| 5/7/2023 13:46 | 
ניסים | 
  |  | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 05/07/2023  |  | שעה: | 13:46:58 |  
  |  
 לעבודה קלה מהבית דרושים עובדים במשרה חלקית/מלאה בכתיבה במחשב קלדנות, מילוי סקרים והזנת תוכן, לפרטים שלחו קורות חיים לווטסאפ הבא.
 0502332971 |  |
  |  
  |  

| 
| 27/6/2023 11:36 | 
וידה | 
  |  | מחבר: | וידה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 27/06/2023  |  | שעה: | 11:36:48 |  
  |  בבעלותנו יחידת נופש בקלאב הוטל טבריה בשבוע ה-35. הזכות שלנו לצאת השנה לחופשה היא מיום א' 27.8.23 עד 3.9.23. את דמי ההחזקה שילמנו בחודש יוני 23. המלון טוען שמאחר ושילמנו את דמי ההחזקה באיחור (יש עוד חודשיים וחצי עד ליציאה לחופשה), עלינו לשלם בנוסף לדמי ההחזקה ששילמנו תוספת ריבית(אין לנו בעיה עם זה) אך הם שוללים מאיתנו את הזכות לצאת השנה לחופשה. 
 יוצא מכך שהמלון יצא נשכר פעמיים, הם ישכירו את היחידה לאדם אחר ויקבלו תמורה עבור השבוע שבבעלותנו, בו בזמן שדורשים מאיתנו לשלם את דמי ההחזקה בתוספת ריבית על הפיגור מבלי שנוכל לקבל שום תמורה. אבקש שתסייעו לנו בנדון.
  |  |
  |  
  |  

| 
| 27/6/2023 12:00 | 
משה | 
     |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 27/06/2023  |  | שעה: | 12:00:52 |  
  |  נשמע הזוי לשלול מכם זכות כזו בגלל חוב שכבר שולם ברובו. 
 א. ראו מה מופיע בהסכם בנושא, ודברו איתם שוב אם הנושא לא מופיע שם.
 ב. לסיוע המועצה את צריכה לפתוח תלונה מסודרת באתר בצירוף ההסכם ותשובתם בכתב אם קיימת כזו. הפניה כאן לא מספיקה. |  |
  |  
  |  

| 
| 27/6/2023 14:00 | 
וידה | 
        |  | מחבר: | וידה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 27/06/2023  |  | שעה: | 14:00:27 |  
  |  תודה על תשובתך המהירה,
 אני רוצה להוסיף ואבקש את התייחסותיך לכך:
 הסתכלתי בהסכם ואכן לא מצויין שלילת הזכות לצאת לנופש במידה ולא משלמים בזמן את דמי האחזקה, אלא נושא ריבית (וזה בסדר).
  אבל החברה הוסיפה במשך הזמן בשובר התשלום של דמי האחזקה את המשפט הבא: "תשלום שיבוצע לאחר התאריך האחרון לתשלום יהווה הפרה של הסכם זכות הנופש ויחוייב בנוסף בהפרשי הצמדה וריבית פיגורים. כמו כן תהיה החברה רשאית לשלול את זכות הנופש בשנה זו מבלי שיהיה בכך לפטור מחובת תשלום דמי אחזקה".
 האבסורד הוא בכך שלמרות שרכשתי בעלות על יחידת הנופש בשבוע 35, החברה בעצם נוטלת ממני באופן שרירותי וחד צדדי להחליט על היחידה ומונעת ממני להשתמש בה בו בזמן שהיא משכירה אותה לאדם אחר ומקבלת תמורה עבור זה. עלי לציין שעם המוקדנית דיברתי בתחילת יוני ועד לצאתי לחופשה היו עוד 3 חודשים. בנוסף מדובר על דמי אחזקה מאד גבוהים.
 וידה   

|  |
  |  
  |  

| 
| 27/6/2023 14:41 | 
משה | 
           |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 27/06/2023  |  | שעה: | 14:41:30 |  
  |  | המשפט לא נראה רציני, כי נראה שיש הסכם שאומר אחרת. לדעתי, הוא יכול לחול רק על לקוחות חדשים. נראה שלפי ההסכם אתם זכאים תמיד לחדר, ואם ישנם חובות על אחזקה ונזקים למלון, הם תמיד יכולים לדרוש/לתבוע. לשלול היום חדר מרוכש כמוכם זה חתיכת אירוע. דברו איתם שוב שיש הסכם שאומר אחרת (החדר תמיד שלכם בתאריכים), ושלא ניתן לשנות אותו לאחר החתימה. זאת כדי לנסות לחסוך עבודה למועצה. במקביל פתחו תלונה עם הפרטים המלאים. |  |
  |  
  |  

| 
| 27/6/2023 14:50 | 
וידה | 
              |  | מחבר: | וידה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 27/06/2023  |  | שעה: | 14:50:51 |  
  |  תודה על תשובתך המהירה.

