| 16/5/2021 10:51 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2021 | | שעה: | 10:51:24 |
| אחת מהרשתות הגדולות(אייס) מפרסמת מבצע של הובלה חינם על מספר מוצרים, עד ה18 למאי(היום ה16).
כשנכנסים לאתר, מופיע תשלום של 200 ש"ח על הובלה, ישירות למוביל.
בפניה לחברה, הם מתנערים מהמבצע וטוענים שהסתיים, למרות שהם ממשיכים לפרסם ולשווק אותו.
האם זה מותר?(המוצר במלאי הרי) | |
|
|
|
| 19/5/2021 08:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2021 | | שעה: | 08:09:09 |
| שלום רב חני,
האם יש לך העתק מהפרסום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 18/5/2021 09:08 |
מושיקו |
 | | מחבר: | מושיקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 09:08:39 |
| שלום רב,
רכשתי מוצר מאתר האינטרנט של ACE, שם הם מתחייבים לספקו עד 7 ימיי עסקים. כאשר הגעתי לקבלו, האריזה נראתה כי פתחו אותה וסגרו אותה עם סלוטייפ חזרה. לאחר בירור, אף היה עליה מדבקה אשר העידה כי המוצר סופק ללקוח אחר ולאחר מכן סופק לי. ביקשתי לקבל מוצר חדש מאחר וזה מה ששילמתי עליו. זה קרה ברביעי האחרון, אז ההזמנה עמדה על היום ה-7. באתר של ACE, לא רשום דבר לגבי איחור באספקת מוצר. מאחר ו-ACE, כשלה לספק לי את המוצר תוך 7 ימיי עסקים, הייתי רוצה לדעת מה הזכויות שלי? מלבד ביטול עסקה.
תודה,
מושיקו | |
|
|
|
| 18/5/2021 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 15:43:10 |
| שלום רב מושיקו,
האם בוצעה פניה בכתב אל החברה? אם כן, מה תגובת החברה?
עקרונית, במקרה של הטעיה, תקום לצרכן הזכות לבטל את עסקה.
ובמידה שנגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לפנות אל החברה על מנת לדרוש פיצויים בגין הנזק מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 16/5/2021 10:51 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2021 | | שעה: | 10:51:13 |
| אחת מהרשתות הגדולות(אייס) מפרסמת מבצע של הובלה חינם על מספר מוצרים, עד ה18 למאי(היום ה16).
כשנכנסים לאתר, מופיע תשלום של 200 ש"ח על הובלה, ישירות למוביל.
בפניה לחברה, הם מתנערים מהמבצע וטוענים שהסתיים, למרות שהם ממשיכים לפרסם ולשווק אותו.
האם זה מותר?(המוצר במלאי הרי) | |
|
|
|
| 18/5/2021 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 12:57:55 |
| שלום רב חני,
האם יש לך העתק מהפרסום? עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר. היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות: https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 15/5/2021 23:24 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 23:24:39 |
| שלום,
במשך שלושה חודשים עברתי טיפולים בעור הפנים באחת ממרםאות המומחים (רופאים מוסמכים, לא קוסמטיקאים) הטובות בארץ. סך הטיפולים (שלושה), כולל התכשירים הנלווים שנמכרו לי במרפאה ("עשו עליי קופה", הם הוכחו כלא יעילים כי בביקורת האחרונה נתנו לי מרשם לקרם אחר, נוסף, שמחירו 50 ש"ח בבית מרקחת לעומת מאות השקלים שבזבזתי על התכשירים שנמכרים במרפאה עצמה) עלו לי 6900 ולעומתם יצאתי עם תועלת של 0% (מגובה בצילומים שיש במרפאה וכן אצלי). בכל פעם שהגעתי למרפאה ציינתי כי לא חל שינוי/שיפור בעור ורמזתי כי הטיפולים לא יעילים. נאמר לי שעליי לחכות בסבלנות. בפעם האחרונה שהייתי בטיפול שוב ציינתי זאת ונאמר לי שכדאי שאגיע בפעם הבאה לביקורת עם הרופא המוביל. בביקורת שהייתה לפני שבוע ראו כולם כי אכן יש 0% שינוי במראה העור שלי וכי הטיפולים אכן לא היו יעילים ומה שנאמר לי היה - לקנות קרם (נוסף כפי שציינתי) "ולחזור לטיפולים בספטמבר". הייתי המומה ולא הצלחתי לבקש דין וחשבון. ברור שמדובר בנפנוף ובזלזול באינטליגנציה שלי כלקוחה שכן ברור שלא אחזור לטיפולים בעוד ארבעה חודשים (אין להם בכלל תורים מעכשיו לעוד ארבעה חודשים) שלא הביאו לשינוי במצבי.
