חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

רמאות במטהר מים שכבר הותקן
מחבר:חייםכ (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:19/03/2019
שעה:09:18:00

הזמנו מטהר מים אוסמוזה מחברה א' ,לחברה זו אין מתקין הלכך עושים עסקה עם חברה ב' ששולחת מתקין עבורם.
כשהמתקין של חברה ב' הגיע אלינו, בחכמה רבה הציג את המוצר של חברת א' כאינו מקורי ואינו אמין כלל, ללא תו תקן וכו' ומהיותם המתקינים של חברה א' הוסיף הרבה סיפורים על רמאותה של חברה א' וכדו'.
והציע לנו את המוצר שלו, בטענה שהוא המטהר מים אוסמוזה הכי טוב העולם, והינו חדש מ2019.
והסביר לנו שקנית מוצר זה (מוצר ב') לבדנו תעלה 2900ש"ח, אבל הוא מוכן שנשלים רק את ההפרש מקנית מוצר א'. וכך פירט לנו בפיו: לחברה א' כדי שלא יוודע שלא קיימנו העיסקה עמהם, נשלם 1900ש"ח, ועל "שידרוג" למוצר שלו (של חברה ב') נוסיף 600 ש"ח ל2500.
תוך כדי דברים הוסיף לנו עוד 90ש"ח. ושתקנו.
אח"כ ראיתי את כתב מודפס על הסננים 17-F-A, שנראה שזה מ2017.
שאלתיו, והוא ענה שזה יצא ב17 לפברואר, שפברואר צריך לכתוב FEB...
הוא לחץ שנסגור איזושהי עיסקה... וכמובן הסביר שוב ושוב על פחיתות ורמאות חברה א', לעומ"ז על אמינות חברה ב' ומוצרה.
הבנו לו מספר כרטיס אשראי ל2 חיובים:
1. 1908ש"ח לחברה א' (53X36).
2. 690 ש"ח (ב36 תשלומים) לחברה ב'.

אח"כ התעוררנו לבדוק על אמינותו ואמינות המוצר, וגילינו שמחיר הכי גבוה של מוצר זה הינו 1400ש"ח. אפילו באתר שלו עצמו. ואפילו במקומות שלוקחים עוד דמי התקנה בסך של 290 ש"ח לכל היותר, אין הוא המחיר שאמר לנו תחילה 2900 ובהנחה גדולה עקב המצב 2590...

התקשרנו אליו באותו היום ויום למחרתו ולא ענה..
על כן ספרנו את כל הסיפור הזה לחברה א'. שהיו בתדהמה גמורה על רמאותה של חברה ב', תוך כדי שקרים גלוים שכולם הבינו ברמאותו(כגו' שלא הוא היה אצלנו.. אך שכח שבהיותו אצלנו התקשר לחברה א' לשאול על הבטחתם סננים נוספים בחינם.. כו')

ביום ראשון קבלנו 6 שיחות מחברה ב' בטענה שאינו יודע מה קרה, למה כולם כואסים עליו...
תוך כדי שיחה הינני שומע שמציג לי דבר א', שביקש שנשלים ל2500, ואח"כ משנה דבריו ומסביר שנוסיף על מחיר מוצר א (1908ש"ח) עוד את מחיר מלא של המוצר שלו (שאפילו לטענתו אינו צריך להיות גבוה מ1400ש"ח)
סרבנו לרמאות זו, והכחשנו כל דבריו שהינם שקר מתחילה ועד סוף, ובקשתיו לבטל העיסקה ע"פ סעיף 14(כפי שנאמר לי במענה הטלפוני במועצה לצרכנות ישראלית),והוא סירב לבטל העיסקה. לאחר כמה דקות חזר אלי וטען כי אין לבטל העיסקה ע"פ סעיף 7, שכל דבר שחובר למים גז חשמל, הינו כאילו נעשה בו שימוש ואין להחזירו. אני הכחשתי ובקשתי לבטל העיסקה, אך הם סרבו.

למעשה חברה א' הודיע שעקב הרמאות הזו הוא לא תגבה דבר, לאחר מספר ימים שאלתי את חברה א' על אסמכתא לביטול, והודיעו לי שחברה ב' אפילו לא העבירה את פירטי החיוב אליהם, הלכך אין להם אפילו מה לבטל.
לעומת זאת חברה ב' לא די שרימו אותנו, ובפרטי הזמנה (שנמצאים אצלי) כתוב בפרוש רק סכום של 690ש"ח, בחברת כרטיס האשראי קל נאמר לי שהעביר חיוב של 1690ש"ח 1000ש"ח יותר.

שאלות:
א.האם טענתה של חברה ב' על פי סעיף 7 נכון?, היות ומטהר המים חובר למים אין אפשרות לבטל העיסקה?

ב.זאת שגבה עוד 1000ש"ח יותר מהכתוב האם זה לטובתנו כדי לבטל העיסקה? או לזכות בתביעה בבית משפט?

ג.האם להגיש נגד חברה ב' תלונה במשטרה? והאם זה יהיה לזכותי בבית המשפט?

ד. שוחחתי עם חברת האשראי קל על מנת לבטל את העיסקה שלו, בין תרם שהגישה לחברת האשראי (דהיינו לחסום חיובו מראש),בין לאחר שנודע לנו כבר על חיובו, וחברת האשראי סירבה לבטל את חיוב העיסקה עם חברה ב', למרות שהסברתי להם כי חברה ב' רמתה אותנו ויש לנו קבלה בידים שכתוב 690ש"ח בלבד והינני מוכן לשלוח להם מאימייל וכו'. בכל מקרה סרבו לנו כמה פעמים בחברת האשראי לבטל החיוב.
האם יש מה לתובעה את חברת האשראי שביגללם אני צריך להיות עסוק כעת בנסיון להציל את ממוני, בהיות ואם היו חוסמים ומונעים מראש את חיובה של חברה ב' כפי שהתבקש לא היינו נאלצים לבזבז כ"כ הרבה זמן וכח וכו'.?
19/3/2019 09:18 חייםכ רמאות במטהר מים שכבר הותקן
19/3/2019 13:31 המועצה לצרכנות    re:רמאות במטהר מים שכבר הותקן
20/3/2019 11:43 חייםכ    re:רמאות במטהר מים שכבר הותקן