הבעיה שאין עם מי לדבר. הם פשוט לא עונים לנו באיימיל ולא בע"פ.
 בכל מקרה אני אגיש תלונה מסודרת למועצה הישראלית לצרכנות.
 וידה
  |  |
  |  
  |  

| 
| 29/6/2023 08:47 | 
המועצה לצרכנות | 
                 |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 29/06/2023  |  | שעה: | 08:47:46 |  
  |  וידה שלום,
 שוחחת עמנו טלפונית. אנא הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 10:30 | 
אורי | 
     |  | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 10:30:51 |  
  |  וידה שלום,
 חושב שיכול לעזור לך.
 צרי קשר: ora03@walla.co.il |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 12:02 | 
וידה | 
        |  | מחבר: | וידה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 12:02:38 |  
  |  המועצה הישראלית לצרכנות השיבה לי שסיכויי טענתי נמוכים וסיכויי צליחת הליך משפטי במצב זה אף היא הינה נמוכה מאד וזאת לאור תשובתכם של המח' המשפטית של קלאב הוטל לפיו הם מסתמכים על הסכם החוזית הקיימת בינינו לבין העסק. אך בהסכם החוזי שנחתם ביננו בשנת 1991 (שלחתי להם את ההסכם), אין זכר לכך שאם מאחרים בתשלום אזי שוללים את הזכות לנפוש במלון אלא רק משלמים ריבית פיגורים. ההערה של הזכות לשלילה מופיעה רק על שובר תשלום דמי ההחזקה השנתיים, ולכן תמוהה בעיני תשובת המועצה. מה גם שהאבסורד הוא שההמלון ישכיר את הנופש לאנשים אחרים באותו שבוע ויקבל על כך תמורה (בו בזמן שאנו הבעלים החוקיים), לא נוכל לקבל מאומה וידרשו מאיתנו לשלם את דמי ההחזקה בצרוף ריבית. 
 וידה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:08 | 
משה | 
           |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:08:04 |  
  |  א. יפה שקיבלת תשובה מקצועית מהמועצה כל כך מהר.
 ב. יכול להיות שיש סעיף כללי, למשל, נוסף, שאומר משהו כמו "החברה רשאית לעשות כך וכך אם הרוכש לא יעשה כך וכך". לא סעיף ספציפי כמו שאת מצפה. אם אפשרי, תחזרי אולי במייל למועצה, ותבקשי את הסעיף הספציפי, או שתנסי למצוא איזה סעיף עלול לשלול מכם את הזכות. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:11 | 
משה | 
           |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:11:50 |  
  |  "וזאת לאור תשובתכם של המח' המשפטית של קלאב הוטל לפיו הם מסתמכים על הסכם החוזית הקיימת בינינו לבין העסק".

מה התשובה המדויקת של המחלקה המשפטית של המלון? |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 15:28 | 
וידה | 
              |  | מחבר: | וידה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 15:28:57 |  
  |  בסעיף 5 של המלון נאמר "נציין כי מלבד ההסכם שקובע שזכותה של החברה לשלול את זכות הנופש, באותה שנה, במקרה של איחור בתשלום, הרי שהדבר מפורט היטב בראש השובר ולא משתמע בשתי פנים".

בהסכם שחתמתי עליו בשנת 1991 לא נאמר בשום מקום על שלילת זכות הנופש אלא על תשלום ריבית במקרה של פיגור. החברה מציינת את נושא השלילה רק בראש השובר. שם נאמר "החברה רשאית לשלול את זכות הנופש ביחידת הנופש למי ששילמו את דמי האחזקה לאחר התאריך האחרון לתשלום" - כלומר זה לא משהו החלטתי אלא נתון לשיקול דעת. מה גם שלא פניתי למלון ברגע האחרון אלא 3 חודשים לפני היציאה לנופש.

עו"ד שצלצל אלי מטעמכם (עו"ד שמטפל עם אזרחים ותיקים) אמר לי שמה שקובע זה ההסכם ולא השובר.
   |  |
  |  
  |  

| 
| 5/7/2023 10:11 | 
משה | 
                 |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 05/07/2023  |  | שעה: | 10:11:09 |  
  |  א. חבל שהמועצה בדקה רק את תגובת המלון ולא גם את ההסכם. אולי כדאי שתפני למועצה שוב.

ב. "ההסכם שקובע שזכותה של החברה לשלול את זכות הנופש, באותה שנה, במקרה של איחור בתשלום".

המחלקה המשפטית של המלון אומרת אחרת מכם. נסו למצוא שוב היכן זה יכול להופיע אפילו באופן כללי, ותיעזרו אולי גם בשי"ל. |  |
  |  
  |  

| 
| 5/7/2023 11:09 | 
משה | 
                 |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 05/07/2023  |  | שעה: | 11:09:15 |  
  |  | יכול להיות שיש טעות של המחלקה המשפטית של המלון, שלא שמו אולי לב שחתמתם על גרסה קודמת של ההסכם, שלא כוללת את ביטול החדר, וצריך להפנות את תשומת לבם. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 20:38 | 
אופק | 
  |  | מחבר: | אופק (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 20:38:29 |  
  |  שלום,
 בשבועיים האחרונים פורסמו מספר כתבות רשמיות על כך שייתכן מאוד וכבר משבוע הבא יופסקו הטיסות לשארם-א-שייח עקב אי הסכמות פוליטיות בין המדינות.
 על כן ישנו סיכוי גדול שחופשתי שתוכננה לסוף חודש יולי תבוטל מאחר ולא יהיו טיסות ליעד.
 אשמח לדעת מה הזכאות בסיטואציה הזו הן מבחינת פיצוי כספי עבור הטיסה והן מבחינת פיצוי כספי עבור המלון שעבורו כבר שילמתי ואיני זכאי לביטולו.