רציתי לשאול איך לפעול מכאן ולדרוש את הכסף שלי חזרה, והאם באפשרותם לסרב לי? נדמה ששילמתי כ-7000 ש"ח על כלום, כמו תרומה נדיבה למרפאה, ממנה יצאתי עם נזק ואפילו לא עם אחוז תועלת אחד.
תודה רבה מראה! | |
|
|
|
| 15/5/2021 23:28 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 23:28:50 |
| מראש*
במידה והיו מכירים במצב ואומרים לי שהטיפולים לא יכולים לעזור לי אחרי הטיפול הראשון, הייתי מקבלת את הנזק של 1600 לטיפול יחיד. העניין הוא שאמרו לי לחכות בסבלנות ומשכו אותי במשך חודשים (ואמרו לי ש"המצב טוב") כשהיה ברור שהטיפול לא מצליח להביא לתוצאות. שוב אציין כי מדובר ברופאים מומחים ועל כן סמכתי על ההמלצות המקצועיות. | |
|
|
|
| 18/5/2021 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 12:29:32 |
| שלום רב נוי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...ממנה יצאתי עם נזק ואפילו לא עם אחוז תועלת אחד..."- בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין.
| |
|
|
|
| 15/5/2021 12:11 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 12:11:07 |
| שלום ותודה לפורום מראש
סבתא שלי (בת 85) החליטה שהיא קונה תנור. נסגרה על תנור בהתייעצות המשפחה ונסעה לקנות. כשהיא הגיעה לחנות המוכר שרצה לעשות רווח על מוצר המכניס לו יותר כסף שיכנע אותה ש״סאוטר״ אינה חברה טובה ועדיף לה תנור של חברה לא מוכרת .. כאישה תמימה המאמינה באנשים טובים האמינה לבעל המקצוע ורכשה את התנור שהומלץ על ידו.
התנור הותקן וכבר באפייה הראשונה היא הבינה את גודל הטעות שלה. אנחנו הופתענו שהיא לא קנתה ״סאוטר״ וכשקראנו חוות דעת על התנור שרכשה נפלו פנינו. היא מאוד לא מרוצה ומרגישה מרומה
לצערנו רשום בחשבונית קבלה שבמידה ומתבצע חיבור גז אין אפשרות להחזרה.
האם עדיין ישנה אפשרות לעשות משהו בנידון ? התנור עלה 3200 ש״ח
סכום גבוה בהרבה ממה שהיא רצתה לרכוש .. | |
|
|
|
| 18/5/2021 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 12:02:54 |
| שלום רב דניאל,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
במקרה המתואר, היות שהמוצר חובר לחשמל, לא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
לעניין טענתך לפיה:
"...הגיעה לחנות המוכר שרצה לעשות רווח על מוצר המכניס לו יותר כסף שיכנע אותה ש״סאוטר״ אינה חברה טובה ועדיף לה תנור של חברה לא מוכרת ..."האם יש לך הוכחה לטענתך זו?
יש לציין כי סעיף 3 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק בהפעלת השפעה בלתי הוגנת על הצרכן, כדלקמן:
"3. (א) לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת).
...
(2) מנע מצרכן את האפשרות להתייעץ לגבי התקשרות בעסקה או לגבי תנאיה;
...
(8) סיפק לצרכן נכס או שירות בתשלום, ללא בקשה מפורשת של הצרכן;
..."
לפיכך, היה ויש לכם ראיה לפיה העסקה בוצעה בניגוד לסעיף 3 בחוק הגנת הצרכן, באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקלו בבעיה הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/5/2021 11:47 |
אבף |
 | | מחבר: | אבף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2021 | | שעה: | 11:47:59 |
| פרטים כאן https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6216610365031286&id=100000471533382&sfnsn=mo
3 ביצים רקובות בשני קרטוני ביצים של תנובה. | |
|
|
|
| 14/5/2021 11:51 |
אסף |
 | |
|
| 18/5/2021 11:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 11:31:14 |
| שלום רב אסף,
באפשרותך לפנות אל הרגולטור- משרד הבריאות, על מנת שייתן את דעתו בעניין, להלן הקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 13/5/2021 18:32 |
עוז |
 | | מחבר: | עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 18:32:16 |
| שלום,
האם זה בסדר שחדר הכושר מחליט שהוא סוגר? מצד אחד, אף בעל חנות או מסעדה לא מחוייב לפתוח. מצד שני, בכך שחדר הכושר סוגר, הוא לא נותן שירות ששילמתי עליו.
