| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 25/03/2019 |
| שעה: | 09:01:03 |
|
ליאת שלום רב,
לעניין הביטול - את כמובן רשאית לבטל את העסקה.
היה ויש מחלוקת לגבי הפגם במוצר, אז על מתנ לבטל את העסקה עקב חרטה, יש צורך בתשלום בסך של 100 ש"ח בגין ההתקנה של המוצר.
היה ואת יכולה לבסס את הטענה לפגם, ביטול העסקה יעשה ללא תשלום.
העוסק מחויב כמובן לאסוף את המוצר מביתך, באותו האופן בו הגיע לביתך.
לעניין התשלומים ששולמו - היה והתשלומים הם עבור המכשיר עצמו - עליהם להשיב אותם או להכלול אותם במסגרת דמי הביטול.
היה והתשלומים הנם עבור שירות או ביטוח, לא ניתן לקבל החזר בגינם.
על פי הוראות סעיף 14ה, לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק לבצע את הביטול מיידית ולהפסיק את החיובים, ועליו להשיב את הכספים שנגבו, לא יאוחר מ 14 ימים מיום הביטול. |
|
|
| 24/3/2019 13:05 |
ליאת |
ביטול עסקה במקרה של מוצר פגום - סליחה על האורך | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 13:05:39 |
| שלום,
רכשתי בר מים חמים וקרים שמותאם לשומרי שבת - אמור לשמור על מים חמים במהלך השבת בדומה למיחם. בפועל, לאחר התנסות ראשונית הרגשנו שהמים לא שומרים על טמפרטורה מספיק גבוהה ואינם מספקים פתרון משביע רצון (אני מעדיפה את הקפה שלי חם ולא פושר). דיברנו עם החברה ששלחה טכנאים לבדיקת הבעיה (בנוסף לעוד בעית רעש ונזילה שהיתה), בעיית הטמפרטורה לא סודרה (וגם הרעש לא לגמרי, אבל זה פחות קריטי לי), טענות החברה והטכנאים היו שהם לא יודעים למה הורגלתי, אבל זה מצב תקין והמים לא אמורים להיות רותחים.
לאחר שהתעקשתי ביטול עסקה או החלפת מכשיר הם הסכימו בסוף להחליף את המכשיר והביאו לי מכשיר חדש. לצערי גם במכשיר החדש התופעות זהות למכשיר הקודם.
במשך ארבעה (!) ימים התקשרתי והבהרתי לנציגה שאני רוצה ביטול עסקה (מוקד הודעות של החברה, ורק ביום הרביעי חזר אלי נציג ושוב טען שאני מדמיינת וזה מצב תקין והוא יעביר בקשה לביטול עסקה אבל אני צריכה לשלם דמי ביטול בסך 100 ש"ח ולהביא את המכשיר עצמאית למשרדים שלהם באשדוד.
בשלב הזה החלטתי לעשות מדידות אובייקטיביות. השגתי מדחום ייעודי ומדדתי את הטמפרטורה של המים שמתחילה ברתיחה מלאה עם 88 מעלות צלזיוס ויורד לטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס לאחר כ10 שעות. ברשותי צילום מסך של פרסומת מדף הפייסבוק של החברה שמשווה את המכשיר שלהם למיחם ובה הם מתפארים שהמכשיר שבת שלהם מגיע ל100 מעלות צלזיוס לעומת מיחם שמגיע רק ל80.
בחוברת ההוראות של המוצר מים חמים מוגדרים בטווח הטמפרטורות 80 - 96 מעלות צלזיוס (כך ש70 מעלות נמצא מחוץ לטווח).
ועכשיו להתייעצות:
1. האם אני צריכה לשלם דמי ביטול עסקה? כמה? הם טוענים שאני צריכה לשלם 100 שח, מהבדיקה שלי, 5 אחוז מסכום החשבונית שיש ברשותי הוא 85 ש"ח. בכל מקרה - אני מעוניינת לבטל את העסקה כי המכשיר לא עושה את מה שהוא אמור לעשות (למרות שהחברה טוענת שהוא תקין), האם אני עדיין צריכה לשלם דמי ביטול?