תודה מראש |  |
  |  
  |  

| 
| 5/7/2023 10:56 | 
משה | 
     |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 05/07/2023  |  | שעה: | 10:56:45 |  
  |  א. "יתכן" זה עדיין לא סופי.
 ב. הנושא לא בשליטת חברת התעופה, ולכן היא לא הכתובת להחזר. נראה שהדרך היחידה שלך להגיע למלון תהיה קרקעית.
 ג. אין לי קשר למועצה. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 15:40 | 
זוהר | 
  |  | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 15:40:33 |  
  |  מבלי לפגוע בזכויות
 שלום מכובדי
 תודה שאתם קיימים.מה היינו עושים בלעדיכם?

רוצה שתקנסו את הנ"ל ב22000 שח כקבוע בחוק.יש צילומי מסך בסימוכין.
 כמו כן רוצה לתבוע אותם בתביעות קטנות.מה הסכום שאוכל.לתבוע על 80 דקות המתנה בטלפון!!
 יש נוסח אחיד לתביעה שהמועצה לצרכנות ניסחה?

|  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 09:15 | 
יהונתן | 
     |  | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 09:15:05 |  
  |  1. מי הנ"ל ?
 2. *לרשות* להגנת הצרכן ולסחר הוגן הסמכות להטיל עיצומים תפנה אליהם.
 3. אין לי קשר למועצה  |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 10:06 | 
משה | 
     |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 10:06:36 |  
  |  א. הרשות להגנת הצרכן לא מפקחת עליהם, כמו גם המועצה.
 ב. זה נראה כמו עניין שירותי, כשהפתרון לו הוא עזיבת החברה.
 ג. אין לי קשר למועצה. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 14:00 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 14:00:45 |  
  |  זוהר שלום,
 בהמשך לדברי יהונתן ומשה, רק לרגולטור, הרשות להגנת הצרכן, יש את הסמכות לקנוס:
 https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getHtmlForm.aspx?formtype=Pniot@Cpfta.gov.il

כמו כן, אין נוסח אחיד בנושא. |  |
  |  
  |  

| 
| 5/7/2023 10:16 | 
משה | 
        |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 05/07/2023  |  | שעה: | 10:16:40 |  
  |  | זו חברה פיננסית. לא קשור לרשות להגנת הצרכן. |  |
  |  
  |  

| 
| 5/7/2023 08:19 | 
רבקה | 
  |  | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 05/07/2023  |  | שעה: | 08:19:55 |  
  |  למעוניינים  הקלדה , בק אופיס, ועוד !
  דרושים/ות! כהכנסה נוספת או כהכנסה עיקרית! עם אפשרות לשעות נוספות/עבודת סוף שבוע! 
 רווחים בין 3,500/11500 ₪ ניתן ליצור איתנו קשר בוואטספ: 050-2332971 אפרת |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 21:48 | 
ניסים | 
  |  | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 21:48:05 |  
  |  
 דרושים עובדים במשרה חלקית/מלאה לעבודה קלה מהבית במחשב לקלדנות, 
 מילוי סקרים והזנת תוכן, לפרטים שלחו קורות חיים לווטסאפ הבא: 0502332971 |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 18:48 | 
תהילה ילון | 
  |  | מחבר: | תהילה ילון (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 18:48:31 |  
  |  שלום רב,
 קניתי דירה מקבלן, ורכשתי ריצוף וארונות אמבטיה בחנות "עוז קרמיקה" (ספק של הקבלן).
 קיבלתי הצעת מחיר לריצוף כולל פנלים, ותמחור בנפרד לארונות אמבטיה, על סמך המחיר שקיבלתי סגרתי את העסקה ושילמתי.
 לאחר כמה חודשים רציתי לבטל את הארונות אמבטיה, (מכיוון שהדירה טרם נבנתה והאספקה עוד לא סופקה, מותר היה לי לבטל את העסקה עד חצי שנה). 
 החברה הסכימה לבטל את העסקה, וסכום ההחזר היה אמור להיות 7,507 ש"ח.
 להפתעתי, שקיבלתי את הזיכוי מהחברה הוא עמד על 5,154 ש"ח.
 2,353 ש"ח פחות מהסכום אותו הייתי אמורה לקבל!
 התקשרתי לחברה לברר את הפער, והם השיבו לי שלאחר שביקשתי את הזיכוי, הם שמו לב, שהסוכן שביצע את ההזמנה תימחר לא נכון את הפנלים, והסכום של הפנלים גבוה ב2,353 ש"ח.
 אשמח לברר עם עו"ד כאן האם החברה צודקת בטענתה?
 אני מרגישה שנעשה לי עוול, כייון שהיה לי תקציב מוגדר שרציתי לשים על ריצוף, אם החברה הייתה נותנת לי את המחיר המדויק לפני ששילמתי, לא הייתי סוגרת את העסקה.
 יש לציין שמאז המקרה שלחתי ארבע פעמיים מייל עם הטענות שלי למנהל החנות, והוא טרם טרח לענות.