סוגיה מורכבת, אני יודע, אבל רציתי לדעת מה אומר החוק. הדבר חשוב לי בעיקר מהבחינה שבבניין של חדר הכושר יש מקלט, וכעת אני מחוייב לעשות ספורט בחוץ, ואני חשוף.
תודה. | |
|
|
|
| 18/5/2021 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 10:35:06 |
| שלום רב עוז,
יש לפנות אל בית העסק בכתב, לבירור העניין, היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
בנוסף, תנסה לברר מול פיקוד העורף אם ישנה הנחיה. | |
|
|
|
| 13/5/2021 15:45 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 15:45:18 |
| רכשתי בשנה שעברה דרך וואלה טורס כ5 כרטיסי טיסה למוסקבה לחודש יולי 2020, בעקבות הקורונה , הטיסות בוטלו, יצרתי קשר עם וואלה טורס אחרי דין ודברים (ואחרי בירור עצמי הבנתי כי חברת אורל איירליינס אינה מפעילה טיסות לישראל כיום), הם מסרבים להחזיר לי את כספי בטענה כי רק אחרי שיקבלו את הכסך מחברת אורל איירליינס יעבירו לי את הכסף. האם זה חוקי? באם חברת התעופה תסרב להחזיר, אנני זכאי להחזרת כספי?
| |
|
|
|
| 18/5/2021 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 09:48:37 |
| שלום רב גיא,
במידה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק תוך פירוט השתלשלות העניינים, אני, מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 11/5/2021 14:16 |
ימית |
 | | מחבר: | ימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 14:16:46 |
| 11/5/2021
למועצה הישראלית לצרכנות שלום רב
אשמח לעזרה שלכם
סגרנו מתחם צימר בצפון
מתחם שבו 5 יח צימרים ל 5 משפחות
שאנו מתוכננים להגיע אליו בעוד כ שלושה ימים
העניין הןא שבשל המצב הבטחוני
אנו חוששים להגיע לצימר ולשהות בצפון ולטייל בבטחה
אנו מגיעים מהדרום ויש לנו נסיעה ארוכה דרך כביש 6
אנו לא בטוחים ולא מרגישים מוגנים מהנסיעה עצמה
ומהשהות בצימר ופוחדים לקחת סיכון
לפי דבריי בעלת הצימר
שוחחנו איתה בקשנו לבטל או לסרוגין לדחות את ההגעה לצימר למועד חלופי אחר
לפי דבריה לא ניתן ולא מגיע לנו כלום לא דחיה ולא כלום
ואם נבחר שלא לבוא
היא תחייב אותו מלא הסכום
כלומר החיוב הוא 100%
האם נכון הדבר? מה ניתן לעשות?
נשמח למענה מיכם
לדעת מה אנחנו עושים
יש התחממות בכל הארץ כרגע זה דרום עד אשדוד
וגם הדרך לא בטוחה עבורנו
ואם המצב יחריף עד צפונה
אין לדעת
מה עושים ?
אשמח למענה מצידכם
איזה זכויות עומדים לרשותנו
והאם בעלת הצימר צודקת בדבריה
תודה מראש, מימון ימית
| |
|
|
|
| 12/5/2021 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 11:08:15 |
| שלום רב ימית,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון), קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס), ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מתיאור בפנייתך על פניו הודעת הביטול אינה עולה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות ולכן לא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה ויש לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
יחד עם זאת, באפשרותך לברר אם ישנה הנחיה של פיקוד העורף המגבילה את יציאתכם? | |
|
|
|
| 14/5/2021 11:19 |
ימית |
 | | מחבר: | ימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2021 | | שעה: | 11:19:06 |
| תודה על תגובתכם
כמו שכבר ציינתי
אני מודעת שיש להודיע על ביטול 14 יום לפניי
זה לא העניין
העניין הוא המצב הבטחוני בארץ יידוי אבנים, לנץ" בטבריה, טילים....
