| 19/6/2019 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 |
|
| 19/6/2019 08:11 |
יוגב |
 | | מחבר: | יוגב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:11:20 |
| הי.
רכשתי מזרון חדש. לאחר הרכישה ובטרם קיבלתי את המזרן קרוב משפחה העניק לי מזרן חדש ועל כן ביקשתי לבטל את ההזמנה.
יצויין כי מדובר במזרן במידות סטנדרט שאינן מיוחדות ושהמזרן לא נפתח מהאריזתו.
כמו כן בקשת הביטול היתה 4-5 ימים לאחר הרכישה, קרי בתוך תקופת הביטול.
העוסק מסרב לבטל את העסקה בטענה שלא ניתן להחזיר מזרנים כחלק מחוק ביטול עסקה.
האם הוא צודק?
במידה והוא משקר מה עלי לעשות?
(כרגע אני תקוע עם המזרון אצלי) | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:39:17 |
| יוגב שלום רב,
התשובה שלילית.
בית העסק מחויב לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה (מזרון מהווה עסקה לרכישת ריהוט, הכלול בתקנות ביטול עסקה), ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש לפנות לבית העסק בכתב, לציין את האמור לעיל, וכן לציין כי מוטלת עליו החובה לבצע החזר כספי בתוך שבעה ימי עסקים ולא הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי. | |
|
|
|
| 19/6/2019 08:11 |
יוגב |
 | | מחבר: | יוגב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:11:12 |
| הי.
רכשתי מזרון חדש. לאחר הרכישה ובטרם קיבלתי את המזרן קרוב משפחה העניק לי מזרן חדש ועל כן ביקשתי לבטל את ההזמנה.
יצויין כי מדובר במזרן במידות סטנדרט שאינן מיוחדות ושהמזרן לא נפתח מהאריזתו.
כמו כן בקשת הביטול היתה 4-5 ימים לאחר הרכישה, קרי בתוך תקופת הביטול.
העוסק מסרב לבטל את העסקה בטענה שלא ניתן להחזיר מזרנים כחלק מחוק ביטול עסקה.
האם הוא צודק?
במידה והוא משקר מה עלי לעשות?
(כרגע אני תקוע עם המזרון אצלי) | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:38:54 |
| יוגב שלום רב,
התשובה שלילית.
בית העסק מחויב לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה (מזרון מהווה עסקה לרכישת ריהוט, הכלול בתקנות ביטול עסקה), ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש לפנות לבית העסק בכתב, לציין את האמור לעיל, וכן לציין כי מוטלת עליו החובה לבצע החזר כספי בתוך שבעה ימי עסקים ולא הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי. | |
|
|
|
| 19/6/2019 07:15 |
sh |
 | | מחבר: | sh (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 07:15:41 |
| | כמה זמן לאחר הקניה אפשר עוד לחזור לחנות לבקש פיצוי על בגד שלאחר כביסה ראשונה לפי ההוראות , איבד לגמרי את צבעו , אם הגעתי חזרה לחנות לאחר כחודשיים האם הפסדתי את הזכות לפיצוי? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:36:21 |
| גברתי שלום רב,
ככל הנראה יהיה קושי לדרוש פיצוי בנסיבות אלו, שכן ממילא נושא הפגמים בביגוד לאחר כביסה הנם קשים להוכחה ומצויים לעיתים קרובות תחום המחלוקות העובדתיות, הרי שככל שחלף זמן מהרכישה, תטה הכף לטובת בית העסק ויהיה קושי לדרוש פיצוי, החלפה או החזר בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 18/6/2019 19:36 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 19:36:02 |
| לפני שבועיים מילאתי פרטים אצל נציגה של מועדון עדיף כדי להצטרף ולקבל כרטיס ועד היום לא אומרים לי מתי זה יגיע. שאלתי אותם לפני שבוע ואמרו לי להשאיר טלפון, השארתי ובכלל לא התקשרו אלי. השבוע שוב שאלתי אותם מתי יגיע והם התעלמו
לפי החוק תוך כמה זמן אמור להגיע כרטיס מועדון? ומה ניתן לעשות מול כזאת התנהלות? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:34:25 |
| דודו שלום רב,
מועד אספקה של כרטיס מועדון אינו מוסדר בהוראות הדין, מתוך הנחה שזהו אינטרנס של בית העסק לספק את כרטיס המועדון לצרכן מהר ככל האפשר על מתנ שיוכל להשתמש בו.
