| ![]() |
| שעון בעלות יקרה שנפגם | ||
| מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 28/01/2019 | |
| שעה: | 14:43:26 | |
| שלום רב,
באוגוסט 2016 רכשתי מחברת תכשיטים יוקרתית שעון יד מדגם ריימונד וייל בסכום של 4500 ש"ח. כבר בחודשים הראשונים לאחר שנקנה התגלו בעיות טכניות בשעון כגון: עצירה של השעון לפני תום 48 שעות, נגשתי מס' פעמים לסניף ובכל פעם מילאו והעשירו אותי בהתמלאות שונות ובהבטחות שזה לא יקרה שוב. ב8/2017 (כשנה מיום הרכישה) השעון שבק חיים! כאמור, התבקשתי על ידי החברה לשלוח את השעון להסתכלות במעבדה לא אכביר במילים על עוגמת הנפש,הנסיעות, הטלפונים, והזמן שנדרש ממני להשקיע במשא ומתן המתסכל עמם, על מסכת ההתנהלות והטיפול הלוקה בחסר של המעבדה וצוות השירות שלהם. אציין, כי השעון שכב במעבדה יותר מחודש ימים, בתקופה זו נאלצתי לשהות ללא שעון שרכשתי במיטב כספי. לא טרחו לחזור אליי ולעדכן את משך זמן הבדיקה. רק לאחר שהפצרתי והגעתי למנכ"ל החברה טרחו לחזור אליי ולציין כי נדרש להחליף חלק פנימי בשעון שמאלץ להחליף את חלקי המנגנון. כמובן, שהחלטה זו לא הניחה את דעתי שכן מדובר בשעון יקר שבקושי חלפה שנה מיום קנייתו ובסכום לא מבוטל, בקשתי את כספי בחזרה. לאחר דין ודברים ממושך שלקח כחודשיים מיום כניסת השעון למעבדה - קבלתי מהמנכ"ל תשובה שהם מוכנים לתת זיכוי בלבד לרכוש מוצר אחר בחברתכם. לצערי הרב מאוד, לא נותרו בי הכוחות לשאת את עוגמת הנפש וההתנהלות הלוקה בחסר של חברתכם ולקחתי את ההצעה. שמורות תכתובות וקבלות 2. ב 9/2018 בעלי הגיע לסניף של החברה למשש את הזיכוי הכספי בסך 4500 לכבוד יום הולדתי. הפריט היחידי שהייתי זקוקה לו הוא שעון יד. נאלצנו להגדיל את התקציב שתוכנן לרכישת שעון ובחרנו בשעון של חברת CARTIER . כאמור, חברת קרטייה הנה חברת שעונים יוקרתית, בינלאומית, ייחודית באיכות המתכות, המנגנון והזכוכית של השעונים הללו הנם מסוג קריסטל ספיר. מדובר, בשעונים ברמה עולמית יוצאת דופן. בעלי האמין שהוא רוכש עבורי ממיטב כספנו שעון שתוכנן להיות "ממש לכל החיים". לכאורה החברה דאגה להביא דגם שהיה באחת החניות באזור ת"א, נאלצו להוסיף עוד כסף מלבד ה4500 שח שכבר שולמו על השעון התקול. הוספנו עוד 9000 שח נוספים. כלומר 13,500 בסך הכל. השעון הגיע לסניף והיה כולו מלא בשריטות, לכאורה נראה כי ענדנו אותו ואף היה בשימוש. לא הסכמנו לקבלו ובקשנו לבטל את העסקה. מנהלת סניף הסכימה עם טענתנו והתעקשה שמעתה היא תדאג לנו אישית ושתדאג להביא מסניף נוסף שלהם את אותו הדגם, אך חדש. לימים, מסבר שלכאורה רכשנו בסופו של דבר את אותו השעון הראשון (המשומש) שרק עבר חידוש וליטוש. 