אודה לתשובת עו"ד.
 האם אני צודקת?
 ומה ניתן לעשות עם החברה מתעלמת ממני?

|  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 15:31 | 
המועצה לצרכנות                                                                                                                                                                                                                                                  | 
  |   |  

| 
| 3/7/2023 20:12 | 
ירין | 
  |  | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 20:12:19 |  
  |  קניתי מכשיר סלולרי של יצרן מסויים לפני כ-20 חודשים, אציין תחילה שהמכשיר הנ"ל לא משווק באופן רשמי על ידי אותו היצרן בישראל. היצרן בעת רכישת מכשיר מהסוג הזה נותן 12 חודשי אחריות ובהתאם לכך גם החנות ממנה קניתי נתנה לי 12 חודשי אחריות על המכשיר, לאורך הזמן שחלף מאז התגלו בעיות עם המכשיר והיצרן החליט לפנים משורת הדין להאריך את האחריות שהוא (היצרן) נותן על המכשיר ב-12 חודשים נוספים.
 החנות לעומת זאת לא מוכנה לגלגל את 12 חודשי האחריות הנוספים הללו ללקוח למרות שבכתב האחריות שבעלון לצרכן של המכשיר כתוב שאם המכשיר נקנה דרך צד שלישי יש לפנות אליו כדי שהוא בתורו יגלגל את דרישת מימוש האחריות על היצרן.
 המכשיר נכון לעכשיו הפסיק לעבוד לאלתר ובנוסף לנזק הכספי שנגרם כתוצאה מכך, הנזק הרגשי שנגרם כתוצאה מאובדן החומרים שהיו מאוחסנים במכשיר גדול אף יותר.
 אני רוצה גם לציין שהבעיה היא בעיה מוכרת והיצרן לוקח אחריות עליה, אבל בגלל שקניתי את המוצר בישראל דרך יבואן שהוא לא משווק רשמי של היצרן נמנע ממני לקבל את האחריות שמגיעה לי.
 האם יש כאן עילה לגשת לתביעות קטנות מול החנות או מול היצרן ? תודה רבה. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:51 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:51:32 |  
  |  ירין שלום,
 אנא הבהר את דברייך. אם היצרן האריך את האחריות והמוצר שבק, מדוע לא מספקים לך אחד חדש כחלק מההארכה? |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 14:36 | 
ירין | 
        |  | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 14:36:53 |  
  |  תודה רבה על המענה המהיר.
 היצרן אכן האריך את תקופת האחריות על המכשיר הספציפי שקניתי בגלל שהוא מודע לכך שהמכשיר עשוי להתקלקל ככה פתאום ללא שום התראה מוקדמת, היבואן שממנו רכשתי את המכשיר פה בארץ נתן לי בעת רכישת המכשיר 12 חודשי אחריות כפי שהחוק מחייב אותו ובדומה למה שהיצרן עצמו נוהג לעשות במדינות בהן הוא משווק את המכשיר באופן רשמי. מכיוון שהיצרן לא משווק את המכשיר הנ"ל בארץ באופן רשמי ולא קיים בארץ יבואן בארץ מטעמו של היצרן שמייבא את המכשיר באופן רשמי אני לא יכול לממש את תוספת האחריות שהיצרן נתן מכיוון שהיבואן שממנו קניתי את המכשיר מתנער מהעניין וטוען שהוא לא מספק אחריות מעבר ל-12 חודשים שניתנו לי (גם הוא היבואן מודע לבעיה הקיימת עם המכשיר וטען בפניי שהוא הפסיק למכור אותו ברגע שנודע לו על כך שהמכשיר שובק חיים ככה פתאום ללא שום התראה מוקדמת).  |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 15:19 | 
המועצה לצרכנות | 
           |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 15:19:06 |  
  |  | אנא הגש תלונה ויבחנו את המקרה. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 14:16 | 
יאן | 
  |  | מחבר: | יאן (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 14:16:58 |  
  |  שלום רב, 
 לפני כחודש וחצי התקנו אמבטיון\מקלחון בדירה השכורה שלנו. האמבטיון נוזל בזמן מקלחת. 

פנינו כמה פעמים לחברה שהתקינה לנו אותו ובסוף (אחרי שירות מזעזע שכלל הברזות מצד הטכנאי שלהם) הגיע הטכנאי  לסדר את התקלה אבל לא טיפל בבעיה והנזילה ממשיכה. 

