חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

קורסים במסגרת לימודי תואר שני
מחבר:בת-אל א (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:03/02/2019
שעה:13:27:27

שלום,
בשנה שעברה למדתי במסגרת לימודי תואר שני במכללה כלשהי במרכז הארץ. כאשר נרשמתי לשנת הלימודים שוחחתי פנים מול פנים עם מזכירת הדיקאנית ויידעתי אותה כי אני בהריון ועומדת ללדת וחוששת שעקב הלידה יהיה לי קשה לסיים את כל חובותי. תשובתה היתה שאין לי מה לדאוג, יש נוהל ברור בעניין הזה שמאפשר לנשים לאחר לידה להשלים כל קורס אשר ייכשלו בו או לא יעמדו בתנאיו ללא עלות נוספת. מאחר ולא הייתי בטוחה בכך פניתי אל אותה מזכירה 3 פעמים ותשובתה היתה זהה. לאחר הלידה התקשתי לעמוד בעומס כך שלא הצלחתי לסיים את כל המטלות ב2 קורסים. כאשר פניתי למזכירות הסטודנטים על מנת לממש את הזכות שהוצגה בפני בידי מזכירת הדיקאנית (שבסמכותה לטפל בנושאי הריון ולידה) נאמר לי שאין לי זכות כזו מכיוון שלא ביטלתי את הרשמתי ובכך תפסתי כסא בקורס וכעת עליי לשלם על הקורס.
לאחר מלחמות רבות אושר לי קורס אחד ללא עלות אבל על הקורס הנוסף דורשים ממני תשלום של כ-25% משכר הלימוד בטענה כי זה מפני שאני נכנסת לשנה שלישית לתואר (במקום שניה). יש לציין שעלות קורס אחד עולה 890 ש"ח וכעת דורשים ממני קרוב ל-4000 שקלים. כאמור הקורס שאושר לי ללא עלות מביא לכך שבכל מקרה אני פותחת את שנת החימודים השלישית כך שאינני מבינה את בסיס הטענה. אין לי כרגע למי לפנות ואני מרגישה שמחזיקים בי כבת ערובה מפני שאני חייבת את הקורס הנוסף בכדי לסיים את לימודי. האם קיים נוהל ברור בעניין זה? מה מגיע לי והאם עצם העובדה שמזכירת הדיקאנית הטעתה אותי 3 פעמים אומרת שעכשיו עליי לשאת בתשלום הכבד של הטעות שלה? אילולא היתה מטעה אותי הייתי מבטלת את הקורסים מראש ובכך מונעת מעצמי עגמת נפש והוצאות כלכליות מיותרות.
3/2/2019 13:27 בת-אל א קורסים במסגרת לימודי תואר שני
3/2/2019 16:07 המועצה לצרכנות    re:קורסים במסגרת לימודי תואר שני