חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול עיסקה
מחבר:פביאן דדון (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:25/03/2019
שעה:10:55:42

שלום רב,
ב- 26.8.18 עשיתי עסקה עם בית עסק לטיפולי שיער וחתמתי על חוזה שיש בו סעיף שאומר שלא אוכל לקבל את כספי בחזרה מכל סיבה שהיא וזאת לאור הוראות תקנה 6 (א)(2) לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עיסקה), תשע"א - 2010.
החתימה היתה ב- 26.8.18 בשעה 19:00, ולמחרת בשעה 9:00 בבוקר התקשרתי להודיע שאני לא מעוניינת בעסקה. והם אמרו לי שהחומרים כבר הוזמנו ולכן אני לא יכולה לבטל את העסקה. וזה הזוי בעיניי, שהוזמנו חומרים בין השעה 19:00 בערב ל-9:00 בבוקר כשכל בתי העסק סגורים. בנוסף, אני לא הזמנתי תור לטיפול ולכן לא מאמינה שבית העסק המדובר הזמין חומרים לטיפול כשאין אפילו תור לטיפול. לאחר החתימה על ההסכם התבקשתי לקבוע תורים לטיפול ואני סרבתי לקבוע תורים כי העדפתי להתקשר אחרי החגים ואז לקבוע תורים. לכן מאוד מוזר שבית העסק הזמין חומרים כשהוא אפילו לא יודע מתי אני רוצה להתחיל טיפול. הרי יכולתי לקבוע תורים לעוד שנה!! אז מה הם היו עושים עם החומרים שהזמינו?
בינתיים הגשתי תביעה קטנה והדיון נקבע ל- 7.4.19. קיבלתי את כתב ההגנה של בית העסק הנתבע, וטענת ההגנה שלהם היא שהחומרים הוזמנו עבורי ואני חתמתי על הסכם שלא אוכל לבטל משום שהחומרים מוזמנים במיוחד עבורי.
שאלה: האם לדעתכם יש בסיס לטענה של בית העסק? האם לדעתכם הם היו צריכים לבטל את העסקה למרות הסעיף המדובר, ולו רק בגלל שתי הסיבות: 1. שעברו רק 14 שעות מהחתימה עד לטלפון של הביטול והשעות האלו היו שעות לילה. 2. שאני לא הזמנתי תור לטיפול ולכן לא הגיוני שהם באמת הזמינו את החומרים.

תודה רבה על תשובתכם בהקדם.
25/3/2019 10:55 פביאן דדון ביטול עיסקה
25/3/2019 13:17 המועצה לצרכנות    re:ביטול עיסקה