חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול עסקה רכב משומש
מחבר:מרינה סמוחה (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:05/02/2019
שעה:11:14:05

רכשתי עבור בתי הנכה רכב משומש מחברת סחר במכוניות משומשות. בתאריך 21/1 הרכב נבדק במוסך מטעמי ונמצאו מספר נורות דולקות המעידות על תקלות. סוכן המכירות הסביר שזוהי תקלה פשוטה ואני התבקשתי לשלם כ 11000 ש"ח עבור מקדמה והעברת בעלות והתניתי את קניית הרכב בתיקון התקלות (בקבלה שקיבלתי מצוין "נורות התקלה ABS,EPS יתוקנו"). ביום ה' בתאריך 24/1 צלצלו אלי ואמרו שהרכב תוקן ושאגיע לשלם את שארית הסכום (עוד כ 51000 ש"ח) ואקבל את הרכב. הגעתי ושילמתי את מלוא הסכום וכשהנעתי את הרכב הסתבר שהוא לא תוקן ושהנורות עדיין דולקות (כך למעשה הם לא עמדו בהתחייבותם).
תוך כדי שחיכיתי במקום הם החליפו מצבר וכשהנעתי הסתבר שזה לא עזר. ואז הם החליפו עוד פעם מצבר ובדרכי הביתה כעבור מספר דקות נסיעה הנורות חזרו לדלוק. ביום א' 27/1 החזרתי את הרכב לסוכנות כדי שיתקנו את התקלות. ב 29/1 הודיעו לי שהרכב מוכן אך כשהגעתי והנעתי הסתבר שוב שהנורות עדיין דולקות והרכב נשאר במקום וחזרתי בלעדיו. ב 31/1 נאמר לי שהרכב מוכן ומחכה בסניף וכשהגעתי הסתבר בכלל שזוהי טעות ושהרכב עדיין במוסך ובפעם האינסוף שוב טרטרו אותי לחינם.
כרגע הרכב עדיין נמצא אצלם וכאמור גם הכסף.
כבר לפני 8 ימים סבלנותי פקעה וביקשתי לבטל את העסקה אך הם סרבו.
כעת, לאחר המון פניות שלי אליהם ואיומים בתביעה הם מוכנים לבטל את העסקה אך לקנוס אותי ב3000 ש"ח.
שאלתי היא מאחר ומדובר בהטעיית הצרכן (שהרי הם לא עמדו בתנאי שהצבתי לתיקון הנורות טרם קבלת התשלום המלא), האם אני זכאית לביטול עסקה ללא תשלום קנס (למרות שכבר בוצעה העברת בעלות)?
5/2/2019 11:14 מרינה סמוחה ביטול עסקה רכב משומש
5/2/2019 12:04 מרינה סמוחה    re:ביטול עסקה רכב משומש
6/2/2019 05:59 מרינה סמוחה       re:re:ביטול עסקה רכב משומש
7/2/2019 10:56 המועצה לצרכנות          re:re:ביטול עסקה רכב משומש
7/2/2019 11:12 משה    re:ביטול עסקה רכב משומש