1/1/2019 11:29 |
בתיה פומפ |
 | מחבר: | בתיה פומפ (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:29:46 |
| ברצוני לבטל עסקה. פניה ראשונה בנושא נעשתה אחרי 8 ימים. מושכים אותי עם הבטחות לשיפור. אחרי זה אומרים לי שעברו יותר מ - 14 יום. לגבי אזרח ותיק הם טוענים שזה מגיל 80 או ניצולי שואה. אני בת 67 ובעלי בן 69. ברצוני לדעת מה אומר החוק. | |
|
|
|
1/1/2019 11:46 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:46:55 |
| שלום וברכה בתיה,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקה עם אזרח וותיק (מעל גיל 65 שנה), לתקופה של 4 חודשים וזאת במקרה בו העסקה נקשרה בטלפון (לא באינטרנט ולא פרונטלית). | |
|
|
|
1/1/2019 11:24 |
מירי |
 | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:24:30 |
| מספר התלונה 611224
יום למחרת קבלת המייל מהמועצה, יצרו איתי קשר מהחנות ואמרו-שבוע הבא המיטה אצלך.
זה לא קרה והם לא מגיבים לפניות שלי.
באמת לא רוצה עסק איתם!
למה צריכה לחכות? חיכיתי 3 חודשים כמעט!!!!
האם אפשר לפנות לתביעה בבית משפט?
או לבא בדרישה לבית העסק לביטול העסקה?
מה החוק אומר לגביי במקרה זה?
תודה | |
|
|
|
1/1/2019 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:39:13 |
| שלום וברכה מירי,
עדכון בדבר ההתפתחויות המתוארות בפנייתך לפורום, מועברת לגורם במועצה האמונה על הטיפול בתלונתך, אשר תעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
1/1/2019 11:24 |
מירי |
 | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:24:34 |
| מספר התלונה 611224
יום למחרת קבלת המייל מהמועצה, יצרו איתי קשר מהחנות ואמרו-שבוע הבא המיטה אצלך.
זה לא קרה והם לא מגיבים לפניות שלי.
באמת לא רוצה עסק איתם!
למה צריכה לחכות? חיכיתי 3 חודשים כמעט!!!!
האם אפשר לפנות לתביעה בבית משפט?
או לבא בדרישה לבית העסק לביטול העסקה?
מה החוק אומר לגביי במקרה זה?
תודה | |
|
|
|
1/1/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:35:31 |
| שלום וברכה מירי,
עדכון בדבר ההתפתחויות המתוארות בפנייתך לפורום, מועברת לגורם במועצה האמונה על הטיפול בתלונתך, אשר תעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
1/1/2019 11:38 |
מירי |
 | |
|
1/1/2019 10:51 |
עוז יוסף |
 | מחבר: | עוז יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 10:51:57 |
| שלום
לפני כחודשיים הזמנתי טכנאי לטובת בדיקת הרשת הביתית של בזק, הטכנאי היה אמור להגיע יום אחרי בשעות הצהריים, לאחר שעבר השעה שנקבע יצרתי קשר עפ בזק שבתגובה ענו שהטכנאי בוטל ללא הודעה מצידם
לאחר בדיקה שלהם הבינו שעשו טעות ןהציעו לי פיצוי של שבוע ללא עלות
לאחר בדיקה הבנתי שמגיע לי קצת יותר והגשתי בקשה לפיצוי בסך 600 ש"ח , לאחר שבוע יצרו איתי קשר בתגובה שאכן מגיע לי הפיצוי ושאלו לאופן העברת הכסף (במסגרת החשבון או צ'ק בנקאי) ביקשתי שישלחו לי צ'ק והם טענו שזה יקח עד 30 יום ) האישור ניתן ב29.11
כאמור עברו כבר 60 יום
האם אני רשאי לתבוע על הזמן שעבר?
| |
|
|
|
1/1/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:29:53 |
| שלום וברכה עוז,
שערי בית המשפט פתוחים בפני כל אדם המבקש להכנס בהם. לעניות דעתנו אין כל טעם בהגשת תובענה על יסוד איחור נטען בתשלום של הסכום האמור (הפרשי ההצמדה הינם נמוכים וכך גם הנזק הישיר). יש לעמוד על כך שהתשלום יבוצע לאלתר וללא כל דיחוי נוסף כמתחייב. | |
|
|
|
1/1/2019 09:51 |
גל |
 | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 09:51:59 |
| שלום רב, אשמח להתייעץ עמכם:
לפני פחות מחודש קניתי טלויזיה חכמה של סמסונג מהיבואן הרשמי (סדרה 8). הטלויזיה עלתה 3,550 ש"ח והיא מהדגם החדיש ביותר של סמסונג.
