| ![]() |
| מכונת כביסה חדשה תקולה | ||
| מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 29/01/2019 | |
| שעה: | 11:09:01 | |
| שלום,
קניתי מכונת כביסה תוצרת חברת SAMSUNG בחנות א.ל.מ. החנות הפנתה אותי לשירות היבואן הרשמי (סמליין) לתאום אספקה והתקנה של המוצר והנחו אותי לקבוע מועדים לשני ימים נפרדים. חלון הזמנים שנקבע להובלה הינו 11:00-17:00 (התראה של שעה מראש) ולהתקנה 16:30-18:30 (התראה של חצי שעה מראש) ביום שאחרי. טכנאי ההתקנה הגיע, חיבר את המכונה לשקע ומפסק הפחת קפץ, הוא בדק עוד שקעים בבית וגם שם הייתה אותה בעיה. פתח את המכונה, לא מצא את הבעיה וטען שכנראה גוף החימום של המכונה תקול. לבסוף הטכנאי הוציא דו"ח וכתב בו שהמכונה מקצרת, שהשקעים בבית נבדקו ונמצאו תקינים. ביום שאחרי, סמליין יצרו איתי קשר לתאום הגעת טכנאי בכיר לצורך בדיקה של המכונה, הבהרתי להם שאיני מעוניין בתיקון אלא במוצר חדש שעובד באופן תקין, הם טענו שבכל מקרה צריך להגיע טכנאי בכיר לאמת שאכן הבעיה במכונה (לא מבין למה צריך להגיע טכנאי פעמיים על חשבון הזמן שלי...!). גם במקרה זה הם מציעים חלון זמנים של שעתיים להגעת טכנאי עם התראה של חצי שעה מראש. לאחר מכן אצטרך לקבוע איתם עוד מועד אספקה והתקנה בימים נפרדים, כלומר בסה"כ 5 מועדים שונים במקום 2 שהיו אמורים להיות במקור. אציין שמקום העבודה שלי מרוחק שעה וחצי נסיעה ממקום מגורי מה שגורם להפסד של מספר שעות עבודה בכל תאום מועד אספקה או הגעת טכנאי. עוד אציין השחנות א.ל.מ לא לוקחת שום אחריות בנושא, הם טוענים שהדבר היחידי שהם יכולים לעשות זה לבקש מסמליין ליצור איתי קשר לתאום שירות. החנות גם לא מוכנה לבטל את העסקה. יש לי מספר שאלות: 1. האם זה בסדר שהחנות מתנערת מאחריות? 2. האם מגיע לי פיצוי על הזמן שאני מאבד באספקה והתקנה שמעבר לשני המועדים שנקבעו? 3. האם מגיע לי פיצוי על כך שאין לי כרגע מכונת כביסה? 4. האם הם מחוייבים להחליף לי את המכונה לחדשה? או שיכולים לתקן אותה בלבד...? 5. האם לפי החוק אני יכול לדרוש ביטול עסקה? 6. במידה ומגיע לי פיצוי, מי אמור לפצות אותי? החנות או היבואן נותן השירות? תודה רבה! עמית. | ||
| 29/1/2019 11:09 | עמית |
מכונת כביסה חדשה תקולה |
| 29/1/2019 17:21 | המועצה לצרכנות |
re:מכונת כביסה חדשה תקולה |