| 24/12/2019 15:42 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:42:26 |
| שלום רב!
ביצעתי עיסקה עם ספק אינטרנט דרך הטלפון העיסקה כוללת שרותי אינטרנט וגם רישיונות של חברת צ׳ק פוינט להגנה מפני פרימה למחשב,לאחר כחצי שעה לאחר שקראתי ביקורות שליליות על ספק האינטרנט התקשרתי לבטל את העיסקה,נאמר לי שלא אוכל לבטל את הרישיונות ושאצטרך לשלל 1800 שח למשך 3 שנים,האם זה חוקי? למעשה אצטרך לשלם עבור מוצר שאין לי שום שימוש בו אור בגלל ששלחו לי בהודעה את מספר הרשיון? | |
|
|
|
| 25/12/2019 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 15:36:18 |
| איריס שלום רב,
על פי הוראות הדין, לא ניתן לבטל עסקה במקרה של רכישת מוצר הניתן לשכפול ולשיעתוק וכן מוצרים המוגדרים כ"מידע על פי חוק המחשבים", על כן, ייתכן ולא תקום הזכות לביטול עסקה בגין הרשיונות במקרה זה, אך יש לבחון את כלל מסמכי ההתקשרות על מנת להגיע למסקנה חד משמעית.
אנא הגישי תלונה על מנת שנוכל לבחון את הנושא. | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:41 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:41:32 |
| שלום רב!
ביצעתי עיסקה עם ספק אינטרנט דרך הטלפון העיסקה כוללת שרותי אינטרנט וגם רישיונות של חברת צ׳ק פוינט להגנה מפני פרימה למחשב,לאחר כחצי שעה לאחר שקראתי ביקורות שליליות על ספק האינטרנט התקשרתי לבטל את העיסקה,נאמר לי שלא אוכל לבטל את הרישיונות ושאצטרך לשלל 1800 שח למשך 3 שנים,האם זה חוקי? למעשה אצטרך לשלם עבור מוצר שאין לי שום שימוש בו אור בגלל ששלחו לי בהודעה את מספר הרשיון? | |
|
|
|
| 25/12/2019 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 15:35:33 |
| איריס שלום רב,
על פי הוראות הדין, לא ניתן לבטל עסקה במקרה של רכישת מוצר הניתן לשכפול ולשיעתוק וכן מוצרים המוגדרים כ"מידע על פי חוק המחשבים", על כן, ייתכן ולא תקום הזכות לביטול עסקה בגין הרשיונות במקרה זה, אך יש לבחון את כלל מסמכי ההתקשרות על מנת להגיע למסקנה חד משמעית.
אנא הגישי תלונה על מנת שנוכל לבחון את הנושא. | |
|
|
|
| 24/12/2019 14:27 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 14:27:04 |
| שלום,
הצטרפתי לשירות של סלקום ב30 בינואר וקיבלתי הטבה לחצי שנה את חבילת ספורט פרימיום בחינם.
לפי מה שזכור לי נאמר לי שיתקשרו לאשר את המשך התוכנית (אחרת זה לא מתאים לי, אבל ביקשתי לאתר את הקלטת השיחה). מסתבר שאני כבר כמה חודשים משלם על החבילה בלי שום יידוע (לא בSMS ולא בשיחה טלפונית). יש רק אם אני נובר בתוך החשבונית הדיגיטלית יש אזור שבו מצוין שזה הטבה חודש 6 מתוך 6.
במייל סיכום חבילה בעת ההצטרפות רשום: " הותקנה הטבת ספורט פרימיום חצי שנה ללא עלות החל מה31.1.19 לאחר מכן במידה ותחליט להמשיך את העסקה עלות התוכנית תהא 52 שח כל חודש לאחר כ6 חודשים של הטבה". לפי מה שאני מבין פה ברירת המחדל היא שאני לא ממשיך, ובמידה ואני *באופן אקטיבי* מבקש להמשיך אני אשלם 52 ש"ח.
ביקשתי לזכות אותי על 208 ש"ח וסירבו לי.
האם אני טועה או שיש לי כאן איזשהו קייס בבקשת הזיכוי? | |
|
|
|
| 25/12/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 15:25:21 |
| גיא שלום רב,
על פי הוראות סעיף 13א לחוק הגנת הצרכן, מדובר בעסקה לתקופה קצובה הטומנת בחובה הטבה לתקופה זו.
על כן, טרם סיום ההטבה, על בית העסק להודיע לצרכן, בהודעה במסרון, וכן בכל חשבונית, על מועד סיום ההטבה, ולבקש הסכמתו להמשך החיוב.
על כן, פעולות בית העסק, לכאורה, אינן תואמות את הוראות הדין.
