| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 05/02/2019 |
| שעה: | 15:59:25 |
|
| אם המוכר אמר שמה שאתה מנסה לא אפשרי, מדוע רכשת את המוצר? מצטער על כל השאלות אבל יכול להיות שתשאל אותן ע"י המוכר/שופט. |
|
|
| 5/2/2019 09:42 |
אהרן לפידות |
ביטול עסקה | | מחבר: | אהרן לפידות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:42:53 |
| רכשתי מצלמת וויפי לצורך צילום מסמכים מרוחק בזמן אמת.
(הייתי זקוק לזה לקבלת הנחיות תוך כדי פגישה מאד קריטית)
לא הצלחתי לחבר את המצלמה לוויפי ע"פ ההוראות של המוכר
בשיחות עם נציגי התמיכה של המוכר נמסר לי מידע שגוי ביחס לתפעול המצלמה ומשכך לא יכולתי להשתמש במצלמה בפגישה
כעת משעברה הפגישה אין לי שום צורך במצלמה ואני מעוניין להחזירה האם מותר לי לתבוע החזרה | |
|
|
|
| 5/2/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול עסקה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 10:48:37 |
| שלום רב אהרון,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק, דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה רגילה?
עקרונית, היה ומדובר בעסקה רגילה פרונטלית, הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה היות ונעשה שימוש במוצר, על כן, במקרה זה, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות ולפעול בהתאם.
היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק, הרי שלכאורה קמה לך זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 5/2/2019 15:21 |
אהרן לפידות |
re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | אהרן לפידות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 15:21:02 |
| אני רוצה להיות בטוח שהובנתי נכון הסיבה שבגללה לא יכולתי להשתמש במצלמה היא מידע שגוי שקיבלתי מהמוכר ביחס לאפשרויות התפעול של המצלמה
כלומר המוכר טען שבצורה שבה אני מבקש להפעיל את המצלמה אין אפשרות לתפעל אותה (כעת בעל העסק טוען שכן אפשר ושהמידע שקיבלתי היה שגוי) | |
|
|
|
|
|
|
|
| 5/2/2019 15:44 |
אהרן לפידות |
re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | אהרן לפידות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 15:44:40 |
| העניין הוא שלא ניסיתי לתפעל בגלל שהמוכר אמר לי שמה שאני מנסה לא אפשרי
רק כאשר באתי להחזיר את המצלמה פתאום התברר שיש נציג טכני נוסף שיודע לתפעל את המצלמה והוא ידע שכן אפשר לעשות את מה שביקשתי
כשביקשתי את התמיכה מהנציג בטלפון הוא ידע לומר שאין לו איך לעזור לי ולא הציע עזרה של נציג אחר אם היו אומרים לי שיש עוד מה לנסות הייתי מנסה וסביר להניח שגם מצליח אני התיאשתי ופניתי לפתרונות אחרים רק בגלל שהמוכר טען שאין אפשרות לבצע את מה שאני מבקש (הכל מוקלט) | |
|
|
|
| 5/2/2019 15:59 |
משה |
re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 15:59:25 |
| | אם המוכר אמר שמה שאתה מנסה לא אפשרי, מדוע רכשת את המוצר? מצטער על כל השאלות אבל יכול להיות שתשאל אותן ע"י המוכר/שופט. | |
|
|
|
| 5/2/2019 16:05 |
אהרן לפידות |
re:re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | אהרן לפידות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 16:05:00 |
| הוא אמר את זה בטלפון כשניסיתי לתפעל תפעולי נסיון כדי לתרגל שימוש
כשהייתי במקום לא דיברנו במפורש על החלק שבו נתקלתי בקושי אבל זה היה ברור שזאת המטרה שלשמה אני מעוניין במוצר | |
|
|
|
| 5/2/2019 16:26 |
משה |
re:re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 16:26:05 |
| קשה לי להבין את המקרה. המתן גם לתשובת המועצה. אולי קטע זה מחוק הגנת הצרכן תואם למקרה:
ביטול עסקה (תיקון מס' 1) תשמ"ח-1988 (תיקון מס' 26) תש"ע-2010
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן; | |
|
|
|
| 5/2/2019 17:04 |
אהרן לפידות |
re:re:re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | אהרן לפידות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 17:04:39 |
| ראשית כל תודה על העזרה וההכונה
אני חושב שנעשתה כאן הטעיה אם כי שלא במתכוון אלא שההטעיה לא נעשתה בזמן הרכשיה אלא בזמן התמיכה כלומר רכשתי מוצר בידיעה שבמידה ואצטרך תמיכה אקבל אותה מהנציג שממנו רכשתי את המוצר ובפועל קיבלתי ממנו מידע שגוי שמנע ממני את השימוש במצלמה בזמן שלשמו רכשתי את המוצר.
יתכן שהמוצר תקין ומתאים לשימוש שלשמו רכשתי את המוצר אלא שבגלל המידע השגוי נמנעה ממני היכולת להשתמש במוצר בזמן שבו הייתי צריך אותו. | |
|
|
|
| 6/2/2019 10:15 |
אהרן לפידות |
re:re:re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | אהרן לפידות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2019 | | שעה: | 10:15:50 |
| אני שמח לבשר כי המוכר נענה לבקשתי והסכים לביטול העסקה בכפוף להוצאות שלו +5%
מקובל עלי לגמרי ואני שמח שהעניין נפתר
תודה לכולם על העזרה | |
|
|
|
|
|