2. תוך כמה זמן הם אמורים לבטל את העסקה? השארתי בקשות ביטול במוקד ההודעות כבר לפני שבוע ורק ביום רביעי חזרו אלי ואמרו שיגישו בקשה לביטול, האם זה תקין?
3. מה לגבי התשלומים שכבר שילמתי? האם הם צריכים להחזיר לי אותם במקרה של הטעיה לגבי פעילות המכשיר? האם דמי הביטול (במידה ואני אכן חייבת) כלולים בתשלומים שכבר ירדו לי?
4. האם אני חייבת להטריח את עצמי למרחק של כשעה נסיעה כד להחזיר את המכשיר הלא תקין שקיבלתי? אין זה מחובתם לבוא ולקחת אותו במקרה שסיפקו לי סחורה פגומה? ואם כן - האם ביטול העסקה יקרה רק לאחר שאחזיר להם את המכשיר בפועל?
5. מה אתם מייעצים לי לעשות במקרה כזה?
תודה רבה!
שוב - סליחה על האורך אבל הרגשתי צורך לפרט... | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול עסקה במקרה של מוצר פגום - סליחה על האורך | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:01:03 |
| ליאת שלום רב,
לעניין הביטול - את כמובן רשאית לבטל את העסקה.
היה ויש מחלוקת לגבי הפגם במוצר, אז על מתנ לבטל את העסקה עקב חרטה, יש צורך בתשלום בסך של 100 ש"ח בגין ההתקנה של המוצר.
היה ואת יכולה לבסס את הטענה לפגם, ביטול העסקה יעשה ללא תשלום.
העוסק מחויב כמובן לאסוף את המוצר מביתך, באותו האופן בו הגיע לביתך.
לעניין התשלומים ששולמו - היה והתשלומים הם עבור המכשיר עצמו - עליהם להשיב אותם או להכלול אותם במסגרת דמי הביטול.
היה והתשלומים הנם עבור שירות או ביטוח, לא ניתן לקבל החזר בגינם.
על פי הוראות סעיף 14ה, לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק לבצע את הביטול מיידית ולהפסיק את החיובים, ועליו להשיב את הכספים שנגבו, לא יאוחר מ 14 ימים מיום הביטול. | |
|
|
|
|
|
|
|
| 27/3/2019 00:24 |
ליאת |
re:ביטול עסקה במקרה של מוצר פגום - סליחה על האורך | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 00:24:13 |
| השארתי שוב הודעה לנציגי החברה כדי שיחזרו אלי בנוגע לביטול העסקה, בינתיים הם לא טרחו לעשות זאת, במידה והעניין לא ייפתר בקרוב, יעזור לי להגיש תלונה רשמית אצלכם? (נתקלתי פה בפורום בתלונה של בחור עם אותו סיפור בדיוק, מכשיר שנקנה באותה מסגרת 'מבצע' ועם אותן הבעיות - תלונה מס 619174).
ושאלות הבהרה:
1. אם העניין לא ייפתר בקרוב (דהיינו -הם לא יחזרו אלי ו/או לא יבטלו את העסקה כמו שביקשתי), מותר לי בינתיים לבטל את התשלומים הבאים במסגרת העסקה דרך חברת האשראי?
2. במידה והם לא משתכנעים שיש בעיה במכשיר (למרות ההוכחות המדידות והמצולמות שיש לי על כך שהמים לא מגיעים לטמפרטורות גבוהות מספיק), והם עדיין ידרשו שאבוא להחזיר להם את המכשיר לאשדוד, תוך כמה זמן אני מחוייבת להחזיר אותו? (אני חייבת להחזיר אותו תוך זמן מוגבל?), האם הם יכולים לדחות את ביטול העסקה עד שאחזיר את המכשיר או שהם עדיין חייבים לבטל את העסקה מיידית?
