| ![]() |
| מחשב נייד עובד לא טוב | ||
| מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 18/03/2019 | |
| שעה: | 19:43:01 | |
| שלום,
רציתי לדעת האם ניתן להגיש תביעה נגד יבואן/חנות/יצרן של מחשב נייד בטענה שהמוצר לא מספק תמורה הולמת למחיר ולמפרט. בחירת מחשב נייד, נעשית לרוב, במיוחד על ידי מי שמבין בתחום - לפי סינון נתונים טכניים. יש הבדל בין סוג המעבד, דור המעבד, המהירות שלו, וכמובן האם המחשב נייד או נייח (אם כי אף חברה לא תודה בזה, מפרט זהה של מחשב נייד ומחשב נייח לא יספק אותה תמורה). כנ"ל לרוב רכיבי החומרה במערכת המחשב. הסוגייה שלי - מחשב נרכש במפרט יחסית גבוה, אך בפועל הוא נתקע ועובד בצורה איטית. לצורך השוואה - מחשב נייח שנרכש 4 שנים לפניו עובד מהר יותר. מחשב נייד שנרכש חצי שנה לאחר מכן אך בעל מפרט נמוך משמעותית גם כן עובד טוב יותר. מחשב נייד של אותה חברה שנרכש 7(!) שנים לפניו עובד טוב יותר. במעבדת השירות, ב3 בדיקות שונות - התקבלה תוצאה חיובית עבור כל הבדיקות (לא נמצאו תקלות). צילמתי מקרים בהם המחשב נתקע ועובד לאט, ונאמר לי שככל הנראה זו בעיית תוכנה. אם הם טוענים שהם מספקים אחריות רק לחומרה- האם הגיוני מצידם לטעון שהבעיה אצלי היא בתוכנה? הרי רגע קודם הם אמרו שהם מתעסקים רק בחומרה. בנוסף לכך - אין שום שימוש במחשב ללא תוכנה. לא רכשתי רכיב חומרה לשדרוג המחשב, רכשתי מערכת מחשב נייד לצורך הרצת תוכניות ותוכנות. האם זה סביר שהם יסננו אותי בטענה שהחומרה תקינה והבעיה היא כנראה בתוכנה, בה כאמור הם לא אמורים להתעסק. אחד משלושה מקרים אפשרי: הם לא מוצאים את הבעיה, הם לא מוכנים לטפל בבעיה ומתעלמים ממנה, אין בעיה שנמצאת בבדיקות אך זה לא אומר שהמחשב באמת מספק את התמורה. האם באפשרותי להגיש תביעה? האם הם צודקים שלפי תעודת האחריות עליהם רק לספק תמיכה ברכיבי החומרה ולא שום דבר מעבר? תודה | ||
| 18/3/2019 19:43 | רן |
מחשב נייד עובד לא טוב |
| 19/3/2019 10:55 | המועצה לצרכנות |
re:מחשב נייד עובד לא טוב |
| 19/3/2019 11:17 | משה |
re:מחשב נייד עובד לא טוב |