| מחבר: | טבול רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 01/04/2019 |
| שעה: | 21:28:42 |
|
שאלה נוספת, האם על פי חוק מגיע לי פיצוי על האיחור בקבלת החזר?
מדובר ב-3100 שח ובאיחור של חודש בערך מסיום 14 ימי עסקים שבמסגרתם הייתי אמורה לקבל את ההחזר.
אם כן, אפשר לקבל הפניה לחוק שמתייחס לזה והסבר קצר על האופן שבו אני אמורה לפעול כדי לקבל את הפצוי? |
|
|
| 28/3/2019 10:50 |
טבול רוני |
דחיית החזר תשלום | | מחבר: | טבול רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/03/2019 | | שעה: | 10:50:29 |
| אהלן,
ב-11/2 נרשמתי לקורס מקצועי והעברתי תשלום במזומן באמצעות בנק הדואר למוסד הלימודים.
עוד באותו ערב החלטתי שאני רוצה לבטל את ההרשמה.
התקשרתי למוסד הלימודים, שם ניסו לשכנע אותי לחכות עוד מספר ימים לפני הביטול, אך אני התעקשתי להעביר להם מייל מסודר עוד באותו היום כיוון שעד כמה שידוע לי יש לי "חלון" של 48 שעות לבטל את העסקה מבלי להקנס.
וודאתי עם הנציגה שאכן המייל התקבל ונאמר שהכסף יועבר לחשבון תוך 14 ימי עסקים. לאחר שבועיים אף אחד לא יצר איתי קשר, אז התקשרתי לוודא האם יש להם את פרטי חשבון הבנק שלי, נאמר לי שלא ושברגע שזה יהיה רלוונטי יצרו איתי קשר, הסברתי לנציג ש-14 ימי עסקים עוד רגע נגמרים וכדאי שמישהו יתחיל לטפל בזה, נאמר לי שזה יטופל תוך 30 ימי עסקים ולא תוך 14. היום 28/3 אחרי המון שיחות איתם במהלך החודש האחרון התקשרתי ונאמר לי שכיוון שהם התקשרו לקחת את פרטי החשבון בנק שלי ב-14/3, הכסף יועבר אלי לחשבון תוך 30 ימי עסקים מיום זה, משמע אמצע אפריל.
אשמח בבקשה לדעת מה החוק אומר. ביטלתי את העסקה תוך תוך שעות הרגע שבוצעה, תוך כמה זמן על מוסד הלימודים יש להחזיר את הכסף? תודה רבה, רוני | |
|
|
|
| 29/3/2019 11:21 |
המועצה לצרכנות |
re:דחיית החזר תשלום | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/03/2019 | | שעה: | 11:21:51 |
| רוני שלום רב,
ראשית, חשוב לציין כי כל ביטול עסקה כרוך בתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, לכל הפחות, ואין זכות לביטול עסקה ללא דמי ביטול, במקרה של חרטה.
לעניין השבת הכספים - על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, על העוסק להשיב לצרכן את כספו לא יאוחר מ 14 יום מיום הביטול.
יש לפנות לעוסק בכתב, לציין את האמור לעיל, ולציין כי אי השבת הכספים במועד, מהווה הפרה של החוק וחושפת אותו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 31/3/2019 12:57 |
טבול רוני |
re:re:דחיית החזר תשלום | | מחבר: | טבול רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/03/2019 | | שעה: | 12:57:50 |
| תודה רבה, עשיתי זאת ואכן העבירו לי את הכסף לחשבון. אבל צצה בעיה חדשה.
אני העברתי להם 3162 שח שמורכבים מ-2739 שח על קורס ו-423 שח דמי הרשמה.
קיבלתי החזר רק על הקורס.
כפי שציינתי קודם לכן, ביטלתי את ההרשמה 7 שעות לאחר ביצועה.
אישור רשמי על קבלת תשלום דמי הרשמה נשלח ב-21/3, משמע חודש ועשרה ימים לאחר שביטלתי את ההרשמה.
האם זה חוקי לא להחזיר לי את דמי הרישום למרות שלא בוצעה הרשמה בפועל אלא לאחר חודש וחצי מיום שליחת בקשת הביטול? | |
|
|
|
| 1/4/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
re:re:דחיית החזר תשלום | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 14:10:24 |
| | כאמור לעיל, דמי הביטול יהיו לא יותר מ 100 ש"ח, ועל כן, גביית "דמי הרשמה" אינה תואמת את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 1/4/2019 21:23 |
טבול רוני |
re:re:re:דחיית החזר תשלום | | מחבר: | טבול רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 21:23:52 |
| שאלה נוספת, האם על פי חוק מגיע לי פיצוי על האיחור בקבלת החזר?
מדובר ב-3100 שח ובאיחור של חודש בערך מסיום 14 ימי עסקים שבמסגרתם הייתי אמורה לקבל את ההחזר.
אם כן, אפשר לקבל הפניה לחוק שמתייחס לזה והסבר קצר על האופן שבו אני אמורה לפעול כדי לקבל את הפצוי? | |
|
|
|
| 1/4/2019 21:28 |
טבול רוני |
re:re:דחיית החזר תשלום | | מחבר: | טבול רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/04/2019 | | שעה: | 21:28:42 |
| שאלה נוספת, האם על פי חוק מגיע לי פיצוי על האיחור בקבלת החזר?
אם כן, אפשר לקבל הפניה לחוק שמתייחס לזה והסבר קצר על האופן שבו אני אמורה לפעול כדי לקבל את הפצוי? | |
|
|
|
| 2/4/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:דחיית החזר תשלום | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/04/2019 | | שעה: | 14:16:09 |
| שלום רב רוני,
עקרונית, סעיף 14ג(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
...
(2) בשירות – בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת – בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת – בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן. "
בהנחה שקמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה בעסקת מכר מרחוק, בהתאם למפורט בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן, הרי שסעיף 31א. (א)(4 ) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"... נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:...
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר | |
|
|
|