לצערי, מרגע ההתקנה של הטלוויזיה לא הצלחתי להתקין את אפליקציית נטפליקס (בעוד שאר האפליקציות, ככלל, הותקנו ועבדו).
לתחושתי ולהבנתי, כשאדם קונה כיום טלוויזיה חכמה בישראל - חלק מ"התקינות שלה" מבחינתו היא שמערכת האפליקציות הבסיסית ביותר, כדוגמת (ובעיקר) נטפליקס או יוטיוב- עובדות.
את קוד התקלה שמופיע בכל פעם שאני מנסה להוריד את האפליקציה של נטפליקס - לא מכירים בסמסונג ישראל. הם ניסו לפתור זאת באמצעות טכנאי, טלפונים והשתלטויות מרחוק, ואפילו איפוס הגדרות ושינוי הגדרות בכרטיס מרחוק (באמצעות הנציג הטכני הבכיר ביותר שלהם בתחום המסכים). כלום לא עבד.
מבדיקות שאני ערכתי - הבעיה מוכרת במקרים נדירים בעולם, וכל המתלוננים עליה לא הצליחו לפתור אותה (במקרים רבים - סמסונג מפנה אותם לנטפליקס בטענה שהבעיה בנטפליקס, ולא אצלה, ונטפליקס מעבירה אותם חזרה לסמסונג בטענות דומות - כשהלקוח נשאר לבסוף ללא מענה לבעייתו). אציין, כי חלק מהמתלוננים הללו העלו תקלה דומה בקשר לאפליקציות אחרות, דוגמת אמאזון - כך שאין באמת בעיה בנטפליקס עצמה.
כעת, אלקטרוניקס פרו (נותנת השירות לסמסונג) מבקשת להחליף את הכרטיס החכם בתוך הטלוויזיה - כלומר, לפתוח אותה. אני לא מוכן מכיוון שטלוויזיה היא מערכת סגורה שלא אמורה להיפתח ואיני יודע אילו תקלות עלולות לקרות בעתיד כתוצאה מכך (בין שהן יהיו ובין שלא יהיו במסגרת האחריות). אינני מבין מדוע הם לא מחליפים לי את הטלוויזיה עצמה - התלוננתי מהרגע הראשון והבטיחו לי סידור לתקלה, ולכן לא ניצלתי את זכות הביטול שלי במסגרת 14 הימים. פתחתי את הטלוויזיה רק בנוכחות טכנאי, כדי לקבל אחריות מלאה. ניסיתי את כל הפתרונות שלהם. ניסיתי פתרונות נוספים רבים שקראתי עליהם בחו"ל.
אולם, אני חושש שסירוב מצידי להחלפת הכרטיס יגרור סירוב מצדם להחלפת הטלוויזיה והטלת אחריות על נטפליקס. אציין, שאין לנטפליקס מרכז שירות ישראלי ושטיפול מולם גם לא סביר שיפתור את הבעיה, וגם יארך זמן רב מאוד.
האם תוכלו לייעץ לי מה עליי לעשות כדי לממש את זכותי לקבל את המוצר התקין ששילמתי עליו את מיטב כספי? כיצד אוכל לקבל מהם טלוויזיה חדשה במקום זו שקניתי, ללא פתיחה והחלפה של חלקים כה רגישים בטלוויזיה הקיימת אצלי כעת?
אודה לעזרתכם,
גל | |
|
|
|
1/1/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:06:13 |
| שלום וברכה גל,
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מטילות חובה על נותן אחריות היצרן לתקן כל ליקוי שמתגלה במוצר במרוצת השנת האחריות הראשונה. ברי כי ככל שמבוצע תיקון הכרחי במוצר, גם כזה הכרוך בפתיחתו, בית העסק אחראי על התיקון ותוצאותיו. יש לציין כי גם אי התאמה במוצר כנטען בפנייתך, הרי שחוב המכר מחייב את בית העסק המוכר לתקנו בתוך זמן סביר, ובמקרה שהדבר אינו צולח להעמיד מוצר חדש חלופי ותקין או לבטל את העסקה לבחירת הצרכן. יתכן ויהיה קשה לבסס זכות לקבלת מוצר חדש ותקין על יסוד החשש שפתיחת הטלוויזיה אינה באה בחשבון מבחינתך. אבל יש בהחלט מקום לנסות ולבוא בדברים עם בית העסק, שעה שלטענתך מוצר שכזה אשר למן היום הראשון מתגלה בו תקלה והוא נזקק לטיפול משמעותי, דין הוא ע"פ חוק המכר להבנתך להחליפו בחדש. | |
|
|
|
1/1/2019 11:19 |
גל |
 | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:19:32 |
| היי, תודה על המענה המהיר.