אני מגיעה מבאר שבע לצימר בצפון
דרך כביש 6
עם משפחתי
בשל המצב הבטחוני והפחד מכביש 6 הנסיעה בדרך כשלעצמה לא בטוחה
הסברתי לבעלת הצימר שאני חוששת ומבקשת לדחות את המועד או לסרוגין לבטל
היא לא מעוניינת לשמוע וחייבה 100%
זו ממש ממש חוצפה
הפרט שבכל הארץ יש לינץ פורעי חוק ומשליכי אבנים
זה לא ביטול רגיל
זה ביטול בשל מצב בטחוני !!!
ועכשיו אני אשאל מה עושים והאם יש לי את הזכות לדרוש ממנה ביטול עבור החיוב
היא חייבה עבור כל העסקה 100% חיוב
איפה הרגישות שלה לאור המצב הרעוע במדינה
מה נסגר
אשמח לתגובה מיכם
אני לא מתכוונת לוותר
זה לא הוגן כלל וממש חוצפה מצידה לנהוג באופן הזה
זה לא מצב רגיל !!
זה מצב חירום במדינה
ולכן מצפה לתגובה תואמת מצידכם בהתאם למצב
תודה על התיחסותכם, ימית.
באפריל סגרנו את העיסקה ולפניי כשבוע החל כל הבלאגן בארץ והיינו איתה לכל אורך הדרך ושתפנו אותה בחשש שלנו ובבקשה לבטל עיסקה
אין עם מי לדבר. | |
|
|
|
| 14/5/2021 11:19 |
ימית |
 | | מחבר: | ימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2021 | | שעה: | 11:19:14 |
| תודה על תגובתכם
כמו שכבר ציינתי
אני מודעת שיש להודיע על ביטול 14 יום לפניי
זה לא העניין
העניין הוא המצב הבטחוני בארץ יידוי אבנים, לנץ" בטבריה, טילים....
אני מגיעה מבאר שבע לצימר בצפון
דרך כביש 6
עם משפחתי
בשל המצב הבטחוני והפחד מכביש 6 הנסיעה בדרך כשלעצמה לא בטוחה
הסברתי לבעלת הצימר שאני חוששת ומבקשת לדחות את המועד או לסרוגין לבטל
היא לא מעוניינת לשמוע וחייבה 100%
זו ממש ממש חוצפה
הפרט שבכל הארץ יש לינץ פורעי חוק ומשליכי אבנים
זה לא ביטול רגיל
זה ביטול בשל מצב בטחוני !!!
ועכשיו אני אשאל מה עושים והאם יש לי את הזכות לדרוש ממנה ביטול עבור החיוב
היא חייבה עבור כל העסקה 100% חיוב
איפה הרגישות שלה לאור המצב הרעוע במדינה
מה נסגר
אשמח לתגובה מיכם
אני לא מתכוונת לוותר
זה לא הוגן כלל וממש חוצפה מצידה לנהוג באופן הזה
זה לא מצב רגיל !!
זה מצב חירום במדינה
ולכן מצפה לתגובה תואמת מצידכם בהתאם למצב
תודה על התיחסותכם, ימית.
באפריל סגרנו את העיסקה ולפניי כשבוע החל כל הבלאגן בארץ והיינו איתה לכל אורך הדרך ושתפנו אותה בחשש שלנו ובבקשה לבטל עיסקה
אין עם מי לדבר. | |
|
|
|
| 18/5/2021 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 09:05:07 |
| שלום רב ימית,
כפי שציינתי לעיל, באפשרותך לברר את הנחיות פיקוד העורף בעניין.
| |
|
|
|
| 6/5/2021 23:20 |
נינופרה |
 | | מחבר: | נינופרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2021 | | שעה: | 23:20:59 |
| | קניתי מדיח כלים אינטגרל מלא. סופק מכשיר אחר שלא מתאים למטבח שלי, בחברה שבה קניתי הודו בטעות ומשכו אותי שבוע עד ההחלפה. ההיתי צריך לחכות בבית 4 פעמים שבהם היה צריך להגיע המוצר והטכנאי שהיה צריך להרכיב. האם מגיע פיצוי? ברצוני לציין שהמוכר התנער מאחריות ואמר שכל באשמת הספק אף על פי שלא הכרתי את הספק. על החשבונית מופיע רק שם המוכר. | |
|
|
|
| 9/5/2021 18:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2021 | | שעה: | 18:23:58 |
| שלום רב אדון,
האם נקבע לך זמן המתנה להגעת הטכנאי ולביצוע הרכבתו? אם כן, האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
אם לאו, האם נגרם לך נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה)?
| |
|
|
|
| 15/5/2021 11:25 |
נינופרה |
 | | מחבר: | נינופרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 11:25:32 |
| שלום.
