חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הוט נט - חיוב בתשלום מופרז מעבר למכסת דקות בחבילה לחו"ל ללא כל יידוע כלשהו לצרכן
מחבר:אברהם עצמון (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:17/02/2019
שעה:17:24:34

שלום רב,
התקשרתי בהסכם עם חברת הוט נט, לפיו אתה רוכש חבילה ששל 1500 דקות שיחות טלפון לחו"ל עבור תשלום חודשי של 14.90 ש"ח.
מבלי משים, חרגתי ממכסת הדקות בחודש ספטמבר 2018 ב 758.45 דקות ובגין כך קיבלתי דרישת תשלום על סך של 2441 ש"ח.
יוצא אפוא, שעבור 1500 דקות אני משלם במסגרת החבילה 14.90 ש"ח ועבור 758 דקות חריגה אני נדרש לשלם 2441 ש"ח - סכום שהנו מופרך, קיצוני ומופרז לכל הדעות.
האמור מקבל משנה תוקף לאור העובדה שלא קיבלתי שום הודעה או עדכון במדיה כלשהי בדבר ניצול המכסה של הדקות. כמו כן, בשום שלב לא ידעו אותי כי כל דקה מעבר למכסה תחייב את הצרכן עבור כל דקה נוספת לפי תעריף של 2.709 ש"ח לדקה. מעבר לאמור, כשהוט נט החליטה לבטל את המנוי שלי, היא עשתה זאת מבלי לידע אותי, כפועל יוצא, תעריף דקת שיחה לחו"ל עלה ל 8 ש"ח לדקה.
עמדת נציג מנהל של החברה היתה - האחריות של הצרכן לדעת האם ניצל את המכסה. יובהר שרק לחברה יש את האמצעים הטכנולוגיים לדעת את כמות הדקות שבשימוש. הרי הצרכן לא יכמת את כל השיחות (למשל: 3.20 דקות + 4.15 דקות וכ' כדי לדעת היכן הצרכן עומד) שהרי אין לו את הכלים הטכנולוגיים שעומדים לרשות החברה.
מקריאה בנושא הבנתי שחברה מחוייבת לחסום את המנוי כשסיים את מכסת הדקות אלא אם כן המנוי ביקש במפורש לא לחסום גם במקרה של חריגה (דבר שמעולם לא התבקש). בנוסף, הבנתי שיש חובה לעדכן את המנוי במיסרון במקרה של ניצול מכסת הדקות.
אודה להתייחסותכם בנושא בדחיפות שכן חברת הוטנט מאיימת עלי בנקיטת הליכים.

תודה מראש,
אברהם עצמון
17/2/2019 17:24 אברהם עצמון הוט נט - חיוב בתשלום מופרז מעבר למכסת דקות בחבילה לחו"ל ללא כל יידוע כלשהו לצרכן
19/2/2019 10:52 המועצה לצרכנות    re:הוט נט - חיוב בתשלום מופרז מעבר למכסת דקות בחבילה לחו''ל ללא כל יידוע כלשהו לצרכן