פניתי שוב לשירות לקוחות שמורחים אותי כל הזמן, מבטיחים שבודקים את זה ולא חוזרים אלי. 

המצב היום הוא שהבעלים של החברה שלח לי הודעות בהן הוא פונה אלי בצורה מזלזלת ואומר שהוא לא מוכן לטפל בבעיה ולא עונה לי יותר. טוען שכולם מרוצים מהמוצר שלו ואני הבעיה (כשאני סה"כ רוצה שהאמבטיון לא יאפשר נזילת מים בזמן מקלחת החוצה - זה מהות המוצר) 

כיוון שזה מוצר שמותקן בבית ואי אפשר להחזיר לחנות, מה האופציות שלי? 

תודה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 15:17 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 15:17:54 |  
  |  יאן שלום,
 מהמתואר על ידך עולה חשש להטעיה על טיב המוצר, כמו גם על טיב ומהות השירות.
 גם אם אין אחריות על המוצר, הרי שאתה טוען לפגם מובנה, ויהיה עליך להוכיח זאת (למשל באמצעות חוות דעת חיצונית).
 מוטב כי תגיש תלונה באתר וננסה לעזור. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 11:08 | 
דני | 
  |  | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 11:08:51 |  
  |  שלום,

האם חוק הטכנאים חל במקרה של איחור של משלוח משופרסל?

תודה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 14:02 | 
המועצה לצרכנות | 
     |   |  

| 
| 3/7/2023 21:52 | 
יפעת | 
  |  | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 21:52:26 |  
  |  שלום, רציתי להתייעץ, לקחנו חברת ניקיון לנקות אצלנו בבית. זה אדם פרטי בעל חברת ניקיון- יש ח.פ. שלח מסמך חוזה לדוגמה ואמר שנחתום כשיגיע אלינו.
 שילמנו לו כסף מראש, הבטיח שיביא קבלה כשמגיע לנקות. הגיע לנקות בפעם ראשונה, ביקש את יתרת התשלום. אמר ששכח להביא קבלה והתחייב לשלוח לנו אותה כשיגיע הביתה.אמר גם שלא הביא את החוזה לחתום וישלח לנו כשיגיע לביתו. מאז לא שלח קבלות על התשלום, קבענו איתו 3 פעמים והבריז כל פעם, ביקשנו לקבל הכסף חזרה, הוא רק מתחמק, ביקשנו קבלות של התשלום והוא לא שולח. אמר שיחזיר את הכסף ולא מחזיר.
 אשמח לייעוץ מה ניתן לעשות מולו. אנחנו מעוניינים בכסף שלנו בחזרה. כל התקשורת היא בהודעות ווטסאפ, התשלום הראשון נעשה בביט והשני במזומן.  מסרב לתת קבלות על מה ששילמנו. האם ניתן לעשות משהו? תודה וערב טוב. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 08:58 | 
יהונתן | 
     |  | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 08:58:05 |  
  |  אתם עסק?
 לפי מה שאתם אומרים אתם כנראה עסק כי אתם כנראה רוצים להזכות על המע"מ.

המועצה לא מסייעת לעסקים, אלא אם כן אתם אנשים פרטיים.

אתם מן הסתם לא תשכרו את שירותיו יותר.
 אז אין לכם בעייה "לשרוף" את הקשר.
 לדעתי שלחו לו מכתב / הודעה שאתם דורשים קבלות ולא, תדווחו עליו למס הכנסה.
 להוסיף "לתשומת ליבך - העלמת מס מהווה לעבירה פלילית."
 ( אגב יש אתר אינטרנט שדרכו ניתן להלשין למס הכנסה הוא נקרא 'קו הצדק')

בהצלחה,אין לי קשר למועצה.

|  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 11:01 | 
יפעת | 
        |  | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 11:01:49 |  
  |  תודה, אנחנו לא עסק. בית פרטי, חיפשנו מנקה למשק בית דרך חברה שמעסיקה מנקים ודואגת להם לכל התשלומים של ביטוח לאומי והפרשות, כדי שאנחנו לא נצטרך להתעסק עם זה.
 החוזה איתו היה תשלום מראש עבור מספר מסויים של שעות ניקיון לבית.
 ביקשנו כמה פעמים קבלות על הכסף ששילמנו לו, שילמנו ב2 פעמים, הוא טוען שיש לו אבל לא מספק לנו אותן.
 אמרנו לו שזאת עבירה פלילית וכו'.. הוא מתעלם מההודעות שלנו ברוב המקרים ולא עונה לשיחות טלפון.
 חשבנו לתבוע אותו אבל אפילו קבלות ששילמתי הוא לא נותן, אז אין לי אסמכתא ששילמתי |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 11:07 | 
יהונתן | 
           |  | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 11:07:32 |  
  |  עצם ההעברה בביט היא סוג של אסמכתא

תאיימו עליו שתדווחו עליו והוא יתקפל.