יש לבחון את הסכם ההתקשרות ולראות האם ישנה התייחסות לעניין בהסכם, או לבטל את העסקה עקב העדר אספקה של הכרטיס. | |
|
|
|
| 18/6/2019 17:03 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 17:03:59 |
| שלום רב,
אתמול בשעה 20:00 בערב קניתי שמלה בעסק בבית שמש והרגע הגעתי לחנות טבילת החנות מסרבת לתת לי החזר כספי בטענה שיש לה שלט (מוסתר מאחורי הקופה) שאין החזר כספי על שמלות ערב. האם פעלה כחוק?? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:32:46 |
| אלמוג שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי תקנות ביטול עסקה ניתן לבטל עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, ובתנאי שלא נעשה שימוש במוצר.
הצבת שילוט כמתואר, מהווה הטעיה ועבירה על הוראות סעיף 2 לחוק. | |
|
|
|
| 18/6/2019 17:03 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 17:03:44 |
| שלום רב,
אתמול בשעה 20:00 בערב קניתי שמלה בעסק בבית שמש והרגע הגעתי לחנות טבילת החנות מסרבת לתת לי החזר כספי בטענה שיש לה שלט (מוסתר מאחורי הקופה) שאין החזר כספי על שמלות ערב. האם פעלה כחוק?? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:32:23 |
| אלמוג שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי תקנות ביטול עסקה ניתן לבטל עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, ובתנאי שלא נעשה שימוש במוצר.
הצבת שילוט כמתואר, מהווה הטעיה ועבירה על הוראות סעיף 2 לחוק. | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:53 |
Sanchez |
 | | מחבר: | Sanchez (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:53:30 |
| שלום,
לאחרונה ייבאתי מוצרים עם החברה הנ"ל.
יש לציין שבאתר כל מחירי השירותים נקובים בדולארים, בעוד בחשבונית כל הסעיפים הומרו לשקלים, ללא ציון שער המרה כלשהו.
מחישוב פשוט, ניתן לראות שבעוד השער היציג ליום העיסקה היה 3.6 ש"ח, כל הסעיפים הומרו לפי 3.8 ש"ח.
האם חברת השילוח יכולה להמיר לפי כל שער שעולה על רוחה ?
גם בקשתי מהם לחייב את כרטיס האשראי שלי במטבע דולארי- נענתה בשלילה. | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:15:46 |
| אדוני שלום רב,
חוק הגנת הצרכן אינו קובע שער חליפין קבוע לעניין השירות של חברות השילוח (לדג',נקבע בחוק הוראות לעניין שערי המרה של חבילות נופש), אך מעיון באתר החברה היא מציינת כי שער ההמרה הנו השער שנגבה ממנה על ידי חברת הבלדרות בחו"ל.
על כן, ניתן בהחלט לדרוש מהעוסק כי יציג את החיוב שהתבצע על ידי חברת הבלדרות בחו"ל. | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:51 |
אבישי ברון |
 | | מחבר: | אבישי ברון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:51:57 |
| שלום,
נרשמתי בתאריך 29/5 למקום שנקרא "מרכז הלמידה 10" https://www.mercaz10.co.il
לשעורים פרטיים.
לצורך ההרשמה נדרשתי לשלם מראש על 36 שעורים בני 45 דקות, בעלות של 120 ש"ח לשעור + מע"מ. סה"כ שווי העסקה 5054.40 ש"ח. לצורך ההרשמה העברתי טלפונית פרטי כרטיס אשראי למנהל בשם איתן אבידור.