כמו שכתבתי ביגלל טעות של החנות/ הספק נאלצתי לחכות שוב למוביל ולטכנאי שלא מגיעים באותו יום יחד.וכל אי הנעימות והסחבת היום מחר עד להחלפת המוצר. | |
|
|
|
| 18/5/2021 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 08:47:28 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
" (ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
...
(ה) לשם הובלה של טובין שהעוסק מכר;
(ו) בהתאם לחוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום;"
בנוסף, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה,...".
סעיף 18א(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
למידע רחב בעניין ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לפיכך, במידה שנקבע מועד ותואמה שעה להגעת מוביל/נציג מטעם החברה והוא לא הגיע כלל, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם "לחוק הטכנאים" כמפורט לעיל.
היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 9/5/2021 17:04 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2021 | | שעה: | 17:04:01 |
| | נכנסתי לאתר אינטרנט ורציתי לקנות שמלה. המחיר שהופיע היה 278 שקלים אך כשהגעתי לקופה היה כתוב 278 יורו. כשפניתי לחברה הם אמרו שאין שום דבר שניתן לעשות והמחיר הוא המחיר שהופיע בקופה. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 11/5/2021 08:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 08:23:17 |
| שלום רב שחר,
בפנייתך את מציינת כי:
"...המחיר שהופיע היה 278 שקלים ..."- האם יש לך צילום מסך?
האם בוצעה רכישה?
האם מדובר בחברה ישראלית או חברה זרה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל?
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל ובמטבע ישראלי .
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיה המעידה על הצגת מחיר במטבע ישראלי, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 15/5/2021 11:37 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 11:37:35 |
| היי, יש לי צילום מסך של המחיר וגם יש לי צילום מסך של ההודעה שהופיעה בכניסה לאתר בה כתוב כי המחירים מוצגים בשקלים... כאשר ראיתי את המחיר בקופה לא ביצעתי את הרכישה מכיוון שהמחיר היה גבוה ולא מוצדק, ופניתי אל בית העסק אך הם לא קיבלו את התלונה שלי...
החברה היא nordstorm... אני לא חושבת שיש להם נציגות ישראלית אך יש להם מוקד פניות בינלאומי איתו תקשרתי | |
|
|
|
| 15/5/2021 11:38 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 11:38:22 |
| היי, יש לי צילום מסך של המחיר וגם יש לי צילום מסך של ההודעה שהופיעה בכניסה לאתר בה כתוב כי המחירים מוצגים בשקלים... כאשר ראיתי את המחיר בקופה לא ביצעתי את הרכישה מכיוון שהמחיר היה גבוה ולא מוצדק, ופניתי אל בית העסק אך הם לא קיבלו את התלונה שלי...
החברה היא nordstorm... אני לא חושבת שיש להם נציגות ישראלית אך יש להם מוקד פניות בינלאומי איתו תקשרתי | |
|
|
|
| 15/5/2021 11:38 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2021 | | שעה: | 11:38:46 |
|
|
|
| 18/5/2021 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2021 | | שעה: | 08:31:31 |
| שלום רב שחר,
עליך לברר אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל, במידה שאין לחברה נציגות מוסמכת בישראל, יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל.
| |
|
|
|
| 12/5/2021 17:10 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 17:10:17 |
| אני חבר מועדון ברשת מלונות ידועה
הרשת מתחייבת לחברי המועדון שיקבלו מתנה אם יתאחסנו במלון בחודש בו חל יום ההולדת.
עשיתי הזמנה ליום אחד במלון וקיבלתי את המתנה.
למחרת עשיתי הזמנה ללילה נוסף במלון ולא הסכימו להביא לי מתנה נוספת למרות שזו הזמנה חדשה ולא הזמנת המשך של יום קודם.
אני רוצה לציין שאם הייתי הולך למלון אחר ברשת ללילה נוסף ברור שהייתי מקבל את המתנה.
אז למה לא מגיע לי אם עשיתי הזמנה חדשה ללילה נוסף?????
| |
|
|
|
| 13/5/2021 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 15:29:11 |
| שלום רב שלמה,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הרשת מתחייבת לחברי המועדון שיקבלו מתנה אם יתאחסנו במלון בחודש בו חל יום ההולדת..."- האם עיינת בתקנון החברה? אם כן, מה מופיע בתקנון?
