| ![]() |
| חוסר גילוי נאות לצרכן במרכז הנופש והספורט שבבעלות עמותת ספורט. | ||
| מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 18/02/2019 | |
| שעה: | 12:29:51 | |
| שלום רב,
הנני חבר סגל בכיר באחת מהאוניברסיטאות בארץ ומנוי שנים רבות במרכז הספורט שבבעלות עמותה מיסודה של אותה אוניברסיטה. אתר המרכז באינטרנט הנו: https://www.cosell.co.il/rehovot/ בשנה האחרונה חלו אצלי מספר שינויים (עברתי ממסלול הרגיל למסלול חוקרים -- שניהם מסלולים של חבר סגל בכיר באוניברסיטה, ילדיי למדו לשחות) ולכן פניתי מספר פעמים למשרד הלקוחות. נוכחתי לדעת שישנם שם אי סדרים מהותיים. מנהלת משרד הלקוחות הינה רחלי והיא מודעת לטענותיי. שאלותיי: 1. מחירון המנויים לא מוצג לא במשרד ולא באתר המרכז באינטרנט. מנהלת משרד הלקוחות, רחלי, טוענת שמדיניות העמותה הינה שלא לפרסם מחירונים, "בכדי לא לבלבל את הצרכן" עקב ריבוי מסלולי זכאות למחירים מופחתים (עובד אוניברסיטה. סטודנט, בוגר, גמלאי האוניברסיטה וכדומה). רק בביקורי הרביעי במשרד, עקב התעקשות נמרצת מצדי, הסכימה רחלי להציגו בפני, וגם זאת "לפנים משורת הדין". האם הדבר חוקי? 2. לפני כארבעה חודשים פניתי למשרד הלקוחות בכדי לחדש את המנוי. דיברתי עם פקידה בשם שני, ואמרתי לה באופן מפורש שעברתי מהמסלול הרגיל למסלול חוקרים בסגל הבכיר. על פי המידע ששני מסרה לי עשיתי מנוי שנתי לי ולשלושת ילדיי. לא קיבלתי חשבונית מסודרת אלא רק קבלה ממוחשבת של חברת כרטיסי האשראי על התשלום ששילמתי. 3. לאחר חודשיים נדרשתי לשלם כמה מאות שקלים נוספים. לטענת מנהלת משרד הלקוחות רחלי, פקידת המשרד שני (שפוטרה מאז) טעתה ומסרה לי מידע שגוי, ושמחיר המנוי לילדי גבוה יותר מפני שלא עשיתי מנוי לאשתי. שלמתי כבקשתה. 4. לפני שבועיים שוב פנתה אלי רחלי ממשרד הלקוחות ודרשה ממני כספים נוספים מהותיים (מעל 1,000 ₪) היות ולטענתה, היא גילתה שפקידת המשרד שני (שפוטרה מאז) טעתה ומסרה לי מידע שגוי, ושמחיר המנוי עבורי גבוה יותר היות ואני משתייך למסלול שונה בסגל הבכיר. אם היו נותנים לי מראש מחירון מסודר, יתכן מאוד שלא הייתי עושה את המנוי לי ולילדי. שאלתי: האם אני הוא האחראי לטעויות של פקידת המשרד שני? כמו כן, האם יש פרק זמן מקסימאלי שרק עד אליו ניתן לדרוש ממני לשלם כספים נוספים עבור המנוי השנתי בטענה שהפקידה טעתה? 5. ישנם נהלים שאינם רשומים במחירון, או בכל מקום אחר, ואשר נמסרים רק בעל פה. למשל – שלושה חודשים לפני תום המנוי שלי, ולאחר שעברו בהצלחה קורס שחייה, רציתי לעשות מנוי שנתי לילדיי. נאמר לי (על ידי פקידה שאיני זוכר מיהי) שהדבר אינו אפשרי שכן תוקף המנוי שלי מתחת לששה חודשים. מנהלת משרד הלקוחות אומרת דברים דומים אך לא זהים – כלומר שתוקף מנוי הילדים לא יכול לעבור את זה של ההורים. האם חוקי קיומם של נהלים שכאלה שאינם מופיעים כלל בכתובים? עושה רושם שכל פקיד עושה דין לעצמו ואף אחד לא לוקח אחריות. 6. תקוותי הינה שאם יתברר שהמרכז לא מקיים את הוראות החוק הם יוותרו על דרישתם השנייה לתוספת תשלום ולא אצטרך להגיש תלונה רשמית. אם אכן עברו על החוק, האם ניתן לחייב אותם להחזיר גם את התוספת הראשונה של דמי המנוי שכבר שילמתי? תודה רבה על תשובה מפורטת המתייחסת לכל אחת משש הנקודות המועלות מעלה... | ||
| 18/2/2019 12:29 | ניר |
חוסר גילוי נאות לצרכן במרכז הנופש והספורט שבבעלות עמותת ספורט. |
| 20/2/2019 10:30 | המועצה לצרכנות |
re:חוסר גילוי נאות לצרכן במרכז הנופש והספורט שבבעלות עמותת ספורט. |