חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

תקפות אחריות היבואן
מחבר:סרגיי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:24/02/2019
שעה:22:19:00

סיפור הוא קצת מורכב:
בקיץ האחרון, רכשתי מכונת תספורת מדגם פנסוניק 1611. המכונה הומלצה מאוד וגם ברשת דיברו טובות על המכונה. כמו כן עלות המכשיר ירד מהאלפים לכמה מאות. מצאתי ספק בתל אביב שמכר ב450 ש"ח ויחד עם מכשיר זה, נרכש ספריי הגנה ללהבים של המכונה. שולם במזומן, התקבלה חשבונית.. הכל טוב!
חצי שנה מאוחר יותר, השתמשתי בערך כ- 5 פעמים במכונה (אפילו כאשר הגעתי לחנות לבדיקה, טכנאי התפלא על זה שהמכונה שמורה חיצונית ונראית כאילו ולא השתמשו בה), יחד עם זאת המכונה הפסיקה להיטען ולעבוד. לקחתי לחנות ושם נמצא כי המכונה מלאה בקורוזיה. מסתבר כי עצם העובדה כי מכונת תספורת (מקצועית), עמדה בתוך ארונית במקלחת, הדבר הגרם להתמלאות קורוזיה בתוך המכונה ועל כן זו שבקה חיים. כמו כן הטכנאי ציין כי גם הסוללות נזלו כי ככל הנראה משום שהשימוש בה היה מועט. הוסבר לי היטב כי אחראיות איננה תקפה על קורוזיה, וגם כאשר התעקשתי לקבל פרטי קשר של היבואן, הוסבר לי גם שם, שגם אם המכשיר בתקופת האחראיות (שנה ראשונה לרכישה), הנושא של קורוזיה כלל אינו מכוסה באחראיות זו. מה שכן הוצא לי שיוחלף לי החלק הפנימי בעלות של 300 ש"ח (אגב אותו המכשיר היום ברשת נמצא בעלות של 350 ש"ח בלבד), כך שלשלם כסף שוב, נראה לי כמו גניבה!
הייתכן שמכשיר כמו מכונת תספורת לא יאוחסן בארונית במקלחת ואם זו התמלאה קורוזיה, היבואן אינו לוקחת אחראיות על סוג תקלה כזה?
בברכה
24/2/2019 22:19 סרגיי תקפות אחריות היבואן
25/2/2019 13:42 המועצה לצרכנות    re:תקפות אחריות היבואן