חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

תביעה בגין עוגמת נפש
מחבר:אסתי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:13/03/2019
שעה:01:53:03

שלום לכולם, אשמח להתייעץ באם ניתן לתבוע בגין עוגמת נפש או הטעיה בעקבות המקרה הבא:

חוויה מעט לא נעימה שחוויתי בימי אלו, אודות ל"זר 4 יו".
ביום האישה שחל לאחרונה ב8/3/19 הזמנתי משלוח פרחים מכובד בתוספת שוקולד בעלות של כ296 ש"ח. את ההזמנה ביצעתי בלילה שבין חמישי לשישי בשעה 1:30 בלילה ע"מ שהמשלוח יסופק בזמן וכמו כן ע"מ שיישארו מוצרים במלאי. בעת ביצוע ההזמנה סימנתי שהנני מעוניינת בקבלת סמס לאחר מתן המשלוח עפ"י בקשת האתר וכן צויינו מס' הטל' של המזמין (שלי) ושל מקבלת המשלוח (אמי).

הודעת סמס לא נשלחה אליי, וכן לא בוצע נסיון טלפוני אליי או אל אמי. בנוסף לכך, לא הושאר פתק על הדלת שהמשלוח אצל השכן כפי שכתוב באתר החברה.
ניסיתי ליצור קשר טלפוני בעצמי אך לצערי ללא מענה מאחר וזה היה לאחר שעות הפעילות. ע"כ הושארה פנייה באתר החברה.

ביום א' 10/3 יצרו עמי קשר משירות הלקוחות, נאמר לי שהמשלוח כן התקבל בשעה 16:00 אך מאחר ולא היה אף אחד בבית המשלוח נמסר לשכנה בבניין והושאר פתק על הדלת+נשלח סמס למזמין עפ"י נוהל - המשכתי להלין על כך ונציגת השירות מסרה לי מנגד כי תבצע בדיקה אל מול השליח והסניף הרלוונטי בנהריה.

מנהלת סניף נהריה חזרה אליי, וציינה בתקיפות שהמשלוח נמסר לשכנה. לאחר ששאלתי מדוע לא קיבלתי שיחת טלפון ו/או סמס נענתי כי מסומן שאכן קיבלתי את ההודעה. לאחר בדיקה שוב ושוב - לא התקבלה הודעת סמס מעולם או שיחת טלפון. אחרי וויכוחים רבים מסרה לי המנהלת שיישלח זר חדש היום בשעה 17:00. מסרתי שאבדוק את הדברים ולאחר מכן נחליט כיצד ניתן להתקדם מאחר והמשלוח יועד ליום האישה וכעת אינו רלוונטי.

לאחר מס' שיחות נוספות מול שירות הלקוחות וסניף נהריה בהן לא לקחו ברצינות יותר מדי את תלונתי ביקשתי ליצור קשר עם פניות הציבור.
לאחר כמס' דק' חזרה אליי 'מנהלת' מהשירות ושוב התחלתי לספר את המקרה כאשר אני על סף בכי מרוב תסכול ייאוש.
במקום להציע פיצוי הולם או פיתרון ראוי לבעיה - זכיתי לציניות והתנשאות מצד המנהלת ומשפטים כמו "אף אחד לא הבטיח לך שנתקשר" או "יש לנו 8000 הזמנות אנחנו ממש לא הולכים להתקשר אלייך", "השליח לא מתקשר ומחכה עד שיוליה (אמא שלי) תהיה בבית"..
"אנחנו מדברים פה על משלוח פרחים. בואי בואי ניכנס קצת לפרופורציות"...
כמובן שהיא המשיכה להתווכח ולהתנגח בי, לסתור את דבריי ולדבר בציניות (כאילו שלא מספיק מה שקרה עד כה). על פיצוי כאמור לא היה מה לדבר ולאחר שהשיחה התלהטה המנהלת החליטה לנתק את השיחה.

מאותו רגע, הנחתי לנושא מאחר והתעייפתי ממסע ההתשה וכל עוגמת הנפש שנגרמה עד כה.

ואם עד עכשיו זה לא הספיק, באותו הערב בשעה 19:00 (באיחור של שעתיים, אבל למה ציפיתי?) שליח החברה יצר קשר עם אמי - השליח הסביר כי ב8/3 מסר את המשלוח לשכנה אך לאחר מכן שינה את גרסתו וטען שהתבלבל בבניין ומסר את המשלוח לבניין שליד. לאחר מס' דק' נוספות ציין שאף ניסה לטלפן לאמי אך לא היה מענה (מעניין שאם לא היה מענה אז הוא החליט על דעת עצמו למסור את המשלוח לאדם אחר).
כאשר סיים את הסבריו מסר לה שכעת הוא ממתין מחוץ לדלת מזה חצי שעה בכתובת השגויה אך מאחר ואין אף אחד בבית (שוב) ציין בפניה כי עליה לטפל בנושא בעצמה ולבקש את המשלוח בחזרה (כאמור, הובטח משלוח חדש לגמרי לאור המקרה ולא את אותו זר שעומד יומיים אצל נמען מוטעה בעקבות בלבול השליח).
אמי ניסתה שוב ושוב להסביר הן לשליח והן למנהלת הסניף כי הובטח זר חדש ושאינה מתכוונת לגשת לאנשים זרים ולבקש מהם משלוח שהגיע אליהם בטעות, מה גם שמתוקף תפקידו של השליח עליו לבצע שליחות עד הבית.

אמא שלי אישה רגישה מאוד, ולאחר שנאלצה להתמודד עם השליח כ20 דק' לאחר, אינה הצליחה להמשיך את השיחה מרוב דמעות. את המשך הוויכוח מול השליח המשיך בעלה.

השליח הלך,ללא מסירת זר חדש כפי שהובטח (כמובן שהתשלום כבר נגבה יומיים קודם, אבל מזה משנה לזר פור יו?) במקום לרגש את אמי ביום כה מיוחד, ומלבד עוגמת הנפש הרבה ,הבושה והעוול שנעשו לה זה נגמר בדמעות מיותרות של אמי בעקבות התנהלות לקויה של החברה והשליחים שלה.

מיותר לציין שעד עכשיו (12/3) לא התקבל משלוח הולם כפי שהוזמן, לא פיצוי כספי או כל דבר דומה. אפילו לא בשביל מעט לשפר את ההרגשה לאחר כל זה.
אז תודה רבה לכם 'זר פור יו' על 4 ימים (בנתיים) שגרמתם לי ולמשפחתי תסכול רב, בושה, עוגמת נפש, עוול ודמעות מיותרות. ההתנהלות שלכם ובעיקר של שירות הלקוחות פשוט מבזה, מתנשאת, צינית ולא יעילה. פשוט גועל נפש, בושה וחרפה.

13/3/2019 01:53 אסתי תביעה בגין עוגמת נפש
13/3/2019 13:15 המועצה לצרכנות    re:תביעה בגין עוגמת נפש