| 2/1/2019 12:30 | 
נטליה | 
  |  | מחבר: | נטליה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 02/01/2019  |  | שעה: | 12:30:05 |  
  |  שלום רב

בחודש נובמבר נרשמתי והתחלתי קורס לימודים אצל מישהי פרטית בתחום של טיפול גוף-נפש. 

לא נמסר לי מידע בכתב, לא חתמתי על תנאים, היה כן מידע באינטרנט על תנאי ההרשמה.

זכרתי שלאחר תחילת הקורס יהיה החזר של מחצית הסכום של הקורס כולו (סך 2600 ש"ח). עד השיעור ה-6 ניתן היה לבטל. 
 התנאים נראו לי לא הוגנים מההתחלה אבל ציפיתי לא להתאכזב ולהמשיך לכל אורכו. 
 פניתי למנחה בחוסר שביעות רצון לאחר השיעור הראשון. היא שכנע אותי להשאר. בשיעור השלישי שוב לא הייתי מרוצה. השיעור הרביעי - לא התאפשר לי להגיע. 
 פניתי אליה, לאחר התלבטות ורצון לשכנע את עצמי עם בקשה לבטל את הקורס ולקבל מחצית הסכום. 

היא טוענת שלאחר השיעור השני אין החזר בכלל ושההחזר למחצית מהסכום היו אם הייתי מבטלת עד השיעור השני. 

כרגע אני ממתינה לתשובה שלה על אם היא תתן לי זיכוי ובאיזה גובה. 
 האם יש בסיטואציה זאת חוק המגן עלי כצרכנית? מה אני יכולה לעשות כדי לאבטח את ההחזר? 
  |  |
  |  
  |  

| 
| 2/1/2019 14:04 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 02/01/2019  |  | שעה: | 14:04:41 |  
  |  שלום רב נטליה,

לא ציינת באיזה תאריך ביצעת את העסקה וכיצד בוצעה העסקה-האם במכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים או שמא מדובר בעסקה פרונטלית?
 באיזה תאריך התחלת את הקורס?
 האם הודעת הביטול נעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה?  |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 23:30 | 
נטליה | 
        |  | מחבר: | נטליה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 23:30:29 |  
  |  התחלת הלימודים אמצע נובמבר
 התשלום יתבצע וירטואלית אבל לאחר השיעור הראשון
 לא חשבתי על ביטול עסקה תוך 14 יום
 מה שחשוב לי לדעת אם יש הגנה במושא של החזרים בביטול ובהיעדר מסמך כתוב וחתום - מה התייחסות. 
 תודה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 10:43 | 
המועצה לצרכנות | 
           |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 10:43:02 |  
  |  | הוראות החוק אינן דורשות חתימה, אך מאפשרות לצרכן ביטול עסקה בתוך 14 ימים או מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות ( מסמך המפרט את מלוא תנאי העסקה), לפי המאוחר מביניהם, וכל עוד לא הוחל במתן השירות. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 15:33 | 
ענת | 
  |  | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 15:33:24 |  
  |  שלום רב, 
 אבקש לדעת האם אזרח וותיק רשאי לבטל הזשמנה של טיול מאורגן לחו"ל, לרבות כרטיסי טיסה משודרגים, תוך יומיים מהרכישה מביצוע העסקה, שחלקה נעשתה במשרדי סוכן הניסעות וחלקה טלפונית. הביטול נעשה בשל נפילה ופגיעה גופנית קשה. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 10:41 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 10:41:37 |  
  |  ענת שלום רב,
 ראשית יש לבחון האם מדובר בעסקת מכר מרחוק או בעסקה פרונטאלית ולסווגה בהתאם.
 היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק, רשאי כל צרכן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ביצועה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר, ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, עבור כל אדם.
  וזאת ללא קשר לסיבת הביטול.
 היה והעסקב תסווג כעסקה פרונטאלית, אין זכות ביטול על פי תקנות ביטול עסקה, ותנאי הביטול יהיו בהתאם להסכמות בין הצדדים. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 15:33 | 
ענת | 
  |  | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 15:33:22 |  
  |  שלום רב, 
 אבקש לדעת האם אזרח וותיק רשאי לבטל הזשמנה של טיול מאורגן לחו"ל, לרבות כרטיסי טיסה משודרגים, תוך יומיים מהרכישה מביצוע העסקה, שחלקה נעשתה במשרדי סוכן הניסעות וחלקה טלפונית. הביטול נעשה בשל נפילה ופגיעה גופנית קשה. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 10:41 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 10:41:06 |  
  |  ענת שלום רב,
 ראשית יש לבחון האם מדובר בעסקת מכר מרחוק או בעסקה פרונטאלית ולסווגה בהתאם.
 היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק, רשאי כל צרכן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ביצועה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר, ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, עבור כל אדם.
  וזאת ללא קשר לסיבת הביטול.
 היה והעסקב תסווג כעסקה פרונטאלית, אין זכות ביטול על פי תקנות ביטול עסקה, ותנאי הביטול יהיו בהתאם להסכמות בין הצדדים. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 14:24 | 
אורן | 
  |  | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 14:24:14 |  
  |  שלום, אשמח לעזרתכם בהקדם.
 אני מתנהל בין חברת Ksp ו-Asus כבר כמעט חודש כמו פינג פונג.
 מעבר לכך שבמהלך התנהלותי מולם לגבי לפטופ שיצא תקול מהקופסא, הציעו לי פתרונות הזויים - עבר הזמן שהתייחבו בפניי לתיקון כבר אתמול.
 לאחר הרבה ייסורים ומפח נפש בין שני גורמים שכאמור שלחו אותי מהאחד לאחר,
 מסרו לי ב-Asus שהם מעבירים לי במייל מעין אישור, שיאפשר לי לגשת לסניף Ksp לבחירתי, ולקבל מהם במקום ״פתרון טכנולוגי שווה ערך או חלופה מטעמם״.
 שאלתי פשוטה יחסית אבל חשובה -
 האם אני יכול -לדרוש- זיכוי כספי (מלא או בקיזוז הקבוע בחוק) במקום לקבל מהם ציוד אחר. אשמח לדעת היכן עומד החוק בעניין זה וכיצד הכי חכם שאתקדם.
 תודה מראש!
 אורן. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 14:44 | 
משה | 
     |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 14:44:39 |  
  |  עד לתשובת המועצה ומתקנות הגנת הצרכן:

"לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."

הבחירה היא של היבואן ולא שלך. יצרן=יבואן. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 10:35 | 
המועצה לצרכנות | 
        |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 10:35:49 |  
  |  אורן שלום רב,
  אכן כפי שציין משה, תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחייבות את בית העסק לספק מוצר חדש, אך אינן מחייבות אותו לספק החזר כספי.
  על כן, היה וסופק לך מוצר חדש וזהה, עמד העוסק בחיוביו.
  היה ותתקל בבעיה גם במוצר זה, ניתן יהיה לדרוש החזר כספי, בהתאם למספר פסקי דין אשר קבעו כי מדובר בהפרת הסכם יסודית בשלב זה. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 14:30 | 
ליאור | 
  |  | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 14:30:53 |  
  |  שלום, 
 הזמנתי נעליים דרך חברה אינטרנטית בשם "עמק הריצה".
 באתר הם מפרסמים נעליים בצבע לבן כאשר הגיעו נעליים בגוון ורדרד וממש לא כפי שהם מציגים באתר שלהם, מה גם שיש כתמים בנקודות מסוימות .
 הם לא עונים ויש להם רק שירות הודעות חיצוני, אך הם לא חוזרים גם כשמשאירים להם 5 פעמים הודעות.
 את הכסף שלי הם כבר דאגו לחייב ולקחת.
 מה עליי לעשות? אני רוצה להחזיר את המוצר ולקבל את כספי חזרה אך אין לי תגובה מאף גורם בחברה הזו.
 אודה לעזרה,
 ליאור |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 10:25 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 10:25:08 |  
  |  ליאור שלום רב,
 יש להעביר אליהם הודעה בכתב, אם ניתן, ולדרוש את ביטול העסקה עקב אי התאמה, והשבת הכספים בתוך 14 ימים מיום בקשתך, בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן.
  במקביל, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 14:23 | 
דוד | 
  |  | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 14:23:22 |  
  |  | היי, רציתי לדעת מה הזכויות שלי אם חיכיתי לנציג שירות בלאומי קארד למעלה משעה ועשר דקות. ואחרי שענו לי לא סיימו איתי את התהליך וירדו מהקו.? תודה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 10:18 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 10:18:17 |  
  |  דוד שלום רב,
 בשלב זה עדיין לא הכנס לתוקפו התיקון הנגע לזמני המתנה טלפונים אשר חל גם על חברות האשראי.
  אך בקרוב מאוד, לכשיכנס התיקון לחוק, ניתן יהיה לפנות לבנק ישראל, המפקח על חברות האשראי ולדווח על ההפרות הללו. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 14:13 | 
יעל | 
  |  | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 14:13:34 |  
  |  היי ,