אם לא תלשינו לקו הצדק. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 14:02 | 
המועצה לצרכנות | 
              |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 14:02:05 |  
  |  יפעת שלום,
 בהמשך לדברי יהונתן, אנא דווחי על כך ברשות המיסים.
 בנוסף, באשר לאי השבת כספכם, הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 12:18 | 
יהודה | 
  |  | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 12:18:41 |  
  |  היי, הזמנתי רמקולים למחשב דגם Z120 וכנראה התבלבלו במחסן ושלחו לי דגם S120.
 הבעיה שמאז אני מנסה שוב ושוב כבר מעל חודש וחצי לבקש מהעסק להחליף את המוצר ללא הצלחה. 

מה הזכויות שלי, ומה אני יכול לעשות בנידון?
 רוצה לדעת מה אני יכול לדרוש לפני שאני מגיש תלונה.  |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 13:21 | 
משה | 
     |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 13:21:18 |  
  |  | אתה יכול לשלוח להם הודעה בכתב במייל, למשל, שבה אתה מודיע להם שאתה מבטל את העסקה בגלל שלא קיבלת את המוצר שהזמנת. אין דמי ביטול, ואיסוף מביתך על חשבונם. אין לי קשר למועצה. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 09:08 | 
יהונתן | 
     |  | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 09:08:31 |  
  |  אוסיף על דבריו של חברי משה.

ציין במכתב

"היא לכך אני דורש את ביטול העסקה. ולא, אפנה למועצה הישראלית לצרכנות ובמידת הצורך גם לבית המשפט לתביעות קטנות היסייעו לי במימוש זכויותיי כדין."

"לתשומת ליבכם - במקרה של סירוב שלא כדין להחזרת מוצר: לבית המשפט לתביעות קטנות הסמכות לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק בסך 10,0000 ש"ח"

בהצלחה, אין לי קשר למועצה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 09:09 | 
יהונתן מתקן טעות קולמוס | 
        |  | מחבר: | יהונתן מתקן טעות קולמוס (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 09:09:52 |  
  |  | 10,000 עשרת אלפים ש"ח |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:59 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:59:28 |  
  |  יהודה שלום,
 מהמתואר על ידך עולה חשש להטעיה על סוג המוצר, על הדגם והמפרט, כמו גם אי התאמה לפי חוק המכר.
 ביכולתך לדרוש ביטול עסקה לאור ההטעיות שהוזכרו מעלה, אשר קשורות לחוק הגנת הצרכן. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 12:32 | 
נויה | 
  |  | מחבר: | נויה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 12:32:21 |  
  |  שלום למועצה לצרכנות

כשהתחברנו לחברת אינטרנט נאמר שהתשלום עבור החבילה, ספק אינטרנט והתשתית רק ישולם להם ונאמר שאין התחייבות ואפשר להתנתק מתי שרוצים.
 נמכר לנו ראוטר (התשתית מאנלימיטד) ב-36 תשלומים בעת העיסקה.

כשהתנתקנו בגלל שרות גרוע, הבנתי שאנחנו מחוייבים על הראוטר עוד 18 תשלומים! בשיחה עם נציגה אמרה שאפשר להשתמש מהראוטר בחברות אחרות. אך ניסינו עם חברות אינטרנט אחרות וזה לא התאים לאף חברה. לכן נתקענו עם ראוטר שאין שימוש בו וממשיכים לשלם עליו.
 מפניות ציבור שלהם ענו כך:
 "כל חברה מוכרת או משכירה את הציוד לפי בחירתה, אכן הציוד מתאים לספקיות אחרות תחת אותה תשתית של אנלימטד.
 כמו שנאמר לכם במעמד המכירה שהציוד הוא ב 36 תשלומים ונשאר שלכם."

מה ניתן לעשות? אשמח לתשובה והכוונה

|  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 14:10 | 
משה | 
     |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 14:10:39 |  
  |  ראוטר זה דבר סטנדרטי כמו טלוויזיה כל עוד החיבורים הפיזיים שלו זהים לאלו של חברות אחרות, הטכנולוגיה הבסיסית זהה (תשתית אנלימיטד ודומיו במקרה הזה), והוא לא ננעל לחברה ספציפית. יכול להיות שחברות אחרות מספרות סיפורים כדי למכור את הציוד שלהן ולהגדיל כך רווחים, או שפניות הציבור של החברה הנוכחית (חברה X) לא נותנים מידע נכון, והמכשיר נעול לחברות אחרות (קשה לי להאמין שהוא נעול בגלל האמור לעיל, ועוד כשקיבלתם תגובה בכתב).

מה שאני רואה שאפשר לעשות זה להשיג תשובות בכתב (ואולי אפילו הקלטות) מחברות אחרות שמשתמשות בשירות אנלימיטד ודומיו שאומרות שלא ניתן להתחבר עם הראוטר שלכם , ואז לתבוע את חברה X בבית המשפט לתביעות קטנות על עלות הראוטר בצירוף ההתכתבויות. היא תצטרך לתבוע כצד ג' את חברת התקשורת החדשה שלך (ראי להלן) בטענה שהחברה החדשה מספרת סיפורים. אופציה נוספת היא לתבוע את שתי החברות.

