חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול עסקה לאחר 14 יום - עקב טעות של בעל העסק
מחבר:יואב (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:15/01/2019
שעה:11:01:31

שלום רב,
רכשתי זרוע לטלויזיה לצורך תלייה של טלויזיה על הקיר. אמרתי למוכר את הדגם של הטלויזיה שלי.
הזמנתי מתקין, אשר במועד ההתקנה (כ - 10 ימים לאחר מועד הרכישה של הזרוע) אמר לי שהזרוע לא מתאימה לטלויזיה שלי.
הודעתי זאת למוכר הזרוע, והוא אמר שהוא לא ידע שהטלויזיות החדשות מגיעות בצורה שהן מגיעות, והוא יחליף לי את הזרוע, ואכן כך היה.

כאשר הגיע מתקין נוסף, כעבור שבוע בערך, להתקין את הזרוע החלופית, הוא אמר לי שסוג הקיר בדירה לא מתאים לתלייה של טלויזיה (בלוק לא מספיק חזק), ועל כן לא ניתן להתקין את הזרוע, אלא אם עושים קידוח לצד השני של הקיר, אשר לא בא בחשבון מבחינתנו.

על כן ביקשתי מהמוכר לבטל את כל העסקה, ולהשיב לי את כספי. הוא טוען שמכיוון שעברו 14 יום מתאריך הרכישה המקורי, הוא לא חייב, והוא מסכים לתת לי זיכוי בלבד. זאת ועוד, הוא טוען שזאת לא אחראיות שלו לוודא כי המתקן מתאים לטלויזיה שלו, על אף שהוא הזמין אותי לחנות שלו ואמר שיש לו המון מתקנים, והוא ידאג למצוא לי את המתקן שהכי מתאים לי, ואף שאל אותי איזו טלויזיה קניתי.

אם לוקחים בחשבון את הזמן שעבר עד לגילוי הטעות הראשונה שלו, אזי בקשתי להחזר נמצאת בתוך הטווח של 14 ימים. זאת ועוד, אני גם חזרתי ושאלתי האם הזרוע מתאימה לכל קיר, והוא אמר שכן, אין בעיה, מקסימום עושים עוד חיזוקים...אך בפועל המתקין לא היה מוכן לבצע התקנה כזאת מטעמי בטיחות.

מה עלי לעשות?

תודה רבה
15/1/2019 11:01 יואב ביטול עסקה לאחר 14 יום - עקב טעות של בעל העסק
15/1/2019 11:37 המועצה לצרכנות    re:ביטול עסקה לאחר 14 יום - עקב טעות של בעל העסק