תודה רבה! | |
|
|
|
|
|
|
|
| 27/3/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול עסקה במקרה של מוצר פגום - סליחה על האורך | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 13:51:38 |
| ליאת שלום רב,
את מוזמנת בהחלט להגיש תלונה אצלנו, שכן, היה ולא ימצא פיתרון נוכל אנו לפנות לבית העסק ולראות כיצד ניתן לסייע.
לעניין עצירת התשלומים - לא ניתן לעצור תשלומים באופן חד צדדי בנסיבות אלו.
לעניין השבת המכשיר - על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, העוסק מחויב לבצע איסוף של המוצר במקרה של פגם, אך היה והוא אינו מסכים לעובדה שיש פגם או אי התאמה ,הרי שבמקרה זה, על הצרכן להשיב לעוסק את המוצר. | |
|
|
|
|
|
|
|
| 1/7/2019 09:49 |
ליאת |
re:re:re:ביטול עסקה במקרה של מוצר פגום - סליחה על האורך | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:49:43 |
| בהמשך להתכתבות הנ'ל- לבסוף הצלחתי לשכנע את בית העסק לבטל את העסקה (לאחר מאמצים רבים מאוד). החברה שלחה שליח לאסוף את המוצר והבטיחה לבטל את העסקה מול חברת האשראי ולגבות רק את דמי הביטול (למרות שהביטול נבע מכך שהמכשיר לא היה תקין והם לא אמורים לגבות דמי ביטול).השליח פירק את המכשיר והשאיר חשבונית זיכוי שעליה כתב הערה שהמכשיר נבדק ונמצא תקין וביקש ממני לחתום. כמובן שלא הסכמתי, הוא לא עשה כלום עם המכשיר, בטח לא בדק אותו ואחכ הסתבר שהוא בכלל לא טכנאי, רק נהג. אחרי שסרבתי לחתום הוא כתב לי חשבונית חדשה עם הערה שהמכשיר נמצא לא תקין. חתמתי והוא נסע. לאחר כמה דקות הוא חזר עם בעל החברה על קו הטלפון שצעק עלי ש'איך אני מעזה להורות לעובדים שלו לכתוב שקרים' ועוד ועוד צעקות וקללות.מכיוון שהבחור לא הסכים ללכת מחשש שיפטרו אותו, התפשרנו על חשבונית חדשה עם הערת- 'המכשיר נמצא תקין מבחינה חיצונית'. שוב הובטח לי שהחיובים יבוטלו. בפועל, המכשיר נלקח. העסקה בוטלה אבל החיובים ממשיכים לרדת (הביטול נעשה לפני פסח). ניסיתי להתקשר לחברה כמה פעמים אבל ניתן להגיע רק למוקד הודעות והם אף פעם לא חוזרים להודעה שלי. הגשתי בקשה לביטול יסקה בחברת האשראי אבל הם אמרו שתשובה (חיובית או שלילית) תתקבל תוך 60 יום. וכאמור- בינתיים החיובים ממשיכים לרדת. האם יש לי עוד מה לעשות? יש לי עילה לתבוע אותם ולבקש פיצויים על עגמת הנפש? אגב, מדובר בחברת 'ריבר' שראיתי כאן בפורום הרבה תלונות עליהם. לא מפליא...
תודה מראש!
ליאת | |
|
|
|
| 1/7/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:ביטול עסקה במקרה של מוצר פגום - סליחה על האורך | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 14:00:00 |
| ליאת שלום רב,
את כמובן רשאית לפנות לבית המשפט, היה ואת סבורה שנגרמו לך נזקים מעבר לאי השבת התמורה.
כמו כן, היה והעסקה לא בוטלה, והתשלומים ממשיכים לרדת מהחשבון, הרי שיכולה להתגבש עילה לתביעת פיצוי לדג'.
בכל מקרה, על מתנ לשחון את מכלול הזכויות יש לעיין המסמכים הרלוונטים ובכ ל השתלשלשות העיניינים. | |
|
|
|
|
|
|
|