| מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 10/01/2019 |
| שעה: | 16:43:44 |
|
* המקרה הנ״ל כולל בתוכו 2 בתי עסק - איידיגיטל + ריקוברי (מעבדת שיחזור)
הוטעיתי ושילמתי על עיסקה (שיחזור דיסק קשיח במחשב מאק שהוסבר לי שיקח כ2-3 ימים) שבסופו של דבר התברר שלא בוצע השיחזור ושילמתי לבעל העסק מחיר של בדיקה + שיחזור מלא, שבפועל לא בוצע שום שיחזור.
פניה ל2 בתי העסק בטענה להחזיר לי את הכסף ששולם בעבור העיסקא ושניהם מתנערים מאחריות.
פירוט המקרה:
* בתאריך 21/11/18 מסרתי את מכשיר המאק (שמשמש אותי ככלי עבודה) לתיקון/החלפת סוללה שהפסיקה לעבוד, בחברת idigital.
* בתאריך 28/11/18 אספתי את המכשיר לאחר התיקון מidigital פתחתי את המחשב וגיליתי שאיני יכול להיכנס למערכת ההפעלה שאלתי את נציג החנות מה פשר הדבר? הוסבר לי על ידיו וגם על ידי נציגי החברה שבוצע שיחזור הגדרות יצרן למחשב כלומר איפוס ומחיקת תוכן.
* נסער ועצבני, דרשתי הסברים מidigital:
א. מדוע שוחזרו הגדרות היצרן במכשיר?
ב. מדוע לא עודכנתי וביקשו את רשותי לביצוע לפני? (שמתי הרי מכשיר רק כדי לתקן רק את הסוללה שבתוכו)
ג. ביקשתי את עזרתם באיך אני מציל את הקבצים שהיו במחשב? מכיוון שהמחשב הוא העסק שלי
התשובה של איידיגיטל הייתה:
א. היינו מוכרחים לבצע שיחזור הגדרות יצרן לאחר החלפת הסוללה.
ב. אין אנו מחויבים להודיע לך על כך.
ג. אין אנו יכולים לעזור לך מכיוון שכאשר עושים שיחזור הגדרות יצרן, המחשב חוזר למצב הראשוני שבו היה כאשר יצא מהחנות (תהליך שאי אפשר לחזור ממנו).
נאמר לי שגם מעבירים פניה למעבדה הראשית לבדיקה מדוע לא עידכנו אותי לפני השיחזור הגדרות יצרן שבוצעו במכשיר ויתנו לי על כך תשובה. ובינתיים נשארתי עם מחשב של עסק שלא מתפקד.
חיכיתי לתשובה מאיידיגיטל וכל פעם או שזרקו אחריות עליי או שאמרו שבודקים ואין תשובה ומה שבטוח שמחקו את המידע במחשב ואין הם אחראים למידע וגם בין השורות אמרו שאם אפתח את המחשב האחריות שלי מבוטלת.
כשכבר ראיתי שאני לא מקבל מענה מהם והם לא באמת מטפלים בבעיה, נסער ומנסה לחפש פתרון פניתי למעבדות שיחזור כאשר כולם בלי יוצא מן הכלל אמרו לי שאו אינן מתעסקות במקרה כזה או שלא ניתן לשחזר את הקבצים במחשב שבוצע בו שיחזור הגדרות יצרן. מעבדה בשם Recovery בהרצליה הייתה היחידה שטענה שישנו מצב להציל חלק מהקבצים אך עליי להימנע מלגעת במחשב ולמסור אותו במהירות האפשרית לבדיקה שלאחריה יוכלו לתת לי הצעת מחיר וסיכויי הצלחה וכך עשיתי כדי לא לגרום איזשהוא נזק למידע שעוד אפשר (אם בכלל) להציל.
הפקדתי את מחשב המאק במעבדה עם דיסק קשיח נוסף בתאריך 2/12/18 לבדיקה ובעבור כל בדיקה בנפרד שילמתי 117 ש״ח כולל מע״מ (מצורפות 2 הקבלות). בעל העסק קבע שאין הוא יכול לעשות בדיקה על המחשב אלא רק אם הוא פותח אותו. הסברתי בפניו שיש בעיית אחריות שתפוג אם אפתח את המחשב ואני מחכה לתשובת איידיגיטל. הסברתי לאיידיגיטל שהמחשב במעבדת שיחזור ואני חייב לקבל תשובה מה עליי לעשות כי אני גם בלי מחשב עבודה וגם אני רוצה לנסות להציל את הקבצים במחשב. המשכתי לחכות יותר משבועיים! ששיחה אחרי שיחה אחרי נציג לקוחות או פשוט ניפנפו אותי או שפשוט אמרו שאין תשובה ומטפלים בזה או שאין מה לעשות וזו אחריות שלי ואף אחד מהם לא הציע עזרה. נפגע בצורה כפולה מלחכות לתשובה שלהם בזמן שאני תקוע ללא מחשב עובד לעסק ואין תמיכה מהצד שלהם החלטתי לפתוח את המחשב
בסיום הבדיקה, בתאריך ה13/12/18 פנה אליי בעל העסק ורצה להבין:
א. מה הסיסמא למערכת ההפעלה, מה אני בעצם מנסה להשיג, מה הבעיה עם המחשב (שאלות שלעצמן היו נורא תמוהות לי ועכשיו מסתבר לי שבמחשב לא היה צורך בשיחזור והוא החליט לנצל את תמימותי לקחת כסף) והסברתי לו שלטענת איידיגיטל במחשב נמחקו הקבצים
בהפרש 3 דקות שוב פעם פנה אליי בעל העסק עופר ובשיחה לטענתו ולתדהמתי השיחזור עתיד להסתיים בהצלחה שתגיע ל100% ויעשה לי מחיר לאחר ״הנחה״ - 1900 במקום 2300, השיחזור יארך 2-3 ימים, שבסופם אגיע למשרדו.
