| ![]() |
| ביטול טיסה שנרכשה דרך סוכן נסיעות ישראלי | ||
| מחבר: | הלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 07/02/2019 | |
| שעה: | 13:59:15 | |
| שלום,
אני אובדת עצות וזקוקה לעזרה משפטית בדחיפות בנוגע לעניין הבא: בדצמבר 2018 הזמנתי כרטיסי טיסה של חברת התעופה "גרמניה איירליינס" דרך סוכן נסיעות ישראלי ובנוסף רכשתי ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה. האמנתי שעל ידי ביצוע עסקה עם סוכן מנוסה ורכישת ביטוח אני מוגנת ביותר ולא היה אכפת לי לשלם יותר. הכרטיסים מיועדים לחודש אוגוסט 2019 ושילמתי עבורם בכרטיס אשראי ב 10 תשלומים. לפני חודש נודע לי דרך התקשורת כי טיסה שאמורה היתה לצאת מישראל בוטלה עקב קשיים כלכליים של החברה שנמצאת על סף פשיטת רגל. נבהלתי מאוד ומיד יצרתי קשר עם הסוכן לבירור על מנת שאדע אם כדאי לי להפעיל את ביטוח ביטול הטיסה אשר רכשתי. הסוכן התייחס לזה בביטול ואמר שלאחר בירור של אחראי התעופה שלהם אין שום בעיה ושהכל ממשיך כרגיל. ההרגשה שנתן לי היא שאני לא מבינה ושהלחץ שלי הוא לא במקום, סמכתי על תשובתו והמשכתי עם ההזמנה מבלי להפעיל את ביטוח הביטול. שלשום הודיעה חברת התעופה על פשיטת רגל וכל טיסותיה מבוטלות, כמו כן ביטוח ביטול הטיסה שרכשתי אינו תופס כבר כיוון שאינו כולל פשיטת רגל. שוב פניתי לסוכן הפעם בהיסטריה מוצדקת וביקשתי תשובות. במשך יומיים לא קיבלתי שום תשובה רק נאמר שהנושא בבדיקה. בינתיים פניתי לחברת האשראי לברר את זכויותי בנוגע לביטול עסקה. נפתחה דרך חברת האשראי בקשה לביטול עקב "כשל תמורה" אך נאמר שזה כרגע בתהליך בירור יחד עם עוד הרבה אנשים שהגישו בקשה לביטול תשלומים לסוכני נסיעות ושלא מבטיחים שבסוף התהליך הכסף ישאר אצלי. בינתיים חזר אלי הסוכן וזוהי תשובתו: לא מגיע לי שום החזר על העסקה שכבר בוצעה שהיא בסכום של כ 7000 ש"ח, הוא לא חייב לי שום דבר מבחינה משפטית אך אם ארצה לבצע אצלו הזמנה חדשה הוא יזכה אותי ב 500 דולר והדגיש שגם את זה הוא לא חייב. נכון לעכשיו לא קיבלתי את ההצעה וביטול העסקה באשראי עדיין בתהליך. מלבד זאת עלי לקבל החלטה מה לעשות עם שירותים נוספים שכבר הזמנתי בחו"ל באופן עצמאי כמו לינה ורכב ועל חלקם אין החזר ביטול. אני אובדת עיצות מה הדבר הנכון לעשות ומהן זכויותי. האם יש לי סיכוי כלשהו שהחוק לטובתי בנוגע לביטול באשראי? קשה לי כלכלית לבצע הזמנה חדשה אם לא אקבל לבסוף את ההחזר מהאשראי. מהם החובות של סוכן הנסיעות כלפי והאם הוא צודק שאמר כי משפטית הוא לא חייב לי דבר? | ||
| 7/2/2019 13:59 | הלה |
ביטול טיסה שנרכשה דרך סוכן נסיעות ישראלי |
| 7/2/2019 14:12 | הלה |
re:ביטול טיסה שנרכשה דרך סוכן נסיעות ישראלי |
| 10/2/2019 09:34 | המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול טיסה שנרכשה דרך סוכן נסיעות ישראלי |
| 10/2/2019 10:52 | הלה |
re:re:ביטול טיסה שנרכשה דרך סוכן נסיעות ישראלי |
| 10/2/2019 11:08 | המועצה לצרכנות |
re:re:re:ביטול טיסה שנרכשה דרך סוכן נסיעות ישראלי |