| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 21/02/2019 |
| שעה: | 17:51:47 |
|
שלום רב נדין,
ראשית, לא ציינת מה המדיניות של בית העסק קובע? האם ניתן להוכיח את אי התאמה או פגם במוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות וכי המוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה שימוש במוצר.
היה ומדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה, עם זאת, ניתן לבדוק את מדיניות של בית העסק, אולי היא מטיבה יותר.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה או פגם במוצר,על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא מצליח,יש להחליפו או לבטל את העסקה, בהתאם להחלטת הצרכן.
מכאן, שהיה ויש ברשותך ראיות המעידות על אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף המסמכים. |
|
|