הוא שלח אליי את הצעת השיחזור (מצורפת גם) וביקש שאחתום עליה.
לאחר כמה ימים התקשר עופר בעל העסק כדי לעדכן שהמכשיר מוכן ואני יכול לבוא לראות אותו.
בתאריך 17/12/18 הגעתי למשרד בעל העסק בהרצליה כדי לראות את מצב מכשיר המאק ולתדהמתי המחשב היה בדיוק במצב שבו השארתי אותו לפני שמסרתי אותו לתיקון בחברת idigital.
מבולבל אך עם הקלה, שילמתי לבעל העסק 2106 ש״ח כולל מע״מ ב2 תשלומים.
בתאריך 30/12/18 קיבלתי תשובה מidigital ולתדהמתי כי לאחר בירור עם המעבדה המרכזית שלהם לא בוצע שום שיחזור הגדרות יצרן על המכשיר.
נדהם נסער ומבולבל ולאחר שהבנתי כי נפגעתי בתור לקוח ושילמתי לחברה על שיחזור שלא בוצע בפועל פניתי לבעל העסק עופר בבקשה לביטול העיסקא ולהחזרת כספי ששילמתי בעבור שיחזור אך הנ״ל דחה את זאת על הסף ואין הוא מוכן להחזיר לי את הכסף.
בנוסף פניתי אל חברת ישראכרט על מנת לעצור את התשלום השני שנותר ועדיין אך החזירו לי תשובה לקונית ש ״במקרה שיש מחלוקת בין בית העסק והלקוח חברת האשראי לא מורשית להתערב וניתן לפנות לאגודה להגנת הצרכן״
לאחר שמעבדת השיחזור לא היו מוכנים לשלם לי את הכסף בעבור שיחזור שלא בוצע בפועל,
פניתי לאיידיגיטל בטענה לפיצוי על הנזק שנגרם לי והטיפול השערורייתי שקיבלתי גרם לי לשלם על כספים שלא היה בהם צורך, אז גם מנהלת שירות הלקוחות לא מוכנה לקחת אחריות על המקרה ומודה על המידע השגוי שקיבלתי והטיפול שנמשך זמן אך אין היא אחראית.
לטענתי:
א. איידיגיטל החזירו לי מחשב במצב שלא כפי שבו הכנסתי את המחשב למעבדה התרשלו בטיפול לא הציעו עזרה, סחבו את הזמן ובסוף מסתבר שנתנו לי מידע שגוי שגרם לי לפנות למעבדת השיחזור באין צורך
ב. בעל מעבדת השיחזור עופר לא היה אמין דיו כדי לפנות אליי בידיעה כי אין צורך בשיחזור אלא להיפך ניצל את תמימותי וגרם לי לשלם על עבודה שבפועל לא נעשתה (למרות שכבר שילמתי לו על 2 בדיקות לפני)וכאשר שאלתי אותו מה העבודה שבוצעה התחמק עם תשובה של ״תשאיר לנו את העבודה זה המקצוע שלנו״ ולא נראה כאחד שרוצה לחלוק את המידע מכאן שהסתיר את האמת.
ד. 2 בתי העסק מתנערים מאחריות כאשר רומתי והולכתי שולל על ידי שניהם מתוך תקווה שמישהו מהם יעזור לי אך ההפך הוא הנכון נוצלה תמימותי.
לכל האמור לעיל אני מבקש את עזרתכם מול 2 בתי העסק בהתרשלות ושירות כושל ותרמית,
יש ברשותי הקלטות, מסמכים, קבלות שתומכות בכל מה שרשמתי לעיל, מה עליי לעשות כעת?, אני מרגיש שרומתי כלקוח פעמיים על ידי 2 חברות שמתנערות מאחריות על המקרה וכעת נשארתי עם נזק כספי בנוסף לכל עוגמת הנפש שנגרמה, נסיעות, התרוצצויות, זמן השבתה בלי מחשב....
מתוסכל, ומקווה לתשובתכם
תודה,
עדי |
|
|