| ![]() |
| עילה לתביעה פיצוי כספי מעסק על כשלים סדרתיים ועגמת נפש | ||
| מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 20/03/2019 | |
| שעה: | 12:17:48 | |
| שלום רב,
הזמנו מחנות רהיטים שמתעסקת בייבוא רהיטים מסין ארון בגדים ע"פ הזמנה קטלוגית, וביקשנו להוסיף עוד מדפים מעבר להזמנה וכמובן שהכל גם בתוספת תשלום. במעמד הסגירה נאמר לי שהארון יסופק תוך 60 ימי עסקים כי זה צריך להגיע באונייה וזה לוקח זמן. כעבור 60 יום אני מתקשר לחנות לברר מה קורה עם האספקה נאמר לי שיש עיכוב ועוד שבועיים זה יגיע ויום למחרת זה יהיה אצלי. כעבור שבועיים אני מתקשר שוב לחנות לבדוק מה קורה ולתדהמתי נאמר לי שרק בשבוע שעבר זה יצא מסין ולכן זה יקח זמן משהו כמו עוד חודש וחצי. כמובן שכעסתי ואמרתי להם שאני לא מוכן לקבל את זה ואם לא חוזרים אלי עם תשובות ברורות אני מבטל עסקה. מיד עשיתי בירור על העסק באתר זאפ ושם מתברר גודל הזוועה. מתגובות שאני קורא בחוות דעת על העסק אני מגלה שהעסק מתנהל כך בצורה סדרתית ועוד הרבה כשלים ותקלות כמו שיפורטו להלן. התקשרתי לבית העסק מספר פעמים ומשלא קיבלתי תשובה מספקת על מועד האספקה איימתי עליהם שאם תוך כמה שעות אני לא מקבל תשובה ברורה אני מבטל עסקה. בעל העסק חזר אלי כעבור שעה ואמר לי שעד סוף היום אקבל מועד סופי לאספקה. ובסוף היום כתב לי שיסופק בין התאריכים 25-27 בפברואר. ב- 27 בפברואר ביום חמישי הגיע הארון בשעה טובה, אך לאכזבתנו הוא לא הגיע עם כל המדפים הנוספים שהזמנו וכן היה חסר חלק חיצוני בארון. באותו מעמד לא כ"כ שמנו לב שהארון הוא בכלל לא מה שהזמנו אלא דגם שונה. וכששאלתי את צוות המרכיבים (שאחד מהם הוא מבעלי העסק) מתי יגיעו להשלמות אז הוא אמר לי שתוך כמה ימים ביום ראשון או שני יגיעו לסדר את מה שנשאר. כמובן שלא היה לנו מה לעשות עם ארון בלי מדפים אז המתנו להשלמות. ביום ראשון אני מתקשר לחנות לברר מתי יגיעו להשלמות נאמר לי שלא תיאמו לי זמן. אמרתי להם שאמרו לי בראשון או שני שהם יגיעו. הנציגה אמרה שצריכים לתאם לי מדוייק ושעה ומכיוון שלא תיאמו לי זמן אז אין לי תיאום. ביקשתי שתתאם לי זמן כעת ושאדע למתי להתכונן. הנציגה אמרה לי שהיא תחזור אלי. והיא לא חזרה. כעבור מספר פעמים משלא קיבלתי מענה מהחנות איימתי בביטול עסקה מכיוון שזה לא היה המוצר שהזמנו ויש לנו הזכות לבטל עסקה על הטעייה. האיום עבד והחנות התעוררה ותיאמה לי זמן לעוד שבועיים(!) כעבור שבועיים יום לפני האספקה ווידאתי עם החנות שמגיעים אלי עם התוספות ועם החלק שחסר בארון, אמרו שכן שהכל יהיה בסדר. למחרת צוות המובילים מגיעים אלינו עם המדפים אבל שוב... החלק שחסר לא הגיע יחד איתם. לאחר דין ודברים ביקשתי שיקחו בחזרה את הארון ושאני רוצה לבטל עסקה מיידית. הצוות פירק את הארון וביטלתי עסקה מול בית העסק. התגובות בזאפ צדקו אחד לאחד ממה שאנחנו עברנו איתם. עכשיו לשאלות: 1. האם אוכל לתבוע את העסק על עגמת נפש? כי אשתי גם בהריון ותיכננה שיהיה לה ארון לאכסון בזמן הלידה ועכשיו שצריכה ללדת כל יום נשארנו בלי ארון וזה עגמת נפש עצומה. 2. האם אוכל לתבוע את העסק על כשל סדרתי עם לקוחות כפי שמופיע גם בחוות דעת בזאפ, באי עמידה בלוחות הזמנים באי מתן תשובות ברורות בשירות לקוחות ואי חזרה ללקוחות? אשמח למענה תודה רבה! | ||
| 20/3/2019 12:17 | מנחם |
עילה לתביעה פיצוי כספי מעסק על כשלים סדרתיים ועגמת נפש |
| 20/3/2019 15:56 | המועצה לצרכנות |
re:עילה לתביעה פיצוי כספי מעסק על כשלים סדרתיים ועגמת נפש |
| 20/3/2019 16:07 | מנחם |
re:re:עילה לתביעה פיצוי כספי מעסק על כשלים סדרתיים ועגמת נפש |