במידה שבתקנון אין החרגה כזו, האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? | |
|
|
|
| 12/5/2021 13:32 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 13:32:00 |
| שלום
הזמנו ב 7.3.21 דרך קשרי תעופה נופש באילת.
יומיים אחכ התקשרתי לבטל ונאמר לי שכבר חויבתי והחזר תוך מקסימום 30 ימים.
בינתיים עבו יותר מ 60 ימים והחזר טרם ראיתי. בשיחה עם שירות הלקוחות, יש תשובה קבועה שהנושא עבר שוב לזירוז הנהלת חשבונות.
האם עסק מחויב לזמן ההחזר?
מה אני יכולה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 13/5/2021 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 14:26:27 |
| שלום רב אורית,
על מנת לברר את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לדעת כיצד בוצעה העסקה(טלפון/אינטרנט)?
מתי נקבע מועד קבלת השירות(תאריך)?
האם הודעת הביטול נעשתה בכתב?
האם תגובת החברה לפיה: "...והחזר תוך מקסימום 30 ימים..." נעשתה בכתב?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)שבוצעה ללא נוכחות משותפת של הצדדים קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 13/5/2021 14:51 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 14:51:58 |
| תודה על המענה. העסקה התבצעה בטלפון ב 7.3 לחופשה כעבור חודש ב 7.4.
ב 9.3 כעבור יומיים התקשרתי לטלפון לבטל ונאמר לי תוך 30 יום החזר.
ב 30.3 פניתי בכתב שוב לבדוק מה קורה ולא קיבלתי תשובה קונקרטית חוץ מכך שעבר להנהלת חשבונות... מאז היו כמה פניות דומות.
בתחילת מאי שראיתי שאין תשובה ואין החזר התקשרתי למוקד וענו לי שזה אמור לקחת 30 ימים ושהעבירו שוב פניה להנהלת חשבונות.
יוצא שאת נושא ה 30 יום נאמר פעמיים בעל פה אך לא בכתב.
הם לא אומרים שלא יחזירו כסף שהרי הביטול נעשה לפי חוק,
השאלה היא האם עסק מחוייב לזמן החזר מסויים? אין שום מגבלה למתי עליו להחזיר כסף?
תודה
| |
|
|
|
| 13/5/2021 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 15:09:51 |
| שלום רב אורית,
אם כך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים (כדי שיהיה לך תיעוד) לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/5/2021 17:02 |
צביה |
 | | מחבר: | צביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 17:02:28 |
| החנות לא מסכימה לקבל את זה
כי אומרת שהבעלות הוחלפה
לא היה פרסום על העברת בעלות
מי חייב לי?
הבעלים הקודם? או החנות הזו? | |
|
|
|
| 13/5/2021 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 15:00:14 |
| שלום רב צביה,
באפשרותך לברר אם פרטים של בית העסק המופיע בשובר הזיכוי(ע.מ או ח.פ.) תואם לפרטי החברה העכשווית וכך תוכלי לדעת אם מדובר בחברה אחרת.
במידה שמדובר בחברה אחרת, הרי שמדובר באישיות משפטית אחרת ולכן אין בניכם יריבות.
| |
|
|
|
| 12/5/2021 14:30 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 14:30:59 |
| שלום רב,
רכשתי בביתילי שולחן אוכל כשתאריך אספקה הינו 13.5 (45 יום משוער מיום הקניה שהיה 29.3). כעת מודיעים לי שיגיע רק חודשיים וחצי אחרי ב 30.7. מה הפיצוי שראוי להינתן לי במצב כזה? (אין לי שולחן על מה לאכול כבר כחודש וכעת עליי להמתין תקופה ארוכה מהצפוי)
תודה
סיון | |
|
|
|
| 12/5/2021 14:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 14:48:39 |
| | לתת להם את הכסף שלך, זה לתת להם לזלזל בך ובלקוחות אחרים. הייתי מבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 13/5/2021 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 14:49:10 |
| שלום רב סיון,
באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק אם ישנו סעיף פיצויים מוסכמים במקרה בו אחד מהצדדים מפרים את החוזה.