אם ראיתי באתר קוסמטיקה מברשת במחיר 0.00 אבל אני לא יכולה להוסיף אותו לסל הרכישות .
 צלצלתי לשירות הלקוחות והם אמרו שיש כנראה תקלה באתר ושהם יטפלו במחיר אבל בכל מקרה אין להם מלאי מהמברשת ובגלל זה אני לא מצליחה להוסיף אותה, בנוסף אמרו שאם אני יכולה להוסיף אותה לסל אז הייתי מקבלת אותה בחינם .

האם אני עדיין יכולה לדרוש את המברשת במחיר 0.00 אפילו שאין להם מלאי ואני לא מצליחה להוסיף לסל ?

|  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 10:16 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 10:16:06 |  
  |  יעל שלום רב,
  התשובה שלילית.
  ראשית הספרה 0 אינה מייצגת "מחיר" אשר הנו ערך חיובי בגין מוצר.
  ניתנת מוצר בחינם אינה מכירה אלא מתן מתנה.
  כלומר, ההפרה של בית העסק הנה באי ציון מחיר המוצר.
  במכיון שהמוצר ממילא אינו במלאי, אז אי ציון המחיר בגינו אינו מהווה הפרה כלשהי.
  בנוסף, על מנת לקבל מוצר המחיר נמוך משמעותית, יש צורך לוכיח כי מדובר בהטעיה צרכנית ולא בטעות בתום לב, כלומר, שהמחיר הנו מחיר שהצרכן הסביר יכול היה לחשוב כי הוא מהווה מחיר אמיתי, כי הטעות לא תוקנה וכו'.
  |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 14:05 | 
ברוריה אשרם | 
  |  | מחבר: | ברוריה אשרם (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 14:05:16 |  
  |  | קניתי בתאריך 2/1/2019 בשעה 14:52 מיקסר להקצפה ולבצק המיקסר לא הקציף בכלל פניתי לבית העסק והוא התנער, ולא רצה לא לתת כסף ולא זיקוי. לא עברו 24 שעות מיום הקניה מה אני עושה. |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 10:13 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 10:13:40 |  
  |  
 ברוריה שלום רב,
 היה והמוצר סובל מפגם, ועלותו גבוה מ 150 ש"ח, יש לפנות לתיקון המוצר באמצעות נותן האחריות מטעם תעודת האחריות.
  היה ולא מדובר  בפגם, אלא במוצר שאינו מתאים לדרישותיך, הרי שבמקרה כזה לא קמה חובה לביטול העסקה שכן המוצר הופעל ואין תחולה לתקנות ביטול עסקה, אלא אם בוצעה הטעיה על ידי בית העסק. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 13:54 | 
טל רודרמן | 
  |  | מחבר: | טל רודרמן (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 13:54:29 |  
  |  הזמנתי  ייצור של בסיס מיטה, ב14.11.18, ביום זה נחתם על חוזה האומר שהמוצר יסופק תוך 30 ימי עסקים.
 המוצר היה אמור להגיע ב18 לדצמבר לפי ספירה שלי...
 שילמתי מקדמה.
 במידה ואני כן מקבלת בסופו של דבר את המוצר, מההפיצוי המגיע לי?  |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 10:00 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 10:00:50 |  
  |  טל שלום רב,
 כאשר בית העסק מפר את הסכם האספקה עם הצרכן רשאי הצרכן לבטל את ההזמנה במקרים מסוימים (כאשר העיכוב הוא רב ועולה לכדי הפרה יסודית של העסקה) וכן לדרוש פיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים.
  כלומר, הפיצוי ינתן רק במקרה בו הצרכן יכול להוכיח מהו הנזק הכלכלי שנגרם לו בעקבות האיחור ולטעון כי מדובר בנזק שנגרם עקב רשלנות בית העסק. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 13:37 | 
נעה | 
  |  | מחבר: | נעה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 13:37:48 |  
  |  שלום, כבר עשרה ימים שאין בביתי גז.
 בשכונה יש צובר גז ולפני עשרה ימים חלה בו תקלה,
 לפי מנהל האזור אין מידע מה התקלה אבל טוען שעלות התיקון כ20 אלף והוא מנסה למצוא פתרון שלא נשלם.
 רוב השכנים עברו לבלונים/חשמלי,
 אחד הפתרונות שהציע שגם אנחנו נעבור לבלונים ויעשו לנו הנחה עליהם.
 הבעיה השכנים למטה לא מסכימים שישמו אצלהם בלונים בחצר (אצלהם נמצא הברז גז והמונה)
 כרגע למנהל אין תשובה בשבילי מתי יהיה גז, מה הבעיה שיש ואיך מטפלים בה.
 בנוסף בשיחה אחרונה עם המנהל הוא טען שהחברה יכולה להחליט ולהתנתק מאיתנו.
