| ![]() |
| התנהלות לקויה במכס | ||
| מחבר: | דקל חלוצי (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 25/02/2019 | |
| שעה: | 22:21:12 | |
| שלום רב.
לצערי חל אבחון לקוי של המכס בנוגע לטובין של חבילה שהזמנתי מארה"ב. בהתחלה באתי עם הצהרת ייבוא אישי כמו שנאמר לי ממשרד הבריאות ואישור שחומרי טעם וריח הם בהגדרת מזון לפי משרד הבריאות. במכס המנהלת דחתה אותי בטענה שהם רוצים אישור על כל בקבוק ובקבוק ממשרד הבריאות ועד אז הם לא מוכנים לשחרר לי את החבילה. לאחר שנציג אחר במכס ראה את היחס המחפיר שקיבלתי ושהגעתי כבר פעמיים לסניף הוא החליט לבדוק את הנושא בעצמו ולקח ממני את הפרטים של החבילה .הוא בדק את הנושא מול משרד הבריאות ולאחר מספר ימים הודיע למנהלת שלו שטיפלה בי שהנושא נבדק ואפשר לשחרר את החבילה. היא החליטה שהיא לא מאמינה לו ואמרה לו שתבדוק את זה בעצמה. כרגע לטענתה המוצרים נבדקו מול משרד הבריאות ונמצאו כחומרי עישון מסוכנים בעלי תכולת ניקוטין גבוהה אשר אסורים לייבוא לארץ ולכן החבילה מיועדת להשמדה. דרשתי את הפרטים של הבודק במשרד הבריאות כדי להתנהל מולו אבל הם לא מוכנים לספק פרטים עליו ושולחים אותי למשרד הבריאות לאגף האכיפה לטפל בזה. גם מהמנהל שלה לא קיבלתי תשובה הולמת והוא החזיר אותי אליה הם נתנו לי שבע ימים לטפל בזה טווח זמן שלא רלוונטי להתנהלות מול גוף ציבורי ובטח בלי שום אפשרות להמשך הפנייה שלהם כדי לראות מה השתבש. אף אחד לא מכיר אותי או את הנושא ואני לא מצליח לאתר את הבודק כדי להתנהל מולו. אני כרגע מנסה להבין למי לפנות בכדי שמשרד הבריאות יבדוק את החבילה ויראה שאלו חומרי טעם וריח בלבד ושיש כאן טעות. כמו כן נראה שהם לא מנדבים שום מידע ומנסים לעזור. קראתי באינטרנט שהם יכולים להזמין בודק מעבדה ממשרד הבריאות ושאני אשלם על זה אבל הם לא מנדבים לי שום מידע בנושא.כמו כן אני לא מבין למה הם החליטו להשמיד אותה למרות שראיתי ממקרים דומים באינטרנט שאני יכול להחזיר אותה לחנות לפחות. ההתייחסות אלי מחפירה והנושא נגרר כבר שלושה שבועות. מה אני אמור לעשות? למי אפשר לפנות להתלונן? | ||
| 25/2/2019 22:21 | דקל חלוצי |
התנהלות לקויה במכס |
| 26/2/2019 09:26 | המועצה לצרכנות |
re:התנהלות לקויה במכס |