יש לפנות בכתב ולציין את האמור לעיל, במקביל ,ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 24/12/2019 13:40 |
ליאל |
 | | מחבר: | ליאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 13:40:04 |
| שלום למועצה לצרכנות.
רכשתי מספר מוצרי טיפוח מקצועיים אצל קוסמטיקאית.
לא השתמשתי במוצרים ועדיין לא עברו 14 ימי עסקים.
היא טוענת שאין החזרות. המוצר לא נרקח עבורי אלא נבחר מתוך מגוון המוצרים. האם זה חוקי? מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 25/12/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 10:19:04 |
| שלום רב ליאל,
האם המוצרים מגיעים באריזה הרמטית כגון: בושם?
בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהאריזה לא נפתחה.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה עליך לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 13:19 |
אדווה |
 | | מחבר: | אדווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 13:19:01 |
| שלום רב,
ביקרתי היום בחנות עודפים של אחת הרשתות שמוכרת ביגוד. היה שילוט שכל המוצרים הם ב40% הנחה, אך המחיר הסופי לא הופיע על המוצר, אלא הופיע רק המחיר המלא והייתי צריכה לחשב לבד כמה זה יוצא בסופו של דבר. האם זה מותר לפי חוק?
מציינת כי מדובר בחנות עודפים שבה ההנחה קבועה כל הזמן
| |
|
|
|
| 25/12/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 09:12:01 |
| שלום רב אדווה,
עקרונית סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן קובע כי במכירה מיוחדת (מבצע, הנחה) על בית העסק להציג את המחיר הקודם לפני ההנחה ואת המחיר לאחר ההנחה. באפשרותך לקבל מידע בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/35_day_sale
(ראי את ההתייחסות לסעיף 15 בחוק הגנת הצרכן) לאחריו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך (לעניין היעדר הצגת מחיר לפני ההנחה ולאחר ההנחה) | |
|
|
|
| 24/12/2019 12:30 |
. |
 | | מחבר: | . (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 12:30:59 |
| | קניתי בגד בחנות ואני רוצה להחליף אך בחנות יש שלט של אין החלפות והחזרות, האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 25/12/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 09:02:39 |
| שלום רב אדון/גברת,
לא ציינת את עלות המוצר?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח כל פריט ושתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ושלא נעשה בו שימוש ושהמוצר לא נפגם על ידי הצרכן.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 12:15 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 12:15:33 |
| מדובר בפנייה מס' 648772 של אזרחים ותיקים, שהופנתה אליכם בתחילת נובמבר ובמפתיע הבינונו כי הפנייה סגורה. היום - 24.12.19, ניסיתי להתקשר לברר איזה טיפוול נעשה, נשמעה הודיעה כי ניתן להתקשר מ -10:30 עד 12:30. בעלי ואני, התקשרנו שנית ושלישית - באף שלוחה לא היה מענה.
לכן אני מנסה לקבל התייחסות דרך מנהל הפורם, ומקווה שיעביר את ההודעה לאחד המנהלים, ונזכה לקבל תשובתכם.
ביקשנו לברר, איך יתכן שקיבלנו אישור מהבנק כי הועבר מהחשבון שלנו כסף לחנות הום סנטר בראשל"צ באותו תאריך - והסכום אכן ירד, והם טוענים שלא קנינו מהם כלום באותו יום. ואיך יתכן שדבורה משרות הלקוחות מצאה באותו תאריך רישום על קניית מאוורר אחד, שעלותו בדיוק מחצית מסך ההעברה, ומנהלת שרות לקוחות אורנה - לא מצאה כל קנייה באותו יום? ולא הסכימה לבדוק בהנהלת החשבונות. האם יתכן שלא רשמו את ההכנסה, והם אינם מנהלים חשבונות כנדרש בחוק?
פנינו אליכם בצורה מסןדרת ושלחנו מסמכים. הפנתם אותנו ליהודית. לקח לה זמן רב עד שחזרה אלינו, ואמרה שתשלח מכתב. אם לא נרשמה קנייה , הם צריכים להחזיר את הכסף שמשכו, לא? אז איפה הטיפול? ואיך סוגרים את הפנייה מבלי לחזור אלינו ולהודיע לנו. עכשיו אנחנו תקועים עם שני מאווררי תיקרה מסוכנים, שגם קנינו להם גם שלטים (שלא היו במלאי בראשל"צ וניקנו בהום סנטר נס ציונה), וזאת לאחר שהזמנו פעמיים תשמלאים מקצועיים ומנוסים להתקנתם, ואח"כ להורדה כדי שלא יקרה אסון ומישהו יפגע מנפילת המאוורר...