עד אז נראה שתיאלצי לשלם על ראוטר שמתאים לחברה חדשה שמפרסמת שהיא עובדת עם אנלימיטד עד שהשופט יפסוק מי משקרת. ראי גם מה אומר ההסכם של החברה החדשה על חיבור ראוטר פרטי של הלקוח.

אין לי קשר מועצה. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 17:34 | 
נויה | 
        |  | מחבר: | נויה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 17:34:57 |  
  |  תודה לך משה. היו אצלי מהחברה החדשה ובדקו עם הטכנאים הבכירים שלהם בשיחת וועידה והתברר שזה לא עובד
 אשמח גם לתגובה של המועצה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 09:06 | 
משה | 
           |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 09:06:34 |  
  |  | שוב, זה יכול להיות הצגה. זה יכול להיות גם מהטעם ש"נוח לנו לעבוד רק עם הראוטר שלנו". הייתי מבקש אישור בכתב מהחברה החדשה שלא ניתן לעבוד את הראוטר שלך. נותנים? תובע את החברה הראשונה. לא נותנים? אפשר להתחיל מתלונה במשרד התקשורת. אבל יתכן שעד לבירור הנושא תיאלצי לשלם על ראוטר חדש, ואז לקבל החזר מאחת החברות. הנושא לא נראה כרגע לטיפול המועצה, אלא יותר למשרד התקשורת שמפקח על החברות. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:57 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:57:52 |  
  |  נויה שלום,
 מתיאורך עולה חשש להטעיה על טיב ומהות השירות בדמות הפיצול המלאכותי ל-2 תתי עסקאות: עסקה מתמשכת ורכישת מוצר (ראוטר). פיצול זה, על פניו, אינו חוקי, מה גם שלא שיקפו לך זאת בעת עשיית העסקה ואז קרוב לוודאי שלא היית מבצעת אותה.
 אנא הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור.
 במקביל, הגישי גם תלונה אצל הרגולטור, משרד התקשורת, במייל שכתובתו pnyot@moc.gov.il |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 17:54 | 
דורון | 
  |  | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 17:54:48 |  
  |  שלום 
 בחנות של ksp לא היו מוכנים למכור לי סוללה (15₪) אם לא אתן להם את מספר הטלפון שלי (גם לא במזומן), האם זה חוקי?.

שאלה נוספת 
 יותר ויותר עסקים מתעקשים לצלם ת"ז שלי בזמן מן שרות,
 לקחתי כלב מכלבייה עירונית בקשו לצלם ת"ז ,טוענים שזו הנחייה של משרד החקלאות!

הזדהיתי ואספתי חבילה ב DHL התעשקו לצלם ת"ז, האם זה חוקי?
 תודה למשיבים ( מידיעה בלבד/לא מניחושים). |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 09:02 | 
יהונתן | 
     |  | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 09:02:13 |  
  |  תפנה לרשות להגנת הפרטיות.
 להם סמכויות אכיפה כמו הטלת עיצומים וכו'.

בהצלחה, אין לי קשר למועצה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:55 | 
המועצה לצרכנות | 
        |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:55:49 |  
  |  דורון שלום,
 בהמשך לדברי יהונתן, אנא פנה לרגולטור הרלוונטי, הרשות להגנת הפרטיות:

https://forms.gov.il/globalData/GetSequence/getHtmlForm.aspx?formType=Ashrai3%40justice.gov.il

אותה רשות בשבועות האחרונים יצאה בגילוי דעת (הנחיה, לא חוק) בנושא ספציפי שקשור בעקיפין לנושא הספציפי שלך:
 https://www.calcalist.co.il/local_news/article/rjkwr2bv3 |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 22:47 | 
פ | 
  |  | מחבר: | פ (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 22:47:20 |  
  |  | רכשתי בגד לילדה. לאחר שימוש של 3-4 פעמים נוצרו קרעים רבים בבגד במקומות התפר. לאחר חודש וחצי מהמכירה נכנסתי לחנות והצגתי להם את הפגם. הם שלחו את הפניה לשירות הלקוחות שלהם ולאחר שבועיים הודיעו לי שהם מזכים אותי אך מאחר והחזרתי את הבגד יותר מחודש מאז שרכשתי אני לא אוכל לקבל החזר על מלא הסכום של הבגד אלא על כמה שהוא נמכר בתקופה זו של סוך עונה. הבגד עלה 100 ש"ח וקיבלתי זיכוי בחנות של 60 ש"ח בלבד. אשמח לדעת אם יש תוקף חוקי. תודה רבה! |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:53 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:53:51 |  
  |  שלום,
 עלייך לקבל החזר לפי מה ששילמת ולא לפי מחיר הבגד במועד ההחזרה, בדיוק כפי שאם המחיר היה עולה - לא היית מקבלת יותר. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 21:19 | 
גלית | 
  |  | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 21:19:49 |  
  |  פניתי לרשת חברת רהיטים גדולה עם מספר תקלות שהיו באספקת המוצר. לא קבלתי מענה בפניה טלפונית. פניתי פעמיים במייל ולא קיבלתי מענה. האם יש חוק על אי חזרה ללקוח? 
 האם יש עילה להגשת תלונה? |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:52 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:52:49 |  
  |  גלית שלום,
 אין חוק ספציפי בנידון (חוק ששת הדקות לא קשור וגם לא חל על חברת רהיטים).
 בכל אופן, מהמתואר על ידך עולה חשש להטעיה על טיב המוצר בדמות התקלות, כמו גם הטעיה על טיב ומהות השירות. אנא הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 16:50 | 
דנה | 
  |  | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 16:50:13 |  
  |  היי. ביום שישי בסביבות 17:00 בערב הזמנתי סדנא דרך אתר אונליין אל הסדנא הגעתי דרך לינק המפרסם אותה בפייסבוק..