3. אציין כי מספר הפעמים שעדנתי את השעון בחודשיים אלו מגיע אולי לכ-10 ענידות. מדובר בשעון יקר ומסיבות אישיות שלי בחרתי לענוד אותו אך ורק באירועים מיוחדים. מיותר לציין, כי גם כאשר ענדתי אותו התנהגתי עמו באחריות ובשמירה קפדנית עליו. אוסיף ואומר, כי בכל התקופה (הקצרה, כחודשיים) שהשעון היה ברשותי, הקפדתי לאחסן אותו בקופסתו המקורית בתוך ארון התכשיטים שלי. לצערי, ב12/2018 כחודשיים מיום רכישת השעון - בעודי עונדת את השעון אני מבחינה בכך כי הזכוכית נסדקת. במיידי, צלצלתי לסניף שממנו נרכש והודעתי על קרות המקרה. כאמור, הגעתי עם התכשיט לסניף ושוב החל "מחול השדים" מולם. בתאריך 29.12.18 השעון נמסר לחנות לשליחה למעבדה. ביקשתי לשוחח עם מנהלת החנות שביצעה את המכירה לבעלי, לא נעניתי. מנהלת המעבדה חזרה אליי וטענה כי השעון חווה מכה חזקה מאוד ונדרש להחליף זכוכית. עוד ציינה בשיחה כי, זכוכית אינה במסגרת האחריות ועליי לשאת בתשלום של כ- 700-1000 שח על החלפת זכוכית. מיותר לציין, כי חשתי זעזוע למשמע אוזניי. על קביעה מזלזלת זו, על הטלת האשמה והאחריות המלאה עליי כלקוחה. על התנערות כחברה, על כך שברגע המכירה להבטיח ולציין הבטחות שאינן ברות כיסוי. עוד אציין, כי בשבוע שבו השעון הגיע למעבדה, התנהלו מולם שיחות שונות,התשובות והמענה מכם היה מזלזל, לקוני ושאינו מגלה אף רצון לקואופרטיביות. מיותר לציין כי סירבתי מכל וכול להחלטה מטעמם על תיקון השעון ובקשתי לאלתר לקבל את מיטב כספי בחזרה. בקרות האירוע ובשבוע ההתנהלות מול המעבדה, ביקשנו לקבל את דוח המעבדה למייל האישי שלי עד היום 17.1.19 הדוח לא נשלח. רק בשבוע שעבר טרחו לשלוח אותו. ביקשתי לקבל לחזקתי את השעון עד היום לא קיבלתי אותו לחזקתי. מבחינתם, הציעו לשלוח את השעון להסתכלות במעבדה בהולנד - סירבתי בכל תוקף שהשעון בעל ערך כספי כה יקר יעבור "ידיים" נוספות. נכון להיום, פריט יקר ערך ששייך לי נמצא עדיין בבעלותם, אני ללא שעון. פניתי לחברה במייל בנוסח זה וביקשתי לקבל את כספי המלא בחזרה. עד היום לכתיבת הודעה זו לא נעניתי מהחברה. אודה לייעוץ מכם, מה עליי לעשות? אני מבינה שמקרה שכזה עליי לפנות לבית משפט שכן מדובר: במידה כנד מילה, פגם במוצר והטעיה. תודה מראש | ||
| 28/1/2019 14:43 | טלי |
שעון בעלות יקרה שנפגם |
| 28/1/2019 16:21 | טלי |
re:שעון בעלות יקרה שנפגם |
| 29/1/2019 09:15 | טלי |
re:re:שעון בעלות יקרה שנפגם |
| 29/1/2019 10:14 | המועצה לצרכנות |
re:re:שעון בעלות יקרה שנפגם |
| 29/1/2019 11:16 | טלי |
re:re:re:שעון בעלות יקרה שנפגם |
| 4/2/2019 16:18 | טליה |
re:re:re:שעון בעלות יקרה שנפגם |