 האם זה חוקי כשיש בעיה והם יתנתקו מאיתנו? במקרה שאין לי מקום להשים בלונים (אני קומה שניה ואין אף אחד  מעליי) החברה יכולה להכריח את השכנים מתחתי להשים בלונים? ובמקרה של תקלה כזאתי מי צריך לשלם? וחצי עוד אני יכולה לפנות לעזרה כדי שיהיה לי גז? |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 09:58 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 09:58:03 |  
  |  נעה שלום רב,
 אכן חברת הגז רשאית לקבוע בנסיבות מסוימות כי אינה מתקנת תקלה בצובר עקב אי כדאיות כלכלית ואין בכך הפרה של הדין.
  לעניין המעבר לבלוני גז, היה ולא ניתן למקם את בלוני הגז בשטח המשותף אלא רק בשטח השייך לאחד הדיירים, הבר דורש התאמת תשתית.
  יש לפנות לחברות גז מתחרות על מנת לבחון מהן האפשרויות העומדות בפניכם ובמקביל יתכן וכדאי לערב את משרד האנרגיה בבעיתיות. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 13:37 | 
נעה | 
  |  | מחבר: | נעה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 13:37:45 |  
  |  שלום, כבר עשרה ימים שאין בביתי גז.
 בשכונה יש צובר גז ולפני עשרה ימים חלה בו תקלה,
 לפי מנהל האזור אין מידע מה התקלה אבל טוען שעלות התיקון כ20 אלף והוא מנסה למצוא פתרון שלא נשלם.
 רוב השכנים עברו לבלונים/חשמלי,
 אחד הפתרונות שהציע שגם אנחנו נעבור לבלונים ויעשו לנו הנחה עליהם.
 הבעיה השכנים למטה לא מסכימים שישמו אצלהם בלונים בחצר (אצלהם נמצא הברז גז והמונה)
 כרגע למנהל אין תשובה בשבילי מתי יהיה גז, מה הבעיה שיש ואיך מטפלים בה.
 בנוסף בשיחה אחרונה עם המנהל הוא טען שהחברה יכולה להחליט ולהתנתק מאיתנו.
 האם זה חוקי כשיש בעיה והם יתנתקו מאיתנו? במקרה שאין לי מקום להשים בלונים (אני קומה שניה ואין אף אחד  מעליי) החברה יכולה להכריח את השכנים מתחתי להשים בלונים? ובמקרה של תקלה כזאתי מי צריך לשלם? וחצי עוד אני יכולה לפנות לעזרה כדי שיהיה לי גז? |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 09:46 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 09:46:58 |  
  |  נעה שלום רב,
 אכן חברת הגז רשאית לקבוע בנסיבות מסוימות כי אינה מתקנת תקלה בצובר עקב אי כדאיות כלכלית ואין בכך הפרה של הדין.
  לעניין המעבר לבלוני גז, היה ולא ניתן למקם את בלוני הגז בשטח המשותף אלא רק בשטח השייך לאחד הדיירים, הבר דורש התאמת תשתית.
  יש לפנות לחברות גז מתחרות על מנת לבחון מהן האפשרויות העומדות בפניכם ובמקביל יתכן וכדאי לערב את משרד האנרגיה בבעיתיות. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 13:29 | 
רוני | 
  |  | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 13:29:24 |  
  |  | הזמנתי דרך הטלפון מוצר (שטיח) עם משלוח ושילמתי באשראי. השטיח הגיע בגודל לא נכון. בעל העסק ניסה לטעון שזו טעות חסרת חשיבות, בהמשך שאחזיר את השטיח על חשבוני וכעת טוען שיחזיר לי את עלות המשלוח אבל שאני צריכה לשלם עוד 20% מגובה העעסקה כדי לקבל את השטיח בגודל שהזמנתי. זה ממש סיפור לשלוח חזרה שטיח דרך הדואר ואני לא סומכת עליו שיחזיר לי את עלות המשלוח ולא רוצה להוסיף כסף כדי לקבל את המוצר בגודל הנכון. לדעתי הוא עושה זאת כדי שאתייאש ואוותר. מה ניתן לעשות? תודה |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 09:42 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 09:42:43 |  
  |  רוני שלום רב,
 יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין בפניו כי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן מחייבות בית עסק לבטל עסקה במקרה של אי התאמה בין המוצר שהוזמן למוצר שסופק בפועל, הביטול יעשה ללא דמי ביטול כלשהם, ועלות המשלוח חזרה לבית העסק תוטל גם היא על העוסק.
 דרישת תשלום כאמור אינה תואמת את הוראות הדין ומהווה עבירה לכאורה על חוק הגנת הצרכן, דבר שעלול אף לחשוף את העוסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
   |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 13:09 | 
רונית | 
  |  | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 13:09:03 |  
  |  שלום רב,

