| מחבר: | אלכסנדרה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 26/02/2019 |
| שעה: | 13:28:04 |
|
שלום רב,
אני כותבת בשם סבתי בת ה-81. בתחילת דצמבר 2017 התקשרו לסבתי מחברת איי פיי לס (I pay less) והציעו את שירותיהם - בדיקת התשלומים עבור כל אמצעי התקשורת בהם היא משתמשת. הבטיחו שבמידה ויגלו שהתשלומים גבוהים מדי והיא אמורה לשלם פחות, הם יחייבו אותה ב-20 ש"ח בחודש; במידה ויגלו שהתשלומים שלה לחברות של אמצעי התקשורת תקינים, לא יחייבו אותה כלל. נאמר כי החוזה נחתם למשך שנה, כלומר עד נובמבר 2018. סבתא חויבה על ידי החברה בסך 20 ש"ח בפעם הראשונה עבור חודש דצמבר 2017 ובמקביל קיבלה מכתב מחברת יס (yes) בו ראתה שהחשבון קטן ב-20 ש"ח. בתחילת 2018 מישהי בשם אנה, שהציגה את עצמה כמנהלת האגף הרלוונטי, מחברת איי פיי לס התקשרה לסבתי ואמרה שהקטינו לה רק את התשלום ליס. סבתי אמרה שבעצם נוצר קיזוז, ואנה אמרה לה שכן, אבל אם היא לא מפסידה כלום אז מה זה משנה, ושאלה אם סבתי מרוצה מהכל. סבתי הסכימה ווידאה שהחוזה רק לשנה, כלומר עד נובמבר 2018. אנה נענתה בחיוב ואמרה שהם מקליטים את כל השיחות, כך שתוקף החוזה רשום אצלם. יש לציין ששום חוזה מעולם לא נשלח לסבתי.
אנה התקשרה לסבתי מספר פעמים במהלך שנת 2018 ושאלה האם היא מרוצה מהכל. בכל פעם סבתי ענתה שהיא מרוצה ווידאה שהחוזה יסתיים בנובמבר של אותה השנה, ואנה הבטיחה שכך יהיה. התשלום האחרון לחברת איי פיי לס אכן ירד בנובמבר 2018, ובתדפיס של חשבון הבנק עבור דצמבר 2018 לא הופיע תשלום. עם זאת, הופיע חיוב כפול – על סך 40 ש"ח – בתדפיס עבור ינואר 2019, וחיוב נוסף בסך 20 ש"ח עבור פברואר 2019. ב-25.2.19 בשעות הבוקר סבתי התקשרה לחברת איי פיי לס על מנת לברר מדוע היא חויבה עבור שלושה חודשים נוספים אחרי סיום החוזה וביקשה לדבר עם אנה. היא הצליחה להשיג אותה כעבור כשעה. אנה אמרה שהחברה תסיים את החוזה רק לאחר שהם יבררו אצל כל הלקוחות של החברה שהכל בסדר והיא תעביר זאת להנהלה שלה. סבתי התעניינה מה הקשר שלה לשאר הלקוחות, אך אנה ענתה שזהו סדר העבודה של החברה, ושהיא תוכל להגיד להנהלה שלה לסיים את החוזה עם סבתי רק לאחר בדיקה של כל הלקוחות. סבתי ביקשה בתגובה את מספר הטלפון של המנהל של אנה, אך היא אמרה שאין לה את הזכות לתת לה את הפרטים. כאשר סבתי אמרה שהיא תפנה למועצמה הישראלית לצרכנות ותשלח מכתב לחברה שלהם, אנה ענתה שהיא מוזמנת לשלוח מה שבא לה, זה לא יעזור. בזאת השיחה הסתיימה.
כעבור זמן קצר מאוד, כשעה, הגיע מייל על שם סבתי מחברת יס, בו הם הציגו את תנאי המבצע החדשים (והטובים יותר ממה שהיו לפני כן) אליו הם צירפו את סבתא ורשמו "בהמשך לפנייתך מ-25.2.19". סבתי לא פנתה לחברת יס בתאריך זה (אתמול), וברור כי נציג/ה מחברת איי פיי לס פנה לחברת יס והציג עצמו בשם סבתי. כלומר, נראה שהחברה משתמשת בזהויות של לקוחותיה, פונה בשמם לחברות התקשורת השונות, משיגה מבצעים משתלמים יותר ומחייבת את הלקוחות כל חודש על כך.
כאשר חיפשתי פרטים על חברת איי פיי לס באינטרנט, נתקלתי בחוות דעת המזהירות מפני נוכלות וגניבת זהות, והקוראות במיוחד להזהיר אנשים מבוגרים, כי הם קהל היעד העיקרי של החברה.
ניסינו לפנות עם העניין לחברת האשראי, שם נאמר לנו שאינם יכולים לבטל את העסקה והציעו לבטל את כרטיס האשראי, כך שכל העסקאות המחויבות עליו יתבטלו. אנו חוששים שחברת איי פיי לס עלולים לבוא בטענה שסבתי הפרה את החוזה, כשבפועל הם שלא סיימו אותו בזמן ואף לא שלחו אותו מעולם.
מה עלינו לעשות?
תודה, בברכה,
אלכסנדרה.
|
|
|