אודה על התייחסות המועצה לצרכנות ואשמח אם תעזרו בטיפול יסודי. תודה!
חג שמח! | |
|
|
|
| 25/12/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 08:57:19 |
| שלום רב שמואל,
פנייתך תועבר לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 24/12/2019 11:31 |
רונה |
 | | מחבר: | רונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 11:31:08 |
| שלום,
לפני יותר משלושה שבועות רכשתי מוצר חשמלי באתר של רשת גדולה. ביקשתי איסוף מסניף שמופיע באתר שהמוצר נמצא בו. עד היום לא קיבלתי את המוצר. שוחחתי כמה פעמים עם שירות הלקוחות והם לא מסייעים לי. אומרים ש"זה לוקח זמן". שלחתי גם מייל - לא ענו לי.
בתחילת השבוע שעבר יצרתי איתם שוב קשר ואמרתי שאני לא רוצה לחכות יותר וביקשתי שיזכו אותי. הם אמרו שהזיכוי ייעשה תוך 7 ימי עסקים, שכבר עברו. כמובן שזיכוי לא קיבלתי. אני אובדת עצות - מה עושים במצבים כאלו? האם ניתן להתכחש בחברת האשראי לעסקה? | |
|
|
|
| 25/12/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 08:44:30 |
| שלום רב רונה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב הטעיה במועד אספקת המוצר, הביטול לא יהיה כרוך תשלום דמי ביטול.
וכן חוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להשיב לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מקבלת הודעת ביטול, ועל הצרכן להעמידו לרשות בית העסק במקום שנמסר לו הנכס ויודיע לבית העסק.
ולכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 24/12/2019 10:48 |
פיני |
 | | מחבר: | פיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 10:48:33 |
| שלום
קניתי בטלפון לפני כשלושה שבועות מתקן מסנן מים.
כבר ביום הראשון נאמר לי שלמים יהיו טעם לוואי שיחלוף לאחר מספר ימים. הטעם לא חלף והגיע טכנאי פעמיים לנסות לסדר את זה אך זה עזר למספר שעות וטעם הלוואי חזר.
האם אני יכול לבטל את העסקה בגין זה? | |
|
|
|
| 25/12/2019 08:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 08:30:22 |
| שלום רב פיני,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, להבדיל מעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והודעת הביטול נעשתה לאחר המועד הקבוע בדין, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה, כאמור.
עם זאת, לעניין איכות המים- עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 10:12 |
שמחה גד |
 | | מחבר: | שמחה גד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 10:12:36 |
| קניתי נעליים בחנות בחיפה שהיה כתוב בחשבונית שניתן להחזיר בתוך 48 שעות כשהלכתי לחנות בתוך הזמן הזה אמרה לי המוכרת כי מאחר וזאת חנות עודפים אין בה אופציה של החזרות ואף הראתה לי שזה כתוב במפורש כמו כן היא טענה שאף לקבל זיכוי לא אוכל אלא אך ורק להחליף אותם בנעל אחרת.
שאלתי היא האם אין החזרות בחנוית עודפים וכמו כן במידה ואין האם יש להם זכות לא להביא לי זיכוי על כך | |
|
|
|
| 25/12/2019 08:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 08:22:33 |
| שלום רב שמחה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר לא הוסרה ועלות המוצר עולה על 50 ש"ח כל פריט ושלא נעשה בו שימוש ושלא נפגם על ידי הצרכן.
לכן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במקרה בו המועד לביטול העסקה חלף, יש לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק(השילוט צריך שיהיה במקום בולט) ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 24/12/2019 07:03 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 07:03:11 |
| | רכשתי סלון מחנות רהיטים והחנות איחרה באספקה של כ30 ימי עסקים. אין התייחסות בחוזה עם החנות לנושא. האם מגיע פיצוי כלשהו? | |
|
|
|
| 25/12/2019 07:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 07:54:02 |
| שלום רב אביחי,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן קובע כי במקרה של הטעיה, בין היתר הטעיה במועד אספקת המוצר הסעד הינו ביטול עסקה.
עם זאת, היה ואתה לא מעוניין לבטל את העסקה, אך בעקבות ההסכם בניכם ובהסתמכותך על מועד אספקת המוצר מסרת את המוצר ונאלצת להסתדר ללא סלון, במקרה זה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 06:49 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 06:49:33 |
| היי,
פניתי לחדר הכושר שלי במטרה לבטל מנוי לקראת סוף הרבעון השלישי. נאמר לי על ידי נציגה שחוץ מדמי הביטול המוגדרים בחוק אני גם מביאה להם חודש התראה מראש. כלומר, יהיה לי עוד חיוב חודשי למרות שפניתי מספיק זמן מראש לפני שהחיוב יורד מכרטיס האשראי.