במידה שאין סעיף המקנה פיצויים מוסכמים יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים והנזק שנגרם לך בעקבות איחור באספקת המוצר כפי שאת מציינת: "...(אין לי שולחן על מה לאכול כבר כחודש וכעת עליי להמתין תקופה ארוכה מהצפוי)...", לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 12/5/2021 10:14 |
קרין |
 | | מחבר: | קרין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 10:14:20 |
| | הזמנו 4 חדרים במלון עכו, בעקבות שריפת בית מלון אחר ובית כנסת מעוניינים לבטל, האם נצטרך לשלם דמי ביטול? | |
|
|
|
| 13/5/2021 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 13:18:26 |
| שלום רב קרין,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- בטלפון/אינטרנט?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
האם בדקת מהם הנחיות פיקוד העורף?
| |
|
|
|
| 11/5/2021 23:35 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 23:35:04 |
| שלום
רכשתי זוג כיסאות לפינת אוכל באתר אינטרנט הם הגיעו עם שריטות כתוצאה מהברזלים שהיו בקרטון שלא נסגרו בנפרד.
שלחתי לבית העסק באותו היום תיעוד ואמרו שישלחו עד 4 ימי עסקים. עבר חודש והם לא שלחו למרות שפניתי מספר פעמים.
האם אני זכאי להחזר כספי מלא על העסקה או שאני חייב לשלוח את המוצר על חשבוני? | |
|
|
|
| 13/5/2021 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 13:14:18 |
| שלום רב אבי,
האם התשלום לחברה כלל גם שירות הובלה?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...שלחתי לבית העסק באותו היום תיעוד ואמרו שישלחו עד 4 ימי עסקים..."-מה ביקשת מבית העסק? ומה בית העסק הציע?
מהי דרישתך מבית העסק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
ככל שבוצעה פניה אל בית העסק, בכתב בצירוף ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים וזאת בכדי לברר מול בית העסק.
| |
|
|
|
| 11/5/2021 10:46 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 10:46:19 |
| היי, רכשתי נעל מאתר אינטרנט בארץ, נסמר לי שהנעל תגיע תוך 12-14 ימי עסקים. לאחר שעבר הזמן הזה, פניתי לבית העסק ונמסר לי שאצטרך לחכות עוד, בקיצור אני מחכה כבר חודשיים לנעל כי כל פעם שאני פונה יש להם תירוצים אחרים. כבר אין לי צורך לקבל את הנעל ולכן ביקשתי בכתב (הודעה בווצאפ לשירות הלקוחות) החזר כספי מלא, רשמי לי שתוך 48 שעות אקבל חשבונית ביטול למייל
עברו 48 שעות אין לי חשבונית ביטול אין לי כסף וגם אין לי מענה מהם
שילמתי 685 שח לנעל , זה סכום לא מבוטל ואני רוצה שתעזרו לי בבקשה להחזיר את הכסף שלי
הגשתי תלונה באתר אשמח אם תקדמו את העניין הזה כמה שיותר מהר | |
|
|
|
| 11/5/2021 21:09 |
מתעניין |
 | |
|
| 13/5/2021 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 13:03:28 |
| שלום רב ליאור,
האם יש לך ראיה כי בהסכם ההתקשרות בניכם נקבע מועד אספקת המוצר?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהודעת הביטול נעשית עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 31(א)(א)(4) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור;"
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה המעידה על היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין ובצירוף מסמכים התומכים בטענתך.
היה והוגשה תלונה באתרנו בצירוף כל המסמכים הקשורים בעסקה המדוברת אני מציעה כי תמתין עד לבירור בפנייתך מול בית העסק. | |
|
|
|
| 11/5/2021 15:56 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 15:56:12 |
| שלום,
האם חוק הטכנאים חל על ביקור של טכנאי חברת דלתות במסגרת שנת בדק של דירה חדשה מקבלן? | |
|
|
|
| 12/5/2021 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 11:16:04 |
| שלום רב אדון,
האם יש הסכם בניכם למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות המוצר הנמצא ברשותך?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם נקבע ביקור טכנאי? אם כן, באיזה תאריך ושעה? | |
|
|
|
| 12/5/2021 11:49 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 11:49:39 |
| שלום,
מדובר באחריות על דלת כניסה שנמסרה בדירה חדשה מקבלן.
אין הסכם ישיר ביני לבין החברה, אלא אחריות למשך שנה מרגע הכניסה לדירה, להלן שנת בדק, במסגרת תקופה זו תקלות מכוסות ע"י החברה או הקבלן.
נקבע ביקור של נציג החברה ביחד עם נציג הקבלן על מנת לטפל בבעיה בדלת.
