| מחבר: | מרי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 09/01/2019 |
| שעה: | 12:18:17 |
|
שלום רב,
אני מאוד אודה לכם על עזרתכם, אם כי נתקלנו בדבר שמאוד מקומם ואינני יודעת האם יש עילה להגשת תלונה או אם נעשתה עבירה על החוק.
לפני כשלושה ימים, אחיינית שלי בת ה-16 רכשה 3 צנצנות ממישהי שמוכרת כמאמנת כושר בעלות של 600 ש"ח - ללא ידיעתה של אימה או שלי. על המוצר המליצה לה חברה שהיא קטינה בעצמה אשר מתאמנת אצל אותה מאמנת כושר ושותה גם את המוצר שהאחיינית שלי רכשה והמליצה עליו מכיוון שרואה תוצאות. האחיינית שלי ראתה סרטונים בפייסבוק ובאתר שלה והתרשמה מתמונות הנשים לפני ואחרי וחסכה 3 חודשים כסף על מנת לרכוש את המוצר הזה - מה שהיא לא אמרה לאף אחד. תהליך המכירה עבר מהודעת התעניינות שאחיינית שלי השאירה למאמנת ועברה להתכתבות בוואטסאפ. משם זה הגיע לזה שהאחיינית שלי הגיע אליה פיסית ורכשה את המוצר במזומן. המוצר היה 3 צנצנות שכל אחת מהן מיועדת לבוקר, צהריים וערב. כשהאחיינית שלי הייתה בדרך הביתה, השקית עפה לה ברוח ומכיוון שהצנצנות עשויות מזכוכית שבירה וניתנו לה ללא קופסא אלא בשקית פשוטה, הן נשברו. כשחזרתי הביתה ראיתי את האחיינית שלי בוכה והרחתי ריח עז של אלכהל מעורב עם ריח נורא מוזר מהצנצנות האלה. אז היא סיפרה לי את הכל. הצנצנות האלה נורא החשידו אותי מהסיבות הבאות: 1. הריח היה פשוט זוועתי, נאלצתי לאטום את השקית ולתלות על חבל הכביסה מחוץ לבית עד לבירור העניין. 2. על אף הסרטונים הרבים אותם פרסמה המאמנת הזו בהם היא טוענת שזה מדכא תיאבון ומרזה, על המדבקה של הצנצנות כתוב "תוסף תזונה". 3. כתוב על הצנצנות שזה מכיל 30 אחוז אלכהל בנפח. מעולם לא ידעתי שתוסף תזונה מכיל אלכהל! 4. המדבקה נראת מרושלת, תאריך הייצור לא ברור, ישנם אזהרות שימוש ללא התייעצות עם רופא לנשים בהיריון, נשים מניקות, נשים שנוטלות תרופות וילדים. 5. המאמנת טוענת סרטונים ובפוסטים אותם פירסמה בפייסבוק כי זה מאושר על ידי משרד הבריאות. הסמל שיש על המדבקה הוא "תנאי ייצור נאותים" וגם הוא מרוב שהמדבקה כל כך מרושלת, בקושי רואים את האותיות הקטנות שליד הסמל וזה נראה מעורפל - גם בדקתי את המפעל המייצר וראיתי שהאישור ל"תנאי ייצור נאותים" פג תוקף לפני 3 וחצי חודשים. 6. יצירת הקשר היה כתובת אלקטרונית שמשוייכת לGMAIL. מעולם לא נתקלתי במוצר שמכבד את עצמו שמציין כתובת GMAIL רגילה.
יש לאחיינית שלי את כל ההתכתבויות והיא אף שלחה למי שקנתה ממנה את הצנצנות תמונה שעפה לה השקית ושהכל נשבר לה. בהתחלה היא אמרה שלא ניתן לעשות כלום והיא יכולה רק להתחשב בה ולהוריד לה מחיר אם תקנה שוב. יום למחרת כשפרסמתי פוסט בדף העסקי של המאמנת, הוצע לאחיינית שלי לבוא להחליף את המוצר במוצר חדש ללא עלות - יתכן שהם קישרו בין הדברים והבינו שמדובר באחיינית שלי והחליטו להחליף לה בחינם. אציין כי פניתי לפקח משרד הבריאות ותלונתי לבדיקת המוצר בתהליך כרגע. רציתי לשאול אם:
1. האם מותר למכור מדכא תיאבון לילדה בת 16 ללא ידיעת הורים - אשר ציינה במפורש שהיא קטינה?
2. האם לא מדובר בהטעיית לקוח זה שהיא טוענת שזה מדכא תיאבון אבל בפועל כתוב על זה "תוסף תזונה"? מה שאגב אכן יכול להיות מדכא תיאבון תחת הסוואה של "תוסף תזונה".
3. מאז כתבתי לאותה בחורה שיחזירו לאחיינית שלי את הכסף, אין מהם כל תגובה. הפוסט שפירסמתי בפייסבוק בדף העסקי שלה נמחק ולא קיבלתי שום מענה. מה עושים במצב כזה?
4. האם אני יכולה באמת לדרוש את הכסף חזרה על סמך כל מה שציינתי ושמדובר בקטינה ושמלכתחילה הייתה אפשרות לשבר כי היא לא נתנה לה את זה בקופסא ושהמוצר תמוהה ולא מתאים לידה בת 16? אציין כי מי שמכרה לה בסוף הציעה לאחיינית שלי להגיע ולקחת חדש בחינם, אך אני לא הרשתי לה כי לא מוכנה שהאחיינית שלי תשתמש במשהו כזה ודרשתי ממנה את הכסף חזרה ולא קיבלתי מענה זה כבר יום רביעי.
5. האם יש עילה להגיש תלונה למועצה לצרכן ומה בכלל עושים בכאלה מקרים?
אני מאוד מאוד אודה לכם על ייעוץ והכוונה מה עושים במקרה כזה.
תודה מקרב לב, בתקווה לקבלת תשובה.
מרי.
|
|
|