האם זה חוקי?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:51:43 |
| שלום רב לימור,
ראי מידע מפורט בעניין מכון כושר באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
(ראי תחת הכותרת שאלות ותשובות) | |
|
|
|
| 24/12/2019 06:49 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 06:49:22 |
| היי,
פניתי לחדר הכושר שלי במטרה לבטל מנוי לקראת סוף הרבעון השלישי. נאמר לי על ידי נציגה שחוץ מדמי הביטול המוגדרים בחוק אני גם מביאה להם חודש התראה מראש. כלומר, יהיה לי עוד חיוב חודשי למרות שפניתי מספיק זמן מראש לפני שהחיוב יורד מכרטיס האשראי.
האם זה חוקי?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:50:15 |
| שלום רב לימור,
ראי מידע מפורט בעניין מכון כושר באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
(ראי תחת הכותרת שאלות ותשובות) | |
|
|
|
| 23/12/2019 18:08 |
יניר |
 | | מחבר: | יניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 18:08:45 |
| שלום,
עסק ידוע בתחום שידל קרוב משפחה מבוגר,נכה שלי לקנות תדברים שאינו מבין בהם
יש את החוק שיזמתם לביטול עסקת מכר מרחוק,יש כאלה שזכאים לבטל תוך 4 חודשים.
מצוין בחוק שהוא מסייע לאזרחים ותיקים או בעלי מוגבלויות
השאלה איזה אישורים רפואיים צריך להציג ומי נחשב כבעל מוגבלות העומד בתנאי החוק? | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:45:59 |
| שלום רב יניר,
עליך לברר עמו אם העסקה נעשתה בשיחה טלפונית?
והאם לקרוב משפחתך מלאו 65 שנה?
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/cancel_mugbaluyot | |
|
|
|
| 23/12/2019 21:28 |
לינה |
 | | מחבר: | לינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 21:28:55 |
| | שלום נשמח לקבל עזרה אני עם בעלי קנינו שידת אמבטיה בחנוצ דרון בבאר שבע התקנה והובלה לא רצינו אבל מוכרת אמרה שאי אפשר בגלל שלא יהיה לנו אחראיות על מוצר היא לא הסבירה שאם עושים נזק הם לא אחאים משקרה לנו מתין בא ועשה לנו בצינור מים חור לא התקין את השידה רק עשה נזק אנחנו 2 ילדים היינו בלי מיםבסופו של דבר התלננתי לחנות התקשרתי לשירות לוקות אבל הם תעונים שאנחנו חתמנו ואין מה לעשות רק להתקשר לחברה שעשתה התקנה והרכבה מה לעשות תעזרו בבקשה תודה אנחננו חא חתמנו למרכיב שום דבר הוא רצה אבל אנחנו חא חתמנו רק אנחנו זוכרים בחנות על טופס שהץץמוכרת נתנה חשבונית ובבית יש מקור בלי חתימות | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:41:56 |
| שלום רב לינה,
היה והמחיר הכולל ששולם כלל גם את שירותי התקנה והובלה, הרי שעליכם לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם.
לאחריו אם תתקלו בבעיה, אתם מוזמנים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/12/2019 20:10 |
ניבר |
 | | מחבר: | ניבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 20:10:27 |
| שלום,
ברשותי ביטוח בריאות פרטי בחברת ביטוח.
בפוליסה קיימת החרגה על מצב נפשי (בחיתום הצהרתי שאני סובלת מדיכאון).
בעקבות תאונת דרכים קשה שהייתה לי התחילו הפרעות שינה והומלץ לי על סידרת טיפולי CBT. בפוליסה שלי יש כיסוי לטיפולי CBT עקב ארוע קשה.
פניתי לחברת הביטוח אולם היא דחתה את התביעה שלי בטענה שתאונת הדרכים הקשה אינה ארוע קשה.
אני שוקלת לערער על מכתבה , אולם, אני חוששת כי בהמשך החברה תעלה טענה נוספת לזו שרשמה במכתב והיא שקיימת החרגה על מצב נפשי ולכן אין כיסוי.
האם יש בסיס לחשש שלי או שחברת הביטוח מנועה מלהעלות טענות שלא הוזכרו במכתב הדחייה שלה?
