חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

האם להגיש תלונה? תיאור מקרה
מחבר:שי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:08/01/2019
שעה:12:42:30

שלום ליועצי המועצה!
ב23.11.18 במהלך מבצעי הבלאק פריידי רכשתי רמקול בעלות של 600 ש"ח באחת מחברות המחשבים הגדולות בארץ. לאחר שימוש של יומיים התגלתה בעיה בסוללה של הרמקול, הרמקול נשלח ב04.12.18 לסניף הרשת בבקשה להחליפו בחדש שכן מדובר במכשיר שהיה בשימוש יומיים בלבד וחזר לחנות לאחר שבוע וחצי בלבד (5-6 ימי עסקים). נאמר לי שהמכשיר צריך קודם להגיע למעבדה ורק אחר כך כאשר יאשרו לי החלפה, אקבל חדש. ב12.12.18 יצרתי קשר (השיחה מוקלטת) ישירות עם הסניף הספציפי אליו נמסר הרמקול על מנת לברר את הסטטוס של הפנייה, ונאמר לי שאושרה לי החלפה אך המוצר עדין לא הגיע ויתקשרו אליי כשיגיע ועל פי חוק יש להם 10 ימי עסקים. לפני יומיים, ה06.01.18 יצרו איתי קשר לראשונה ונאמר לי שהרמקול הגיע. עברו 24 ימי עסקים(!) מאז שהם קיבלו את הרמקול ועד שהתקשרו לבשר לי שהגיע חדש, חריגה של 14 ימי עסקים.
יש לציין שהרמקול משמש עבור עסק (סטודיו) ועיכוב כזה פוגע בי ובעסק שלי. כאשר פניתי אליהם ואמרתי להם שהייתה פאשלה רצינית, ניסו להשתיק אותי בעזרת פיצוי של 50 ש"ח זיכוי ברשת (או אוזניות בשווי 69 ש"ח מדגם ספציפי), אמרתי להם שהפיצוי מביך לנוכח גודל התקלה, ובנסיון נוסף להשתיק אותי עשו לי טובה והאריכו לי את תקופת האחריות בחודשיים, דבר שהוא מבחינתי מובן מאליו, שכן לא הגיוני שתקופת האחריות תחול ב23.11.18 שכן הרמקול היה תקול, ולא יכולתי להשתמש בו ונמסר תוך שבוע וחצי חזרה לחנות, והרמקול החדש התעכב ביגללם, לכן מן הראוי שתקופת האחריות תחול לכל הפחות מרגע שאקבל את הרמקול החדש (כחודש וחצי מרגע קניית המוצר המקורי).
אני מעוניין לדעת מה הזכויות שלי במקרה ומה סיכוי התביעה שלי במקרה כזה.
הייתי מצפה שלאור האיחור של כמעט פי 2.5 לפי הנקוב בחוק, הפיצוי יהיה לפחות מחצית מסכום הרמקול ללא כל ויכוח, בעקבות עוגמת נפש ופגיעה בעסק.
8/1/2019 12:42 שי האם להגיש תלונה? תיאור מקרה
9/1/2019 08:51 המועצה לצרכנות    re:האם להגיש תלונה? תיאור מקרה
9/1/2019 11:35 אוקיי, נשים את עניין העסק בצד       re:re:האם להגיש תלונה? תיאור מקרה
9/1/2019 14:09 המועצה לצרכנות          re:re:האם להגיש תלונה? תיאור מקרה
9/1/2019 19:03 שי             re:re:re:האם להגיש תלונה? תיאור מקרה
10/1/2019 10:25 המועצה לצרכנות                re:re:re:האם להגיש תלונה? תיאור מקרה