חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול מקדמה על רכישת רכב יד שניה מחברת טרייד
מחבר:רונן (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:08/02/2019
שעה:11:27:16

שלום,
אני ניגשתי לסוכנות רכב על מנת לרכוש רכב יד שניה.
בחרתי רכב שפורסם באתר יד2, וכשהגעתי למגרש של הסוכנות הוצגו לי נתוניו.
על מנת לראות את הרכב , להתרשם ממנו וכן לבדוק אותו במכון בדיקה חיצוני נדרשתי לשלם מקדמה של 1000ש"ח.
לקחתי את הרכב לבדיקה במכון חיצוני.
תוצאות הבדיקה הראו שיש הרבה תקלות ברכב - כשהנתונים שהוצגו לי הראו שהרכב נקי וללא תקלות לחלוטין.
חזרתי עם תוצאות בדיקת מכון הבדיקה ובסוכנות אמרו שיטפלו ויתקנו את כל התקלות.
לאחר 5 ימים הרכב היה מוכן והוצגו לי נתונים שהכל תוקן.
חזרתי עם הרכב שוב לבדיקה חוזרת ומיד כשהתחילה הבדיקה עצרו ואמרו והראו לי שהתקלה המרכזית שנמצאה ברכב - נקישות בהגה - לא תוקנה.
חזרתי לסוכנות ועדיין לא ביקשתי לבטל את העסקה אלא ביקשתי תיקון.
בסוכנות הבטיחו לתקן את התקלה.
לאחר שלושה ימים חזרו אלי ואמרו שאין תקלה לפי המוסך שהם עובדים איתו ושמכון הבדיקה החיצוני לא מבין ולא מספיק מקצועי.
אני כמובן לא יכול לקבל טענה שכזו - כי מדובר במכון בדיקה מאושר ע"י המדינה ובלתי תלוי -ואני בטח לא יכול להסתמך על חוות דעת של גורם תלוי הקשור לחברה המוכרת שיש לו כנראה אינטרסים בנוגע לעלויות תיקון התקלה.
ביקשתי לרדת מהעסקה כיוון שאינני מתכוון לרכוש רכב עם תקלה שבמכון הבדיקה ציינו שהיא אקוטית ומחייבת תיקון.
ביקשתי את המקדמה חזרה כיוון שאני הראתי רצינות לאורך כל הדרך של התהליך והוצאתי בעצמי לא מעט כסף על התהליך - עליות בדיקה וכן זמן רב על חשבון העבודה שלי בעת הבדיקות הן של הרכב שבו התענייני והן על בדיקת הרכב שלי - שאותה אני התבקשתי לבצע בעצמי.
הסוכנות אינה מוכנה להחזיר את המקדמה.
האם חברת האשראי מחויבת להחזיר לי את כספיי המקדמה בגין כשל בתמורה כתוצאה מכך שהוצגו לי נתונים שונים ממה שנמצא בפועל ושברכב יש תקלה שעליה הצביע מכון בדיקה חיצוני בלתי תלוי מורשה משרד הרישוי?
8/2/2019 11:27 רונן ביטול מקדמה על רכישת רכב יד שניה מחברת טרייד
10/2/2019 13:35 רונן    re:ביטול מקדמה על רכישת רכב יד שניה מחברת טרייד
10/2/2019 14:03 המועצה לצרכנות       re:re:ביטול מקדמה על רכישת רכב יד שניה מחברת טרייד
10/2/2019 14:16 רונן          re:re:ביטול מקדמה על רכישת רכב יד שניה מחברת טרייד
11/2/2019 08:41 המועצה לצרכנות             re:re:re:ביטול מקדמה על רכישת רכב יד שניה מחברת טרייד