בברכה,
ניבר | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:39:05 |
| שלום רב ניבר,
בעניין זה עליך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 23/12/2019 16:31 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 16:31:57 |
| ש
בתאריך 11/12/19 בשעה 15:00 לערך,ראיתי פרסום באתר חברת גוליבר לדיל של חופשה באזור מיידי. בהמשך לשיחה עם הנציגה בחברת גוליבר, ביצעתי הזמנה באתר החברה לסופש, והובטח לי מהנציגה שתחזור מיד למסור פרטים מדוייקים לגבי העיסקה. הנציגה חזרה אליי רק בשעה 16:44, ורק אז נודע לי כי ההזמנה לא מאושרת מיידית, למרות מה שצויין באתר "באישור מיידי"! כתוצאה מכך נאלצתי לבטל את העיסקה, כיוון שלא יכלתי להמתין לאישור רק למחרת. ניסיתי לשוחח עם הנציגה, אך לא הצלחתי להשיגה טלפונית, ולכן שלחתי הודעת ביטול, בהתכתבות בווטסאפ החברה, בשעה 17:14 ובקשה מהנציגה שתחזור אלי, כפי שהתבקשתי במענה האוטומטי, אך הנציגה לא חזרה ולא קיבלתי כל מענה, למרות שהנציגה ציינה כי היא זמינה עד השעה 18:00!
גם למחרת, לא חזרו אלי, לגבי בקשת הביטול, ואף "דאגו" לאשר את ההזמנה במייל, בהתעלמות מההתכתבות ששלחתי ערב קודם.
למרות כל האמור לעיל, כשביטלתי את העיסקה, מאמר לי כי עלי לשאת בעלות מלאה של העיסקה, למרות שביקשתי לבטלה תוך פחות מ- 3 שעות ועוד לפני שקיבלתי אישור מיידי לעיסקה.
אבקש לדעת האם אכן עלי לשאת בעלות מלאה?
תודה
ענת | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:29:48 |
| שלום רב ענת,
לא ציינת מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית , בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הודעת הביטול לא תיעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היה והודעת הביטול נעשה בתוך 7ימים, כאמור לעיל, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה, ולכן יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק מה סוכם בניכם.
ולאחריו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 23/12/2019 16:11 |
נטע ב |
 | | מחבר: | נטע ב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 16:11:30 |
| שלום,
אינטרנט אייס מתקשרים אליי שוב ושוב על מנת לנסות למכור לי את המוצר שלהם, למרות שביקשתי יותר מפעם אחת שיפסיקו להתקשר אליי.
מה ניתן לעשות?
הם מציקים לי.
נטע | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:12:32 |
| שלום רב נטע,
שלחי להם מכתב מפורט בו את מבקשת שיפסיקו להתקשר אליך, זאת בהתאם לסעיף 30 בחוק התקשורת (בזק שידורים), האוסר מטרד.
או שתוכלי לפנות אל חברת התקשורת שאליה את מנויה על מנת שניתן יהיה לחסום שיחות. | |
|
|
|
| 24/12/2019 10:45 |
רותי |
 | | מחבר: | רותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 10:45:28 |
| רכשתי זוג נעליים בחנות גארס באאוטלט חיפה
וכשבאתי לבטל בתוך שני ימי עסקים היא הפנתה אותי לשלט בחנות שאומר שבגלל שזה עודפים אין שם ביטול עסקה האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 24/12/2019 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 12:03:27 |
| רותי שלום רב,
השתובה שלילית.
היה ועלות הנעליים גבוה מ 50 ש"ח, לא נעשה בהם שימוש, ודרישת הביטול התבצעה בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד העסקה, על בית העסק לבצע השבה כספית, בניכוי 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 15:00 |
רותי |
 | |
|
| 23/12/2019 15:59 |
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 15:59:14 |
| האפליקציה של יינות ביתן יש מבצעים מיוחדים בעמוד הראשי בכוכבית מצויין שהמחירים הם רק למזמינים ביים שני והאספקה היא ביום שני אך אין אופציה לבצע את ההזמנה ליום שני אלא רק ליום המחרת כלומר לא ניתן לממש את המבצעים האלה. לאחר שיחה איתם ולאחר שכבר ביצעתי הזמנה למחר שאלתי על איזה מחיר לאוייב ולפיהם יחייבו אותי על המחיר המלא ולא על המחיר שכביכול הזמנתי.
האם העניין הזה חוקי? כאשר אין כל אפשרות לממש את המבצעים ובעת סיום ההזמנה אישרתי לשלם מחיר אחד ובפועל יחייבו אותי מחיר מלא.
עניין המחירים לא מופיע במסגרת הפריט אלא בעמוד הראשי בכוכבית | |
|
|
|
| 24/12/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 14:11:32 |
| שלום רב לידור,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
היה ולא בוצעה עסקה, יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
|