לאחר ההרשמה נשלח אלי חוזה (שעליו לא חתמתי) שבו סעיף:
"6. אין ביטול שיעורים לאחר ההרשמה, אלא אם לא הומצא מורה עזר ע"י המרכז.
ביטול יהא בתשלום דמי טיפול והרשמה בסך 50% מהתשלום בכללי
בנוסף על תשלום לשיעורים שכבר ניתנו."
לאחר שיעור אחד התברר לי שהמורה לא יכול לעזור לי שבחלק משמעותי מהחומר. איתן אמר שימצא לי מורה אחר, אך הדבר אינו מוגבל בזמן, ובנתיים מצאתי מורה אחר, ואני מעוניין לבטל את העסקה.
כאשר שאלתי את איתן טלפונית על אפשרות של ביטול עסקה הוא אמר לי שהדבר ייעשה על פי החוזה, בקנס של 50%.
האם העסקה עומדת בתנאים שעל פי החוק לא ניתן לגבות יותר מ-100 ש"ח דמי ביטול? ואם לא - מהו הקנס המקסימלי שניתן לגבות עבור ביטול?
אשמח לקבל סעיפים בחוק שאוכל לצטט אותם מול איתן אבידור, וכן נאמר לי שניתן לאיים בהגשת תלונה למועצה הישראלית לצרכנות, במידה ובעל העסק לא מוכן לבטל עסקה על פי החוק (כמובן השאלה היא מהו החוק במקרה זה). באילו עוד דרכים ניתן לפעול מול בעל העסק שאינו מוכן לבטל עסקה על פי החוק?
תודה | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:09:55 |
| אבישי שלום רב,
מדובר על פניו, בעסקה מתמשכת, ועל כן, רשאי עוסק לקבוע דמי ביטול בהסכם ההתקשרות, ובלבד שדמי הביטול יהיו סבירים ולא ימנעו את ביטול העסקה כולה.
היה והביטול התבצע במהלך 14 הימים לאחר ביצוע העסקה, על בית העסק מוטלת החובה לגבות דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח וזאת בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
אך היה ומדובר בביטול לאחר 14 ימים, יש לבחון את סבירות דמי הביטול, על מנת להכריע לגבי חוקיותם. | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:34 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:34:00 |
| שלום,
קנינו ספה לפני כ10 חודשים ממקום שרכשנו בו בעבר 3 ספות קודם לכן, תמיד היו סביב הספה פתיתי "חול" אף פעם לא באמת לא התייחסנו לזה כי באיזה בית שיש בו ילדים אין חול.
לפני כשבוע ראינו חור יציאה בספה במשענת המכוסה בד וערימה של "חול".מתוך החור יצאה חיפושית אותה הרגנו.
למחרת עוד חור יציאה עם אותה ערימה.
פתחנו את בד הספה שהיה אטום לגמריי יש לציין וגילינו שכל הספה מלאה (לפחות 8 9) תולעים וזה לא רק במשענת היד.
החברה לא מוכנה לשפות/להחליף את הספה בטענה כי התולעים באו מהבית שלנו מה שברור שהם חיו שם בתוך הספה מלא זמן והיה להם לא מעט אוכל. מה הצעד הבא?
| |
|
|
|
| 19/6/2019 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:07:05 |
| אלון שלום רב,
השאלה הנשאלת הנה עובדתית ולא משפטית.
על מנת לדרוש שיפוי ופיצוי מבית העסק יש להוכיח כי המוצר הגיע כשהוא סובל מנגע של תולעי עץ.
יש לקבל חוות דעת מומחה (או מתחום הריהוט או מתחום ההדברה) על מתנ שיחווה דעתו, היה וניתן, לגבי המועדים בהן הגיעו אותן תולעים.