הסדנא אמורה היתה להתחיל למחרת בשבת בבוקר בשעה 10:00 שהן פחות מ24 שעות מרגע ביצוע ההזמנה.
 למחרת בבוקר בשעה 9:17 בבוקר, עקב אילוצים שלא היו בשליטתי כלל (שלא אפשרי לציין אותם בפורום זה) נאלצתי לבטל את הסדנא והודעתי זאת למדריכה דרך הווטסאפ.  שזה כחצי שעה לפני תחילת הסדנא. 
 בעלת הסדנא התעלמה מהודעתי לחלוטין. למחרת יצרתי קשר טלפוני ולאחר כ 15 צלצולים ענה לי מישהו אחר שהציג עצמו כקשור אליה, לא סגורה בדיוק איך. הוא בהתחלה התנגד לנושא ביטול עסקה והשבת הכספים בטענה שאם זו הייתה הצגה או סרט כלל לא היתה לי האפשרות לבקש ביטול וטען שאני מנצלת את טוב ליבם. תיארתי בפניו את הסיטואציה הבעייתית, והוא אכן הסכים שהיא בעייתית ואינה בשליטתי והבטיח לחזור אליי עם תשובה. כרגע הוא שב אליי בהודעת ווטסאפ ממספר הטלפון שלו והודיע שאין באפשרותם להשיב את כספי אבל הם מוכנים לבא לקראתי לשמור לי זכות להצטרף לסדנא כזו בעתיד.  אם כי בשיחת הטלפון הוא ציין שנכון לעכשיו אין להם צפי לסדנא כזו חוזרת, אולי בנובמבר לא ידוע. בנוסף הוא ציין בשיחה שלא יובטח לי מקום אלא אם יהיה מקום פנוי, שזה לא מספיק נרשמים , לאותה סדנא שאולי תתקיים בעתיד. האם ניתן לדרוש בכל זאת החזר כספי בעבור הזמנה זו לאור הפרטים האילו. ?
  |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:49 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:49:23 |  
  |  דנה שלום,
 לאור המתואר על ידך, אינך זכאית לבטל את העסקה, לצערנו. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/7/2023 15:55 | 
מאיר | 
  |  | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 15:55:47 |  
  |  | עבודה בק אופיס ומזכירות בימים ראשון עד חמישי (לא חובה שישי או שבת) שכר מ-250 עד 750 ש"ח ליום (תלוי כמה תעבדו), ניתן לשלוח קורות חיים למספר בוואטספ 050-6158874, דנה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:48 | 
המועצה לצרכנות | 
     |   |  

| 
| 3/7/2023 15:18 | 
שלום זיגדון | 
  |  | מחבר: | שלום זיגדון (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/07/2023  |  | שעה: | 15:18:46 |  
  |  רכשנו לפני 3 שנים 2 מזרוני פנדה (יחידים)
 לפני מס חודשים במזרן אחד היתה בעיה שהופנתה לחברת פנדה כולל תאור ותמונות
 במענה טלפוני מול אשתי הוחלט על החלפת המזרן למזרן זוגי מסוג אחר משופר יותר
 הפרש המחיר שנדרש ע"י פנדה היה 1150 ש"ח
 לאחר שהסכמתי למחיר ובאתי לסגור העסקה נמסר ע"י נציגת פנדה שיש טעות במחיר וההפרש הוא פי 3 (מעל 3000 ש"ח)
 ברצוני לדעת מה אומר החוק במקרה כזה שכן לפי ידיעתי המחיר שנקוב או שניתן הוא ה"תופס"
 הערה: כל ההשתלשלות מתועדת במיילים בין הצדדים
 אשמח לקבל תשובה
 שלום זיגדון 0526440904 |  |
  |  
  |  

| 
| 4/7/2023 13:48 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/07/2023  |  | שעה: | 13:48:02 |  
  |  שלום שלום,
 מתיאורך עולה חשש להטעיה במחיר, כמו גם הטעיה על טיב ומהות השירות.
 קח בחשבון שהמועצה לא יכולה לאכוף את ביצוע העסקה, אלא רק לדרוש השבה בגין ביטול עסקה. |  |
  |  
  |  

| 
  |