בהמשך לפנייתי הטלפונית מהיום 3.1.19 למשרדכם הוצע לי כי אכתוב לכם הודעה בכתב וכך אני עושה.
 באמצע חודש נובמבר בעלי אלעד כץ עשה הזמנה באתר "אאוטלט מותגים" והזמין נעלי ספורט אשר את התשלום פרס לשני תשלומים. שבועיים לאחר מועד ההזמנה ניסה בכל דרך אפשרית להשיג את שירות הלקוחות של חברה זו עם באמצעות הטלפון או המייל ולא למותר לציין כי כל נסיונותיו עלו בתוהו. לא רק שהם לא עונים השיחות עוברות באופן אוטומטי למוקדנים הודעות המייל לא נענות ואין לנו שום דרך להתקשר איתם ולהבין מה קרה עם המוצר.
 בדיקתנו בחברת האשראי (ישראכרט) העלתה כי התשלום הראשון ירד. ומבירור טלפוני שבעלי עשה בחברת האשראי לגבי החזר הכסף/זיכוי נאמר לו כי לא ניתן להחזיר את התשלום הראשון וניתן לזכות רק את התשלום השני שלא ירד.
 אני מבקשת לבדוק במקרה דנן שהמוצר לא סופק איך אפשר להעביר לחברה כזו כסף וזאת אחרי שיידענו את חברת האשראי בדבר אי קבלת המוצר?
 ומה עלינו לעשות כדי לקבל את התשלום הראשון. מבדיקה קלה בגוגל בלינק הבא https://finance.walla.co.il/item/3163714 נראה כי חברה זו מרמה אנשים וכי הוגשו תלונות במשטרה על ידי צרכנים. אודה על תשובתכם.
 רונית
 rpinhas@caspilaw.com
  |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 09:40 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 09:40:09 |  
  |  רונית שלום רב,
  את בהחלט מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה לאח שכבר התבצעה פנייה לחברת האשראי לעצירת התשלומים, או לחלופין, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות באזור מגורייך, ולצרף את הקבלה על התשלום הראשון, תיאור קצר של העובדות ולבקש פסק דין כנגד בית העסק. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 13:08 | 
צביקה | 
  |  | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 13:08:08 |  
  |  חלק מסוים באופנוע בעל ציפוי כרום מעלה חלודה למרות שלא אמור להחליד
 משיחה עם יודעי דבר מסתבר שהציפוי לא טוב 
 נציגי היבואן מתחמקים 
 האם יש מקום להגשת תלונה נגד היבואן 
   |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 09:30 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 09:30:25 |  
  |  צביקה שלום רב,
  היה והיבואן מתכחש לפגם או לעצם האחריות על פגם שכזה, הרי שעל מנת לבסס עילת תביעה, יש צורך בחוות דעת מומחה אשר תעיד כי מדובר בציפוי שאינו אמור להחליד, וכי החלודה לכשעצמה מבססת טענה לפגם במוצר. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 12:53 | 
אילן | 
  |  | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 12:53:11 |  
  |  שילמתי ארנונה בעירית קרית אתא 12 תשלומים בקרדיט 
 לא ידעתי שהריבית כל כך גבוהה וגם תופס מסגרת 
 עירית קרית אתא אומרים שהם בשום אופן לא יכולים לבטל את העיסקה 
 ואני רוצה לבטל מה עליי לעשות  |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 09:09 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 09:09:34 |  
  |  אילן שלום ר,ב
  תשלום ארנונה אינו מהווה "עסקה" כהגדרתה בחוק הגנת הצרכן, אלא תשלום מיסוי עירוני, ועל כן, לא יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן.
  לצערי, נושא המיסוי המוניציפאלי אינו מצוי בתחום המומחיות של המועצה ונתקשה לסייע. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 12:47 | 
אלונה | 
  |  | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 12:47:35 |  
  |  | לפני כשנה הוט מובייל הגישו נגדינו תביעה עקב אי תשלום על 4 מספרים לאחר בירור המספרים בכלל לא היו שלנו ובחיים לא היינו בחברה הזאת מגיע לנו זיכוי על סכום של כ3 החברה מושכת אותנו כבר תקופה לא קצרה כל נציג אומר משהו אחר לאחר שאמרנו לנו שהכנס יכנס לאחר 21 יום לא נכנס עבר מאז החריגה כבר יותר מ5 ימים דברתי איתם הם אמרו שיש להם בעיה במערכות כל פעם תירוץ אחר לאחר ששבוע שעבר בקשתי שהמנהל יצור איתי קשר אף אחד לא ייצר אתמול גם בקשתי אמרו לי תוך שעה הוא יחזור אלי ושוב לא חזר אבא שלי אחרי התקף לב אמא שלי באבטלה אני כל השנה הזאת מתקשרת אליהם והכל בגלל הטעות שלהם אני מעונינת לתבוע את החברה גם על הסבל שאני עוברת כבר שנה וצריכה לבזבז את הזמן שלי ולרדוף אחריהם בלי הפסקה אני מיואשת כבר! מה אפשר לעשות תודה על העזרה ! |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 08:49 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 08:49:15 |  
  |  אלונה שלום רב,
 היה ואת מעוניינת בסיוע בקבלת כל החזר שמגיע לכם, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה.
  לתלונה צרפי כל מסמך רלוונטי וננסה לסייע בקבלת ההחזר וכן כל פיצוי הקבוע ההוראות חוק הגנת הצרכן. |  |
  |  
  |  