החשש שלי, הוא שאתן להם להחליף את הכרטיס ולאחר מכן עדיין תתרחש תקלה. במצב כזה, הם יסרבו, ככל הניראה, להחליף לי את הטלוויזיה ו"ישלחו אותי" לנטפליקס (למיטב הבנתי מהשיחות עמם עד כה). מהמצב הזה אני מפחד - כי ברור לי שאכנס למשחק "פינג-פונג" בין שני הגופים הללו, כשאף אחד מהם לא לוקח אחריות. במצב כזה אני אכן נמצא בסיטואציה בה המוצר שניתן לי אינו תקין, ואינו תוקן תוך זמן סביר?
תודה שוב,
גל | |
|
|
|
1/1/2019 10:52 |
עוז יוסף |
 | מחבר: | עוז יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 10:52:50 |
| שלום
לפני כחודשיים הזמנתי טכנאי לטובת בדיקת הרשת הביתית של בזק, הטכנאי היה אמור להגיע יום אחרי בשעות הצהריים, לאחר שעבר השעה שנקבע יצרתי קשר עפ בזק שבתגובה ענו שהטכנאי בוטל ללא הודעה מצידם
לאחר בדיקה שלהם הבינו שעשו טעות ןהציעו לי פיצוי של שבוע ללא עלות
לאחר בדיקה הבנתי שמגיע לי קצת יותר והגשתי בקשה לפיצוי בסך 600 ש"ח , לאחר שבוע יצרו איתי קשר בתגובה שאכן מגיע לי הפיצוי ושאלו לאופן העברת הכסף (במסגרת החשבון או צ'ק בנקאי) ביקשתי שישלחו לי צ'ק והם טענו שזה יקח עד 30 יום ) האישור ניתן ב29.11
כאמור עברו כבר 60 יום
האם אני רשאי לתבוע על הזמן שעבר?
| |
|
|
|
1/1/2019 11:17 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:17:25 |
| שלום וברכה עוז,
שערי בית המשפט פתוחים בפני כל אדם המבקש להכנס בהם. לעניות דעתנו אין כל טעם בהגשת תובענה על יסוד איחור נטען בתשלום של הסכום האמור (הפרשי ההצמדה הינם נמוכים וכך גם הנזק הישיר). יש לעמוד על כך שהתשלום יבוצע לאלתר וללא כל דיחוי נוסף כמתחייב. | |
|
|
|
1/1/2019 10:45 |
צבי |
 | מחבר: | צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 10:45:12 |
| האם ניתן להגיש אליכם תלונה של עסק כנגד חברת כרטיסי אשראי הנוגעת לשירותי סליקה ועיקוב כספים שלא כדין וללא כל הצדקה או הנמקה?
| |
|
|
|
1/1/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:13:22 |
| שלום וברכה צבי,
פניות בעניין בנקים וחברות אשראי יש להפנות למפקחת על הבנקים במשרד האוצר.
נא ראה בלינק שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
| |
|
|
|
1/1/2019 10:26 |
גבי |
 | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 10:26:41 |
| לפני יותר משנה רכשתי מכשיר פלאפון שכשקיבלתי אותו הבטרייה שלו הייתה פגומה, דיברתי עם החברה ואמרו לי שאני יכול לבוא לקחת את הבטרייה מהמשרד, שאמרתי להם שאני לא יכול לבוא אליהם היות וזה בעיר מורחקת ממקום מגוריי, הם אמרו לי שהם יכולים לעשות לי משלוח אך יגבו ממני דמי משלוח, אני התנגדתי לתשלום על המשלוח, והענין נשאר כך שאני מחכה למצוא זמן לבוא למשרד, אלא שלפני שבוע החברה פתחה סניף במקום מגוריי ואז פניתי לבקש את הבטרייה, אך הם טענו שהמכשיר כבר אזל ואין להם בטרייה לזה וחוץ מזה שהאחריות היא רק לשנה וכבר עבר שנה ולא ממשתי את הזכות שלי שקבל בטרייה, אפי' שאני פניתי אליהם מיד לאחר הקנייה, האם זה צודק וחוקי. | |
|
|
|
1/1/2019 11:10 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 11:10:36 |
| שלום וברכה גבי,
יש רגליים לעמדת בית העסק באשר לתום תקופת אחריות היצרן, והן לעניין הדרישה להעמיד את המוצר לתיקון לפי דרישת בית העסק, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). גם פרק הזמן הרב שחלף מבלי שטרחת לממש את זכותך להחלפת הסוללה אינו פועל לטובתך לעניות דעתנו. נסה לבוא בדברים עם בית העסק, בטענה שהיתה התחייבות שלהם להחלפת הסוללה כנטעם בפנייתך, ומדובר בהתחייבות עצמאית שאינה תלויה באחריות היצרן, במטרה למצוא פתרון לפרשה לשביעות רצון שני הצדדים. | |
|
|
|
1/1/2019 09:07 |
ענבל |
 | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 09:07:28 |
| לפני כחודשיים שילמתי מיקדמה על סך 800 ש"ח עבור אירוע בת מצווה לבתי. סך העסקה 9500 ש"ח. האירוע תוכנן לסוף חודש מאי 2019.
