. מנהל החנות מר אנדרי, השיב שממחלקת שירות לקוחות של היבואן מסרבים להחליף את המקרר, והוא אינו יכול לעשות כלום בנידון. עלי לציין שהמקרר החדש סופק מהמלאי שקיים ברשת אלמ. אי לכך, ביום 28.2.19 מסרתי לידיי מנהל החנות מר אנדרי בקשה מנומקת בכתב לביטול עסקה מהסיבה שאינני מוכן לקבל מקרר חדש שיש בו פגם. ואכן לאור הנסיבות העסקה בוטלה, וביום-15.3.19 אחרי חודש שהמקרר ניצב בביתי ללא שימוש ועטוף בנילונים הגיעו מובילי רשת א.ל.מ ולקחו עמם את המקרר החדש. אך חויבתי לשאת בהוצאות הובלה עבור איסוף והחזרת המקרר החדש מביתי אל רשת א.ל.מ, כמו כן חויבתי בעד פינוי המקרר הישן שלי שנלקח מביתי בעת הבאתו של המקרר החדש. ובסה"כ חויבתי בסכום של 450 ש"ח. ששולמו בהמחאה בנק הפועלים מס' 2778213 לפקודת רשת א.ל.מ ביום 7.4.19 יותר מחודש מיום ביטול העסקה, נתקבלה בתיבת הדואר בביתי המחאת זיכוי מטעם רשת א.ל.מ על הסכום ששולם עבור עסקת רכישת המקרר בסך- 3450 ₪. וכך נותרתי ללא מקרר חדש, וגם ללא המקרר הישן שנלקח מביתי. ובזבוז שעות וימים בהמתנה לטכנאים, טלפונים והתרוצצויות אל בית העסק וממנו, וגם הוצאה כספית על הובלות חוזרות על לא עוול בכפי. אי לכך מכובדי, אבקש להביא לידיעתכם "המועצה הישראלית לצרכנות" את פרטי המקרה, ואודה לכם שתנווטו אותי מהן זכויותיי ולאן הולכים מכאן. ברשותי כל המסמכים הנוגעים לעניין. שיחות מוקלטות, חשבונית רכישה, וחשבונית הובלה כפולה. בברכה! אליהו 0522575156 אורי צבי גרינברג 7 גבעת שמואל | ||
| 13/4/2019 17:36 | אליהו |
ביטול עסקת מקרר,בשל פגם,ושלא היה בשימוש. |
| 14/4/2019 10:55 | המועצה לצרכנות |
re:ביטול עסקת מקרר,בשל פגם,ושלא היה בשימוש. |