| 
אלונה | 
  |  | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 12:47:31 |  
  |  | לפני כשנה הוט מובייל הגישו נגדינו תביעה עקב אי תשלום על 4 מספרים לאחר בירור המספרים בכלל לא היו שלנו ובחיים לא היינו בחברה הזאת מגיע לנו זיכוי על סכום של כ3 החברה מושכת אותנו כבר תקופה לא קצרה כל נציג אומר משהו אחר לאחר שאמרנו לנו שהכנס יכנס לאחר 21 יום לא נכנס עבר מאז החריגה כבר יותר מ5 ימים דברתי איתם הם אמרו שיש להם בעיה במערכות כל פעם תירוץ אחר לאחר ששבוע שעבר בקשתי שהמנהל יצור איתי קשר אף אחד לא ייצר אתמול גם בקשתי אמרו לי תוך שעה הוא יחזור אלי ושוב לא חזר אבא שלי אחרי התקף לב אמא שלי באבטלה אני כל השנה הזאת מתקשרת אליהם והכל בגלל הטעות שלהם אני מעונינת לתבוע את החברה גם על הסבל שאני עוברת כבר שנה וצריכה לבזבז את הזמן שלי ולרדוף אחריהם בלי הפסקה אני מיואשת כבר! מה אפשר לעשות תודה על העזרה ! |  |
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 08:46 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 08:46:06 |  
  |  אלונה שלום רב,
 היה ואת מעוניינת בסיוע בקבלת כל החזר שמגיע לכם, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה.
  לתלונה צרפי כל מסמך רלוונטי וננסה לסייע בקבלת ההחזר וכן כל פיצוי הקבוע ההוראות חוק הגנת הצרכן. |  |
  |  
  |  