אתמול, 01.01.2019, חמישה חודשים לפני האירוע, הודעתי לבעל העסק כי ברצוני לבטל את העסקה.
לדבריו, עלי לשלם 30 אחוז מערך העסקה.
האם דרישתו חוקית?
בתודה, ענבל | |
|
|
|
1/1/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 10:57:56 |
| שלום וברכה ענבל,
בשל הזמן שחלף ממועד ההתקשרות בעסקה עד למועד הודעת הביטול, הרי שא קמה זכות לחרטה ולביטול מכוח תקנות ביטול עסקה, וענייני ביטול / דמי ביטול / וכו' נתונים להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, או הסכמות מאוחרות שיגיעו אליהם הצדדים. נסו לבוא בדברים עם בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
1/1/2019 08:35 |
שרית ניידיק |
 | מחבר: | שרית ניידיק (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 08:35:00 |
| רכשתי רכב חדש מהיבואן, לאחר 9000קמ עקב רעשים ונסיעה קשה הגעתי למוסך, אותרה תקלה שדרשה החלפת מנוע צנוע הוחלף, לבקשתי פיצוי על התקלה, הוצע לי טיפול חינם והארכת אחריות לעוד שנה, לאחר שהבעתי בקיאות הסכימו לתת לי סכום במעמד מכירת הרכב/הנחה לרכב הבא ולא לבן משפחה... בעיני לעג לרש. לצערי, בנסיבות אחרות הרכב נפגע בתאונה ובמעמד השמאות ירד ערך 5%על מנוע שהוחלף. כעת, עדין במכתב ליבואן, בקשתי את מלוא ירידת הערך בתוספת נזק ישיר שנגרם לי, כעצמאית, בשעות הטיפול והטרטור בהחלפת המנוע,בקורת שנדרשי לאחר מכן, הרכב השכור שקבלתי בחברה, שלמתי בעבורו בטוח למשך שבועיים, עוגמת נפש על השקט שרציתי ולא קבלתי. תשובת היבואן, שאינו חייב גם בירידת הערך,שלא כתוב בשום מקום, אבל מוכן כמחווה לתת לי, האם כך? האם יש טעם לפנות בתביעות קטנות להשלמת התביעה? אודה על דעתכם, תודה! | |
|
|
|
1/1/2019 10:55 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 10:55:24 |
| שלום וברכה שרית,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה במסגרת מגבלות הפורום. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות תעודת האחריות שניתנה לך. אין זה מן הנמנע כי ניתן לחייב את בית העסק בפיצוי בגין נזקים מוכחים וסבירים שנגרמו לך, ברם יש לעיין היטב בהסכמות, ומכל מקום אין המועצה מטפלת בפניות שהינן נזיקיות-פיצויית גרידא כפנייתך. | |
|
|
|
1/1/2019 07:28 |
וועד בית |
 | מחבר: | וועד בית (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 07:28:12 |
| שלום רב
אני מייצג וועד של בניין . אנחנו משלמים דמי שרות חודשיים לחברת מעליות במסגרתו החברה מחוייבת לבוא ולתקן את המעליות אם יש תקלה
יותר מפעם אחת , פתחנו להם קריאה במסגרת שעות הפעילות והם לא באו לתקן
האם יש דרך לקנוס אותם? האם באופן עצמאי או דרך המחוקק?
לתגובתכם אודה | |
|
|
|
1/1/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | תאריך: | 01/01/2019 | שעה: | 10:44:22 |
| שלום וברכה,
יש להניח כי אין המדובר בתקופה של השנה הראשונה ממועד התקנת המעלית, לפיכך עליכם לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. אין זה מן הנמנע כי בית העסק יהיה חב בפיצוי בגין נזק מוכח שנגרם לכם במקרה של הפרה של ההסכמות שבין הצדדים. תביעה שכזו יש להגיש בהתאם לדיני הנזיקין/החוזים (הפרת הסכם). מכל מקום מוטב בשלב הראשון לפנות בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל, בדרישה לקיים את הוראות ההסכם, לתקן את הדרוש תיקון לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, וכן בדרישה לפיצוי בגין נזק סביר בנסיבות. | |
|
|
|
|