היה וניתן יהיה לקבל חוות דעת המצביעה כי מקורן עוד בבית העסק, מחויב העוסק להחליף או לתקן את הפגמים, אך בהעדר חוות דעת יהיה קושי להוכיח מהיכן ומתי הגיעו התולעים. | |
|
|
|
| 19/6/2019 11:16 |
לירן |
 | | מחבר: | לירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 11:16:35 |
| שלום,
לפני כחודשיים רכשתי טלפון נייד וקיבלתי במסגרת מבצע אזניות בשווי 1,000 ש"ח במתנה. קצת יותר מחודש לאחר הרכישה, האזניות התקלקלו ופניתי לחנות ממנה רכשתי על מנת לקבל שירות. לטענתם, הם מספקים אחריות על הטלפון בלבד ומאחר והמוצר הנלווה סופק במתנה ללא עלות הוא לא מכוסה באחריות. מה גם שלא מדובר במוצר של אותה חברה כך שהם לא יכולים לתת עליו שירות גם בעלות. אני יכול לרכוש את האזניות במחיר מלא אם אני רוצה.
האם הם צודקים? מה החוק אומר לגבי אחריות על מוצר שקיבלתי במתנה? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:04:40 |
| שלום וברכה לירן,
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי חובת מתן אחריות יצרן הינה בגין "מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים". לעמדת המועצה החובה ליתן אחריות אינה תלויה בתמורה ששולמה בפועל ברכישה, אלא שמחירו של המוצר לצרכן, ולפיכך יש חובה ליתן אחריות בנסיבות הנטענות. | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:24 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:24:56 |
| שלום
ישנה חנות שפרסמה מודעה מוטעת בעיתון
כאשר התקשרתי לברר באיזה סניף שלהם יש את הטלוויזיה
נאמר לי שזה טעות ורשום למטה ט.ל.ח
לפי הידוע י יש לי אפשרות לרכוש מוצר 1 לפי העלות הפורסמה
אשמח לניידע בנושא | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:03:19 |
| סיון שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, מחויב עוסק לספק לצרכן מוצר במחיר שהוצג לו.
אף על פי כן, פסיקות בלתי ,מחייבות בעניין, קבעו כי יש לבחון את האם מדובר בטעות בתום לב או בהטעיה מכוונת.
יש לבחון האם מדובר בטעות סופר (לדג' הושמטה ספרה כלשהי מהמחיר) האם מדובר במחיר בלתי סביר, אשר כל צרכן סביר יבין כי מדובר בטעות, וכן תוך כמה זמן תוקנה הטעות.
על כן, יש לבחון את עלותו האמיתית של המוצר שהוצג בפרסום, את הסיבה לטעות וכו'.
בכל מקרה, היה ובית העסק מסרב לספק את המוצר במחיר הרלוונטי, הדרך היחידה לדרוש ממנו אספקת המוצר כאמור, היא באמצעות פנייה לבית המשפט על מנת שיבחן את חובתו על פי הדין. | |
|
|
|
| 18/6/2019 20:59 |
סיגלית |
 | | מחבר: | סיגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 20:59:25 |
| קניתי כרטיסים מחברת איברייה ואחרי יומיים ביטלתי בגלל עניין בריאותי והם רוצים תשלום של 840 שח על הביטול. ראיתי בנהלים של חוק לצרכן שאם מבטלים בפחות מ 14 יום זו זכות צרכן.
מה אפשר עוד לעשות ? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:02:08 |
| סיגלית שלום רב,
מתי מועד הטיסה שהוזמנה?
על פי הוראות סעיף 14ג ליחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת כרטיס טיסה בתוך 14 ימים מיום ההזמנה, ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה ,לפני מועד הטיסה.
היה ומועד הטיסה קרוב יותר, ואין זכות ביטול בהתאם להוראות הדין, רשאי כל עוסק לגבות תשלום לבחירתו, ואף לא לאפשר את ביטול הטיסה כלל. | |
|
|
|
|