| 
אלונה | 
  |  | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 12:47:28 |  
  |  
  |  

| 
| 4/1/2019 08:42 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 04/01/2019  |  | שעה: | 08:42:52 |  
  |  אלונה שלום רב,
  |  
  |  

| 
| 1/1/2019 22:12 | 
דנה | 
  |  | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 01/01/2019  |  | שעה: | 22:12:51 |  
  |  רכשתי מנוי של שבוע נסיון באתר לסרטים.כמה דק' לאחר הרכישה גיליתי שנעשתה טעות (לא ברור אם שלי או של האתר) וחוייבתי על מנוי לשלושה חודשים.
 מיד פניתי לשירות לקוחות ודיווחתי על הטעות והם לא מוכנים לבטל את העסקה.
 חוייבתי על סל 156 ש"ח.
 האם החוק לזכות שלי לבטל עסקה/להחזיר מוצר תקף גם במוצר וירטואלי?  |  |
  |  
  |  

| 
| 2/1/2019 08:39 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 02/01/2019  |  | שעה: | 08:39:45 |  
  |  דנה שלום רב,
 מדובר בעסקת מכר מרחוק לרכישת שירות.
  על כן, על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, בית העסק מחוייב לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% מערך העסקה, או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
  יש להעביר לעוסק מיידית פנייה בכתב ולציין את האמור לעיל ולדרוש את הביטול. |  |
  |  
  |  

| 
| 2/1/2019 21:54 | 
דנה | 
        |  | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 02/01/2019  |  | שעה: | 21:54:10 |  
  |  תודה רבה
 כך עשיתי
 אך אין מענה
 זה אתר לצפייה בסרטים שלא מציין מספר טלפון או כתובת פיזית, רק פנייה דרך האתר לשירות לקוחות.
 מה עליי לעשות במקרה כזה של סירוב לביטול עסקה וכשאלו כל הפרטים שיש לי? |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 16:57 | 
המועצה לצרכנות | 
           |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 16:57:42 |  
  |  | אם כך, פני אל חברת האשראי על מנת לברר את פרטי החברה ולאחריו לפנות אליהם בכתב, היה והחברה לא נענית, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 12:08 | 
ברוך | 
  |  | מחבר: | ברוך (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 12:08:50 |  
  |  | שמתי לב כי המחיר של מוצרים בחנויות לפעמים קפוצים באופן דרמטי, במיוחד סביב לחגים. לדוגמה, פעם אחד רכשתי סט של ארבעה כוסות זכוכיות בשש שקלים. חודש לאחר מכן, לפני פסח, אותה קבוצה של כוסות נמכרה ביותר מ 20 שקלים. המחיר של הרבה מוצרים עולים קרוב לחגים. לדוגמה, בשנה שאבר קניתי צ'רוסיס לפחות משני שקלים בחנות פירות. באותו שנה כמות  זהה של צ'רוסיס נמכר בחבילה ומכר עבור 15-25 שקל במרקולת גדולה. אני חושב שרוב האנשים, כמוני, להימנע מקנייה פריטים כאלה, ולכן אולי כמעט לא מדווחות עלהם. מה ניתן לעשות כדי למנוע את העליית מחירים בלתי סבירה כאלה. |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 13:18 | 
המועצה לצרכנות | 
     |  | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 13:18:28 |  
  |  שלום רב ברוך,

עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי.
 מכאן, שבמידה שיש ברשותך ראיות המוכיחות את טענתך לפיה המחיר שנמכר במבצע- במכירה מיוחדת נמכר לפני כן, במחיר נמוך יותר, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
 http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/default.aspx |  |
  |  
  |  

| 
| 3/1/2019 13:23 | 
משה | 
     |  | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |  | תאריך: | 03/01/2019  |  | שעה: | 13:23:30 |  
  |  | נושא ידוע, לא ניתן לעשות שום דבר מלבד לרכוש את המוצרים לפני החגים וכל עסק רשאי לקבוע מחיר כרצונו. |  |
  |  
  |  

| 
  |