הביקור נקבע לשעות 12:00 - 14:00, לאחר שלא הגיע נציג פניתי לחברה, הם חזרו אלי בשעה 14:40 עם הבטחה שנציג יגיע בחצי שעה/ ארבעים דק'.
בשעה 17:35 התקשר נציג החברה אבל לא הגיע בסוף בגלל שלא יכל לתאם עם הקבלן. ( כלומר איחור מעל 3 שעות ואי הגעה )
האם המקרה הנ"ל נכנס תחת ההגדרה של חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 12/5/2021 11:49 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 11:49:43 |
| שלום,
מדובר באחריות על דלת כניסה שנמסרה בדירה חדשה מקבלן.
אין הסכם ישיר ביני לבין החברה, אלא אחריות למשך שנה מרגע הכניסה לדירה, להלן שנת בדק, במסגרת תקופה זו תקלות מכוסות ע"י החברה או הקבלן.
נקבע ביקור של נציג החברה ביחד עם נציג הקבלן על מנת לטפל בבעיה בדלת.
הביקור נקבע לשעות 12:00 - 14:00, לאחר שלא הגיע נציג פניתי לחברה, הם חזרו אלי בשעה 14:40 עם הבטחה שנציג יגיע בחצי שעה/ ארבעים דק'.
בשעה 17:35 התקשר נציג החברה אבל לא הגיע בסוף בגלל שלא יכל לתאם עם הקבלן. ( כלומר איחור מעל 3 שעות ואי הגעה )
האם המקרה הנ"ל נכנס תחת ההגדרה של חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 12/5/2021 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 12:19:02 |
| שלום רב אדון,
בעניין טענתך לפיה:
"...נקבע ביקור של נציג החברה ביחד עם נציג הקבלן על מנת לטפל בבעיה בדלת..."- בעקבות אי הגעתו של נציג החברה בהתאם למוסכם בניכם, אני, מציעה כי תפנה אל הגורמים אשר קבעו עמך בהתאם לקבוע ב"חוק הטכנאים"(ראה את המידע המצורף בקישור שלעיל ).
במידה שתתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 12/5/2021 12:25 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 12:25:11 |
| תודה.
מה הכוונה בלפנות לחברה?
האם הכוונה לשליחת המכתב אשר מופיע באתר תחת חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 13/5/2021 12:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 12:32:39 |
| שלום רב אדון,
באתרנו ישנו תבנית מכתבים תחת הכותרת "חוק הטכנאים" לכן באפשרותך לשקול להסתייע בו, ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 13/5/2021 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 12:48:41 |
| לנוחיותך להלן הקישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכל לקרוא על "חוק הטכנאים" וכן מצ"ב תבנית מכתבים:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 11/5/2021 09:28 |
אילה |
 | | מחבר: | אילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 09:28:59 |
| שלום רב,
ברצוני לדעת לגבי החזרת בגד וקבלת החזר כספי.
האם זכותי להחזיר בגד שנרכש 48 שעות מקבלתו או מרכישתו.
במקרה שלי רכשתי את הבגד והוא נשאר בחנות מאחר וחלק מהכפתורים היו תלושים (לטענת המוכרת הם נתלשו בשעה שמישהי אחרת מדדה אותם), לכן היה עליה לתקן את הכפתורים ולפיכך, הבגד נלקח לאחר שבוע ימים.
בניסבות מיוחדות אלו, האם אני מחשבת את 48 השעות מיום קבלת הבגד?
תודה רבה | |
|
|
|
| 11/5/2021 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2021 | | שעה: | 14:49:05 |
| שלום רב אילה,
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד ש:
1. עלות המוצר לא עולה על 50 ש"ח
2. שתווית המחיר אם ישנו לא הוסרה
3. שלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן
היות שמתיאור בפנייתך המועד לביטול העסקה חלף(מיום הרכישה ועד תום שני ימים), לפיכך, באפשרותך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 12/5/2021 17:12 |
אילה |
 | | מחבר: | אילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2021 | | שעה: | 17:12:06 |
| | תודה על התשובה המפורטת. המקרה שלי שונה ולא לקחתי את המוצר לאחר הרכישה כי הוא דרש תיקון שלא קשור אלי. נאלצתי לקחת רק מס' ימים לאחר מכן | |
|
|
|
| 13/5/2021 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2021 | | שעה: | 12:24:41 |
| שלום רב אילה,
במקרה המתואר, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
|